1403/07/15

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

انواع قرص ضد بارداری / مزایا، معایب و نحوه مصرف

انواع قرص ضد بارداری / مزایا، معایب و نحوه مصرف

نوع روشی که شما برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنید، یک تصمیم شخصی است و همان‌طور که می‌دانید، گزینه‌های بسیار زیادی دارد. یکی از این گزینه‌ها استفاده از قرص‌های ضد بارداری است که راه کنترل خوبی محسوب می‌شوند. فقط کافی است که روی این مقاله کلیک کنید تا با انواع قرص ضد بارداری آشنا شوید.

انواع قرص ضد بارداری / مزایا، معایب و نحوه مصرف

قرص‌های ضد بارداری، داروهایی هستند که به جلوگیری از بارداری کمک می‌کنند و درصد موفقیت بالایی هم در این زمینه دارند. البته برای این‌که ببینید آیا این قرص‌ها برای شما مناسب هستند یا خیر، باید با انواع قرص ضد بارداری، مزایا، معایب و نحوه مصرف آن‌ها آشنا شوید. 

قرص ضد بارداری چیست؟

قرص‌های ضد بارداری حاوی مقادیر کمی از هورمون‌هایی هستند که بدن شما به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی استفاده می‌کند. هورمون‌های موجود در قرص‌های ضد بارداری با توقف تخمک‌ گذاری یا آزاد شدن تخمک از تخمدان می‌توانند از بارداری جلوگیری کنند. برخی از انواع قرص ضد بارداری نیز به طور موقت پوشش داخلی رحم را تغییر می‌دهند تا تخمک بارور شده با احتمال کمتری کاشته شود.

انواع قرص ضد بارداری

انواع قرص ضد بارداری 

انواع قرص ضد بارداری عبارتند از:

قرص‌های ترکیبی

قرص‌های ترکیبی حاوی اشکال مصنوعی هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند. استروژن چرخه قاعدگی را کنترل می‌کند و سطح آن به طور طبیعی در اواسط چرخه شما بالاترین و در زمان پریودتان کمترین میزان است. پروژسترون نیز با ضخیم شدن آندومتر، رحم را برای بارداری بعد از تخمک گذاری آماده می‌کند. 

قرص ضد بارداری

قرص‌های ترکیبی در بسته بندی ۲۸ عددی عرضه می‌شوند و اکثر آن‌ها نیز حاوی هورمون هستند. سایر قرص‌های باقی مانده غیرفعال محسوب می‌شوند و یعنی این‌که هورمون ندارند. انواع مختلفی از قرص های ترکیبی نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • قرص‌های تک فازی که در چرخه‌های یک ماهه توزیع می‌شوند و در هفته آخر چرخه، می‌توانید قرص‌های غیرفعال را مصرف کنید یا نکنید و پریود شوید.
  • قرص‌های چند فازی که در چرخه‌های یک ماهه توزیع می‌شوند و سطوح مختلفی از هورمون‌ها را در طول چرخه فراهم می‌کنند. در هفته آخر چرخه نیز می‌توانید مثل قرص‌های تک فازی عمل کنید. 
  • قرص‌های طولانی‌مدت که معمولاً در سیکل‌های ۱۳ هفته‌ای توزیع می‌شوند. در نتیجه، شما به مدت ۱۲ هفته، قرص‌های فعال مصرف می‌کنید و در هفته آخر منتظر پریود خود می‌مانید. در نتیجه، شما فقط سه تا چهار بار در سال پریود می‌شوید.

مزایای قرص ضد بارداری

قرص‌های پروژسترون

قرص‌های پروژستین حاوی پروژسترون بدون استروژن هستند.

قرص‌های پروژستین حاوی پروژسترون مصنوعی بدون استروژن هستند که به آن‌ها قرص مینی پیل نیز می‌گویند. قرص‌های حاوی پروژسترون می‌توانند به کاهش خونریزی در افرادی که پریودهای سنگین دارند کمک کند.
البته ممکن است که برای افرادی با سابقه سکته مغزی، میگرن، بیماری قلبی، بیماری عروق محیطی یا ترومبوز ورید عمقی نیز که نمی‌توانند استروژن مصرف کنند، انتخاب خوبی باشند. هم‌چنین اگر بالای ۳۵ سال هستید و سیگار می‌کشید، باید از استروژن اجتناب کنید، زیرا این ترکیب می‌تواند خطر ایجاد لخته خون را افزایش دهد.
لازم به ذکر است که در قرص‌های پروژسترون، تمام قرص‌های موجود در چرخه فعال هستند و هیچ قرص غیر فعالی وجود ندارد. 

معایب قرص ضد بارداری

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

قرص‌های ترکیبی در فرمت‌های مختلفی وجود دارند.

قرص‌های ترکیبی در فرمت‌های مختلفی وجود دارند. انواع قرص ضد بارداری بسته‌های ماهانه که از چرخه های ۲۸، ۲۴ و ۲۱ روزه پیروی می‌کنند را شامل می‌شوند. البته بعضی از آن‌ها حتی می‌تواند مختص چرخه‌های ۹۱ روزه نیز باشد. در هر صورت، شما باید هر روز یک قرص را در یک ساعت مشخص مصرف کنید.

اگر مصرف قرص ترکیبی خود را ظرف ۵ روز پس از قاعدگی شروع کنید، بلافاصله در برابر بارداری در امان خواهید ماند. اگر زمان دیگری شروع کنید، باید قرص‌ها را به مدت ۷ روز متوالی مصرف کنید تا باردار نشوید. در این مدت، باید از یک روش جلوگیری از بارداری دیگر مانند کاندوم نیز کمک بگیرید.
از سوی دیگر، قرص‌های پروژسترون، فقط در بسته‌های ۲۸تایی عرضه می‌شوند، اما نحوه مصرف آن‌ها مانند قرص‌های ترکیبی است. فقط این‌که قرص‌های پروژستین نسبت به قرص‌های ترکیبی سریعتر عمل می‌کنند، به این معنی که پس از مصرف ۲ قرص متوالی در عرض ۴۸ ساعت، دیگر نیاز نیست که نگران باردار شدن باشید. 

مزایا و معایب قرص ضد بارداری

مزایا و معایب قرص ضد بارداری

مزایای قرص ضد بارداری

  • انواع قرص ضد بارداری، اگر درست مصرف شوند، بسیار موثر هستند و می‌توانند بهتر از سایر گزینه‌های کنترل بارداری، از بارداری شما جلوگیری کنند.
  • این قرص‌ها به تنظیم چرخه قاعدگی شما کمک می‌کنند و برای افرادی که پریودهای نامنظم یا سنگین دارند بسیار مفید هستند.
  • انواع قرص ضد بارداری برگشت پذیر نیز هستند. پس با قطع مصرف آن‌ها، سیکل شما به حالت عادی باز می‌گردد و در صورت تمایل می‌توانید باردار شوید.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

معایب قرص ضد بارداری

  • انواع قرص ضد بارداری در برابر عفونت‌های مقاربتی از شما محافظت نمی‌کنند. برای جلوگیری از آن‌ها باید از کاندوم استفاده کنید.
  • باید هر روز یک قرص بخورید. اگر قرصی را فراموش کردید یا آن را خارج از پنجره ۳ یا ۱۲ ساعته مصرف کردید (بسته به قرصی که استفاده می‌کنید)، خطر بارداری افزایش می‌یابد.
  • علاوه بر این، همیشه باید مطمئن شوید که یک بسته جدید آماده دارید، چرا که تاخیر در شروع بسته بندی جدید نیز می‌تواند خطر بارداری شما را افزایش دهد.

طریقه مصرف قرص ضد بارداری

کلام آخر

انواع قرص ضد بارداری به شما کمک می‌کنند تا از باردار شدن در امان بمانید و دیگر نگران بارداری‌های ناخواسته نباشید. نحوه مصرف این قرص‌ها معمولاً یک عدد روزانه است، اما جزئیات مصرف آن‌ها بسته به هر قرص تفاوت دارد. 

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصص زنان، به کلینیک بیا نی نی سر بزنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *