1403/01/10

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

کودکان با هر میزان ناشنوایی می‌توانند از سمعک برای بهتر شنیدن استفاده کنند. سمعک برای کودکان انواع مختلفی دارد و انتخاب سمعک مناسب به نوع و میزان شنوایی کودک بستگی دارد. شنوایی‌سنج در این انتخاب به شما کمک می‌کند. در مقاله انواع سمعک برای کودکان، همراه ما باشید.

این مقاله درباره انواع سمعک برای کودکان است. سمعک‌ها کاری می‌کنند صدا بلندتر و واضح‌تر شنیده شود، اما نقشی در درمان شنوایی طبیعی ندارند. به عبارت دیگر کودک ناشنوایی که از سمعک استفاده می‌کند، نمی‌تواند به اندازه‌ی کودک شنوا صداها را بشنود. به علاوه اگر صدا از دور باشد یا سر و صداهای دیگری نیز در پس‌زمینه وجود داشته باشد، در شنیدن به مشکل برمی‌خورد. 

با این وجود سمعک‌ برای کودکان ناشنوا مفید است زیرا به آن‌ها کمک می‌کند صداهای روزمره اطراف‌شان را بشنوند و صدای صحبت کردن اطرافیان نیز برایشان تا حد ممکن واضح و آسان شود.

کودک کم شنوا، تمام راهنمایی‌های لازم

                                     انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

انواع سمعک برای کودکان

ممکن است کودک شما فقط برای یکی از گوش‌هایش نیاز به سمعک داشته باشد؛ یا این که برای هر دو گوشش سمعک بخواهد.

علایم کم شنوایی در کودکان چیست؟

رایج‌ترین انواع سمعک برای کودکان، سمعک پشت گوشی است. این سمعک‌ها برای همه‌ی سنین کارایی دارند و برای نوزادان تازه به دنیا آمده بسیار مناسب هستند. سمعک پشت گوشی در پاسخ به صدایی که از میکروفون دریافت می‌کند، مرتعش می‌شود. سپس این ارتعاشات از طریق استخوان جمجمه به حلزون گوش انتقال می‌یابد و به روش معمول به صدا تبدیل می‌شود.

سمعک پشت گوشی برای کودکانی که به طور مکرر چسبندگی گوش دارند اما نمی‌توانند جراحی کنند، گزینه‌ی بسیار مفیدی است.

سمعک‌های دیجیتال، ویژگی‌های جالب و بسیار پیشرفته‌ای دارند. یکی از قابلیت‌های آن‌ها این است که می‌توانند متناسب با ناشنوایی کودک تنظیم شوند.

سمعک‌هایی که شنوایی‌سنج‌ به شما پیشنهاد می‌کند، معمولاً دامنه NHS دارند. این دامنه از طیف وسیعی از سمعک‌های دیجیتال با کیفیت، کمک می‌گیرد تا برای کودکان با هر میزان ناشنوایی موثر باشد.

علت کم شنوایی نوزاد  را هم بخوانید.

در ادامه چند نوع سمعک برای کودکان معرفی می‌کنیم:

                                      انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

انواع سمعک برای کودکان، سمعک هدایت استخوانی

این نوع سمعک‌ها، مناسب کودکانی است که ناشنوایی انتقالی دارند. ناشنوایی انتقالی در کودکان ممکن است در اثر بدشکلی گوش خارجی یا مجرای گوش، عفونت‌های مزمن گوش و چسبندگی گوش به مدت طولانی ایجاد شود. این سمعک‌ها نیز مانند سمعک‌های پشت گوشی با صدایی که از میکروفون می‌آید، مرتعش می‌شوند. مبدل سمعک در پشت گوش و معمولاً روی استخوان ماستوئید قرار می‌گیرد. و با سربند فلزی و فنری یا بازوهای عینکی، سر جای خود محکم می‌شود.

انواع سمعک برای کودکان، سمعک ضد آب

بیشتر سمعک‌ها ضد آب هستند. یعنی در اثر عرق کردن یا قرار گرفتن در معرض آب به مدت کم، خراب نمی‌شوند. اما برای غوطه‌ور شدن در آب هنگام شنا مناسب نیستند.

سمعک‌های دیجیتالی کاملاً ضد آب برای انواع خاصی از ناشنوایی طراحی شده‌اند. این سمعک‌ها برای کودکانی که شنا می‌کنند یا بیشتر در معرض آبند، مناسب‌ترند.

                                      انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

اهمیت مداخله زودهنگام در کم شنوایی کودکان را هم بخوانید.

سمعک فیتینگ باز

سمعک فیتینگ باز نیز نوعی سمعک پشت گوشی است که روی قالب‌های مخصوص استفاده می‌شود. این قالب‌ها مثل قالب‌های گوش معمولی هستند و لوله‌ی استانداردی دارند که صدا را از سمعک به گوش انتقال می‌دهد.

سمعک‌های فیتینگ باز برای کودکان با ناشنوایی خفیف یا متوسط بیشتر مناسبند. زیرا می‌توانند حین تقویت فرکانس‌های بالا، امکان شنیدن فرکانس‌های پایین را هم فراهم کنند. اما برای کودکان با ناشنوایی شدید مناسب نیستند. زیرا صدایی که تقویت شده است، دوباره وارد سمعک می‌شود و بازخورد ایجاد می‌کند.

سمعک گیرنده داخل گوش

نوعی دیگر از سمعک برای کودکان، گیرنده داخل گوش یا داخل کانال است که به سایر سمعک‌های پشت گوشی شباهت دارد. با این تفاوت که گیرنده یا به اصطلاح بلندگو، در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد. در این نوع سمعک‌ها، به جای لوله انعطاف‌پذیر، سیم الکتریکی نازکی تعبیه شده است که گیرنده صدا را در جای خود قرار می‌دهد.

مزیت بزرگ سمعک گیرنده در این است که میکروفون و گیرنده صدا بیشتر با هم فاصله دارند و در نتیجه احتمال بازخورد را کمتر می‌کنند. 

ضعف سمعک گیرنده نیز این است که به دلیل موقعیت گیرنده صدا در گوش، فرد ناچار است هر روز موم‌هایی که به گیرنده چسبیده است را بردارد تا در انتقال صدا مشکلی ایجاد نشود.

                                      انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

تشخیص کم شنوایی در نوزادان را هم بخوانید.

سمعک داخل گوشی

سمعک‌های داخل گوشی احتمالاً بیشتر برای بچه‌های بزرگتر با کم شنوایی خفیف تا متوسط، مناسب هستند. شنوایی‌سنج با بررسی نتایج آزمایش‌های شنوایی و سوابق کودک، تعیین می‌کند که سمعک داخل گوشی برای او مناسب است یا خیر.

تمام قسمت‌های این نوع سمعک برای کودکان، به صورت سفارشی ساخته می‌شوند و هم‌چنین بسیار شبیه قالب گوش معمولی هستند.

البته مجرای گوش کودک باید به قدر کافی بزرگ باشد تا بتوان تمام اجزای سمعک را در داخل گوش جای داد. معمولاً استفاده از این نوع سمعک‌ها به کودکان خردسال پیشنهاد نمی‌شود.

انواع سمعک برای کودکان، سمعک CROS

کودکانی که ناشنوایی یک طرفه دارند، می‌توانند از این نوع سمعک استفاده کنند. CROS برخلاف انواع دیگر سمعک برای کودکان، صدا را تقویت نمی‌کند، اما می‌تواند صدا را از گوش ناشنوا به کنار گوش شنوا انتقال دهد.

مزیت بزرگ سمعک CROS، این است که به کودک کمک می‌کند صداها را از همه جهات بشنود. این سمعک که فقط مناسب کودکانی است که یک گوش شنوا داشته باشند، بین گوش‌ها نوعی ارتباط رادیویی بی‌سیم برقرار می‌کند.

                                      انواع سمعک برای کودکان و کاربرد آن‌ها

تعویض سمعک قدیمی را هم ببینید.

چکار کنم کودکم از سمعک استفاده کند؟

سمعک برای کودکان ناشنوا، کمک خوبی محسوب می‌شد. اما اغلب کودکان بهانه‌جویی می‌کنند و ممکن است دوست نداشته باشند از سمعک استفاده کنند. در این مواقع ابتدا مطمئن شوید که سمعک کودک‌تان راحت و استاندارد است. در این زمینه می‌توانید از شنوایی‌سنج کمک بگیرید. سپس سعی کنید ساعت مصرف سمعک توسط کودک‌تان را کم کم زیاد کنید. و بعد از مدتی آن را به روتین روزانه کودک خود اضافه کنید.

هم‌چنین می‌توانید هنگامی که سمعک را به گوش کودک‌ خود وصل می‌کنید، حواسش را با اسباب بازی پرت کنید. یا برای کودک خود دوستان کم شنوای دیگری پیدا کنید. این که کودک ببیند بقیه کودکان هم از سمعک استفاده می‌کنند، او را به این کار تشویق می‌کند. خود نیز شخصاً می‌توانید هر بار که کودک‌تان از سمعک استفاده می‌کند، به او جایزه دهید و او را تشویق کنید.

در آخر دوباره تاکید می‌کنیم انتخاب انواع سمعک برای کودکان نیاز به تشخیص و توصیه حرفه‌ای دارد و فقط از طریق مراجعه به پزشک و شنوایی‌سنج میسر می‌باشد.

به کلینیک بیا نی نی سر بزنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *