ستاره/  اسباب کشی حتی نامش هم لرزه به اندام آدم می اندازد! اگر اسباب کشی منزل در پیش دارید و استرس گرفته‌اید که از کجا شروع کنید و چه کنید که زحمت و زمان کمتری تلف شود، و مخصوصا در ایام کرونا چگونه از خطرات انتقال ویروس در امان بمانید، ما در این مطلب شما را بطور مرحبله به مرحله با اصول و توصیه های مفیدی از جمله وسایل لازم برای اسباب کشی، اصول اسباب کشی، اصول اسباب کشی در زمان کرونا، سرویس های اسباب کشی موجود و… آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

وسایل لازم برای اسباب کشی
قبل از شروع به انجام بسته بندی وسایل و اسباب خود به ابزار و وسایل لازم برای اسباب کشی نیاز دارید. پیشنهاد ما برای شما به شرح زیر است:
جعبه و کارتن در ابعاد مختلف
چسب پهن ۵ سانتی
نایلون حباب‌دار
روزنامه
کیسه زباله
ماژیک
بند و طناب
البته مقدار لازم از هر یک از وسایل بالا به حجم وسایل شما بستگی دارد. حال که با این وسایل آشنا شدید، شما را با اصول مربوط به اساب کشی آشنا خواهیم کرد.

اصول اسباب کشی
۱. برنامه ریزی برای بسته بندی وسایل
حداقل دو هفته قبل از اسباب کشی به فکر بسته بندی باشید. چه خوشتان بیاید چه نیاید اثاث کشی یک روند طولانی است که با عجله و سرعت انجام نمی‌شود. شما به زمان کافی برای برنامه ریزی، بسته بندی درست و منظم وسایل و در نهایت جابجایی اصولی نیازمندید. 

۲. تهیه لیست وسایل منزل
روی یک برگه لیستی از وسایل منزلتان بنویسید و بعد آن‌ها را به چند دسته از جمله وسایل دور ریختنی، وسایل فروختنی، تعویضی و نگه داشتنی تقسیم کنید. وسایلی که بلااستفاده هستند را دور بریزید، وسایلی که هنوز کارایی دارند اما برای شما بلااستفاده شده اند را بفروشید، وسایلی که جای زیادی می‌گیرند و می‌توانند با یک مدل کوچکتر و مفیدتر جایگزین شوند را تعویض کنید و در نهایت، وسایلی که نگه داشتنی هستند که این دسته اصلی را نیز می‌توانید به زیردسته های دیگر تقسیم کنید. مثل (شکستنی‌ها، وسایل برقی، …)

۳. شروع کردن به بسته بندی از قسمت‌های غیرضروری‌تر
مسلما اگر اول به سراغ بسته بندی وسایل ضروری‌تر مثل ظروف و قابلمه های آشپزخانه بروید در حالی که هنوز وسایل انباری شما در انبار خاک می‌خورند دچار مشکل می‌شوید. هوشیارانه عمل کنید و وسایل را به ترتیب غیر ضروری بودن مثل وسایل انباری برای اسباب کشی جمع کنید.

۴. جمع کردن وسایل هر قسمت از خانه به ترتیب و بطور جداگانه
وسایل هر قسمت از خانه را بطور مستقل بسته بندی کنید و پس از اتمام آن به سراغ قسمت دیگر بروید. می‌توانید مسیولیت جمع کردن وسایل هر قسمت را به عهده یکی از افراد خانواده بگذارید.

۵. نوشتن نوع وسیله و جایگاه آن روی کارتن
زمانی که به خانه جدید می‌روید و می‌خواهید کارتون‌های بسته بندی شده را باز کنید به اندازه کافی خسته و پریشان هستید. پس نیاز به راهنمایی کافی که خودتان از قبل روی کارتن‌ها نوشته اید دارید. بنابراین اقدام به نوشتن نوع وسیله و جایگاه آن روی کارتن‌ها کنید؛ مثل:
کارتن قابلمه ← آشپزخانه
کارتن کتاب ← اتاق خواب
کارتن اسباب بازی‌ها ← اتاق کودک و …
۶. تمیز کردن وسایل برای جلوگیری از انتقال آلودگی‌ها
بدون شک نمی‌خواهید حشرات موذی و آلودگی‌ها را مهمان خانه جدیدتان کنید. پس زمان بسته بندی وسایل آن‌ها را تمیز کنید تا از انتقال آلودگی‌ها، حشرات و حیوانات مثل سوسک و موش به خانه جدید جلوگیری کرده باشید.

۷. تفکیک شکستنی‌ها از غیر شکستنی‌ها
خب این یک اصل واضح اسباب کشی است. اما ممکن است از سر بی حوصلگی آن را رعایت نکنید که در این صورت باید منتظر دردسر و زحمت مضاعف باشد. 

۸. برداشتن کیف شخصی وسایل نیاز اولیه
در ساعات اولیه ورود به خانه جدید و حتی تا چند روز اول، ممکن است وضعیت نابسامانی را تجربه کنید؛ پس وسایل ضروری مانند شارژر، هدفون، تبلت، لباس راحتی، دستمال توالت، حوله، وسایل بهداشتی مانند مسواک، خمیردندان، شامپو و… را در یک کیف دستی برای خود و خانواده‌تان کنار بگذارید. 

۹. پیدا کردن شرکت حمل و نقل مطمئن و حرفه‌ای
بهتر است بی گدار به آب نزنید و قبل از اسباب کشی درباره شرکت حمل و نقلی که می‌خواهید از آن استفاده کنید تحقیق کنید. تجهیزات، پرسنل مطمئن و حرفه‌ای، رعایت اصول بهداشتی، هزینه مناسب و … 

۱۰. تمیز کردن خانه خالی پس از اسباب کشی
اگر چه شما قصد ترک خانه قبلی را دارید و به خانه جدیدی می‌روید و اگر چه خسته و کلافه‌اید، اما انصاف حکم می‌کند آخرین اصول اثاث کشی یعنی تمیز کردن خانه قبلی را رعایت کنید و باعث رنجش و زحمت ساکن بعدی نشوید.