1403/09/18

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

کلید‌های رفتار با کودک بد غذا

کلید‌های رفتار با کودک بد غذا

نکته اصلی در رفتار با کودک بد غذا، حفظ آرامش و صبوری است. در کنار کودک بنشینید و به دور از هر گونه سر و صدای مزاحم (تلویزیون، موبایل و غیره) غذا را سرو کنید.

کلید های رفتار با کودک بد غذا
 
بیا نی نی | دسته مادر و کودک – اشتها یا بی اشتهایی کودکان هر روز با روز دیگر متفاوت است. به عنوان پدر و مادر شما تصمیم می‌گیرید که: چه غذایی آماده کنید، چه زمانی غذا و میان وعده را سرو کنید و در چه مکانی غذا را بخورید. از سویی دیگر، فرزند شما تصمیم می‌گیرد که: از میان غذا‌هایی که آماده کرده اید، کدام را بخورد و چه مقدار بخورد!
در نحوه رفتار با کودک بد غذا بهتر است در ابتدا حجم کمی از غذا را در اختیار کودک قرار دهید. اجازه دهید تا کودک در صورت تمایل درخواست غذای بیشتر کند. بدین ترتیب از سیری یا گرسنگی او آگاه می‌شوید.
گاهی اوقات، کودک گرسنه است و غذای زیادی می‌خورد. گاهی نیز تمایلی به خوردن ندارد و این کاملا طبیعی است. اگر کودک گرسنه نیست، به او فشار نیاورید و مجبورش نکنید تا بشقابش را تمام کند. اگر سوالی در مورد وضعیت رشد کودک یا اشتهای او دارید، با پزشک او مشورت کنید.
 

کلید‌های رفتار با کودک بد غذا کدامند؟

در رفتار با کودک بد غذا موارد زیر را در نظر داشته باشید:

۱. در کنار کودک خود بشینید و غذا بخورید.

به کودکتان نشان دهید که چه غذا‌هایی سالم است. شما بهترین الگو برای فرزندتان هستید. او با تماشای آنچه شما انجام می‌دهید، یاد می‌گیرد که چگونه غذا بخورد.

۲. غذا‌های جدید را چندین بار به کودک پیشنهاد دهید.

کودکان نیاز دارند قبل از خوردن هر غذای جدیدی، چندین بار آن را ببینند، بو کنند و مزه اش را بچشند. ممکن است کودک پیش از خوردن غذایی، بار‌ها آن را بچشد. غذا‌های جدیدی را که قبلا کودک آن‌ها را پس زده است، دوباره برایش تهیه کنید، ممکن است این دفعه آن‌ها را با اشتها بخورد.

۳. به کودک زمان کافی برای خوردن غذا بدهید.

کودک با لمس، بوییدن و نگاه کردن به غذا اطلاعاتی به دست می‌آورد. به کودک زمان بدهید تا غذایش را بررسی کند. استفاده از قاشق و چنگال نیز برای کودک زمان بر است. در کنار او بنشینید و به آرامی غذایتان را بخورید. کثیف کاری هنگام غذا خوردن نیز بخشی از فرایند یادگیری اوست.

۴. سعی کنید غذای مشابهی را با روش‌های مختلفی تهیه کنید.

صبور باشید. غذای کودک را با روش‌های مختلفی تهیه کنید: خام، پخته شده (آب پز یا کبابی)، بخار پز، به شکل سوپ یا سس. اگر فرزندتان روش خاصی برای پختن سبزیجات را دوست دارد، دیگر انواع سبزیجات را نیز به همان روش برایش تهیه کنید.

۵. غذا‌های جدید را با غذا‌هایی که کودک دوست دارد سرو کنید.

غذای جدید را به همراه غذای مورد علاقه کودک تهیه کنید. اگر کودک نمی‌خواهد بخورد و یا خیلی کم از غذا می‌خورد، ۱ تا ۲ ساعت بعد، یک میان وعده سالم به او بدهید. تهیه یک غذای جدید برای کودک، عادات تغذیه ناسالم را در او شکل می‌دهد. گاهی اوقات کودکان می‌خواهند یک غذا را بار‌ها و بار‌ها بخورند. این رفتار در کودکان طبیعی است و ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد. اگر غذای مورد علاقه کودک، غذای سالمی است، آن را همراه با انواع غذا‌های دیگر برای کودک تهیه کنید. اگر غذای مورد علاقه کودک، انتخاب سالمی نیست، آن را کمتر به فرزندتان بدهید.

رفتار کودک بد غذا

 

دلیل بد غذایی کودک چیست؟

شرایط زیر بر روی نحوه غذا خوردن کودک تاثیر می‌گذارد:

  • خلق و خوی کودک (خستگی، ناراحتی یا هیجان)
  • سلامت او
  • ساعت خوردن غذا در روز
  • نوع غذا
  • میزان فعالیت کودک

اگر گاهی اوقات کودک غذا نمی‌خورد یا خیلی کم می‌خورد، دلیلی برای نگرانی نیست. نخوردن یک وعده غذا یا میان وعده به کودک سالم لطمه‌ای نخواهد زد. “نه” گفتن کودک نیز راهی برای بیان قدرت انتخاب یا آزادی اوست.
اگر فرزند شما هنگام نشستن سر میز غذا، آرام و قرار ندارد، زمانی پیش از غذا را به آرامش بگذرانید. هنگام صرف غذا تلویزیون، موبایل، تبلت و کامپیوتر خود را خاموش کنید و در آرامش غذا بخورید.
از دسر یا غذای مورد علاقه کودک به عنوان پاداش غذا خوردن او استفاده نکنید. اگر کودک غذایی را دوست ندارد یا نمی‌خواهد بخورد، غذا را از مقابلش بردارید و یک میان وعده سالم را ۱ تا ۲ ساعت بعد به او بدهید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *