1403/01/10

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

به چه علت در بارداری غدد لنفاوی متورم می‌شود؟

به چه علت در بارداری غدد لنفاوی متورم می‌شود؟

به چه علت در بارداری غدد لنفاوی متورم می‌شود؟

غدد لنفاوی خوشه‌های کوچک لوبیایی شکل می‌باشند که بخشی از سیستم لنفاوی هستند. آن‌ها نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن با فیلتر کردن مایع لنفاوی و به دام انداختن ذرات عفونی و ایفای نقش به عنوان سد‌های بدن دارند. غدد لنفاوی متورم نشان می‌دهد که مشکلی در سیستم ایمنی وجود دارد. اگر در دوران بارداری غدد لنفاوی متورم شده باید با پزشک مشورت کنید. از آنجایی که بارداری مرحله حساسی است باید سعی کنید به محض مشاهده علائم درمان را شروع کنید.  

غدد لنفاوی متورم چیست؟

غدد متورم اساساً غدد لنفاوی بزرگ شده در ناحیه گردن هستند که وقتی بدنتان با عفونت‌های مختلف مبارزه می‌کند به آن مبتلا خواهید شد. در دوران بارداری همانطور که بدن شما تحت تغییرات هورمونی و فیزیکی قرار می‌گیرد غدد لنفاوی ممکن است متورم شوند که نشان می‌دهد بدن در حال مبارزه با عفونت‌های خاص است. غدد لنفاوی در اطراف گلو، زیر فک، زیر بازو‌ها، در کشاله ران، پشت گوش‌ها و در پایه جمجمه قرار می‌گیرند.

چه چیزی باعث تورم غدد لنفاوی در دوران بارداری می‌شود؟

غدد لنفاوی شما ممکن است در طول بارداری در پاسخ به عفونت یا بیماری متورم شوند. تورم غدد لنفاوی نشانه این است که سیستم لنفاوی شما به خوبی کار می‌کند. گاهی ممکن است تورم زیر بازو به دلیل تولید شیر در سینه‌ها یا در ناحیه گردن به دلیل عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی در بارداری ایجاد شود. همچنین می‌تواند به دلیل انگل‌های موجود در خاک و گوشت نپخته حاوی انگل ایجاد شود.  

تورم غدد لنفاوی در دوران بارداری چه علائمی دارد؟

قرار گرفتن در معرض باکتری یا ویروس می‌تواند باعث تورم غدد لنفاوی شود. علائم تورم غدد لنفاوی شامل آبریزش بینی، تب، گلودرد و غیره است. اگر عفونت یا اختلال ایمنی دارید می‌تواند نشانه‌ای از تورم غدد لنفاوی باشد. گاهی اوقات تعریق شبانه نیز نشانه تورم غدد لنفاوی است.

تورم غدد لنفاوی در دوران بارداری چگونه تشخیص داده می‌شود؟

یک غدد لنفاوی متورم می‌تواند از نظر اندازه بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشد. غدد لنفاوی متورم هنگام لمس دردناک هستند و در صورت انجام حرکات خاص ممکن است آسیب ببینند. اگر در دوران بارداری غدد لنفاوی متورم شده‌اید به احتمال زیاد هنگام جویدن مقداری غذا یا حتی چرخاندن گردن یا سر خود به روش خاصی آن‌ها آسیب خواهند دید. اگر مشکوک به تورم غدد لنفاوی هستید می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید. وقتی پزشک به علت مشکوک شد ممکن است آزمایش خون را پیشنهاد کند.

تورم غدد لنفاوی در دوران بارداری چگونه درمان می‌شود؟

برای بیماران مبتلا به سرطان جراحی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی پیشنهاد می‌شود. اگر غدد لنفاوی متورم دردناک هستند استفاده از کمپرس گرم در ناحیه آسیب دیده می‌تواند تسکین یابد. مسکن‌های بدون نسخه نیز می‌توانند به سرعت درد را تسکین دهند. خانم‌های باردار باید از تماس با افراد بیمار خودداری کنند. مادران باردار باید از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنند که چربی اشباع کمی داشته باشد.  

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر در دوران بارداری متوجه تورم غدد لنفاوی شدید حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. اگر تورم با تب، کاهش وزن یا تعریق شبانه همراه باشد نیاز به ارزیابی کامل توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی دارد بنابراین فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر غدد لنفاوی متورم دارید که مربوط به سرماخوردگی یا آنفولانزا نیست و بیش از یک هفته طول می‌کشد باید به دنبال کمک پزشکی باشید.

نتیجه‌گیری:

زنان ممکن است در دوران بارداری علائم زیادی داشته باشند اما تورم غدد یک اتفاق معمولی و طبیعی در دوران بارداری نیست. غدد متورم نشان دهنده بزرگ شدن غدد لنفاوی هستند که نباید نادیده گرفته شوند. زمانی که سلول‌های ایمنی با عفونت در بدن مبارزه می‌کنند بزرگ می‌شوند.

 

منبع:

parenting.firstcry.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *