1403/01/31

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

سیگار کشیدن در بارداری و همه خطرات آن

سیگار کشیدن در بارداری و همه خطرات آن

سیگار کشیدن در بارداری و همه خطرات آن

بسیاری از اثرات مضر مصرف دخانیات مورد مطالعه قرار گرفته است و میلیونها نفر هر ساله در معرض این خطرات هستند. این خطر برای زنان باردار سیگاری چندین برابر است. مصرف سیگار در حین بارداری و حتی قبل از آن می‌تواند عوارض بسیار زیادی برای جنین داشته باشد. در ادامه با این عوارض آشنا می‌شوید.

مصرف سیگار در بارداری: مرده زایی

دخانیات به شدت خطر مرده زایی را افزایش می‌دهد. در مطالعه روی ۲۵ هزار خانم باردار احتمال تولد نوزادان مرده در زنان سیگاری دوبرابر بیشتر از زنان غیرسیگاری است. با این حال هنگامی که زنان در طول سه ماهه اول سیگار را ترک میکنند خطر مرگ و میر نوزاد کاهش پیدا می‌کند و این نشان می‌صرف شده در طول بارداری بالا میرود. بررسی ۹۸ مطالعه نشان داده که مصرف هر سیگار در روز توسط زن باردار خطر سقط جنین را یک درصد افزایش میدهد. حتی قرار گرفتن در معرض دود این احتمالا را تا ۱۱ درصد افزایش می‌دهد. ترک سیگار به کاهش این خطر کمک زیادی می‌کند.

مصرف سیگار باعث قطع جفت می‌شود

انقباض جفت زمانی اتفاق می افتد که بخش یا همه جفت از دیوار رحم جدا شود که به طور بالقوه منجر به خونریزی شدید و محرومیت از رسیدن اکسیژن به جنین می‌شود. به طور متوسط انقباض جفت ۱.۷ درصد در اولین بارداری و ۲.۲ درصد در بارداری دوم اتفاق می‌افتد و سیگار کشیدن این خطر را به شدت افزایش می‌دهد. همه خانم‌ها با احتمال ۱.۷ درصدی قطع جفت روبرو هستند که این میزان، به ازای هر سال استعمال سیگار قبل از تولد نوزاد، ۴۰ درصد افزایش می‌یابد. برای مثال زنی که ۵ سال سیگاری بوده احتمال قطع جفت در او ۵.۱ درصد است.

 

مصرف سیگار و زایمان زودرس

زایمان زودرس می‌تواند عوارض جدی در سلامت نوزاد ایجاد کند که از جمله آنها می‌توان به مشکلات قلبی، تنفسی، خونریزی مغزی و اختلالات ایمنی اشاره کرد. سیگار کشید باعث افزایش خطر زایمان زودرس می‌شود. این در حالی است که اگر خانم باردار در معرض دود سیگار هم قرار گیرد این خطر بیشتر است.

 

شکاف لب و کام با مصرف سیگار در بارداری

شکاف لب یک نقص مادرزادی است که در بخش فوقانی لب ایجاد می‌شود و به طور بالقوه به داخل بینی می‌رسد. شکاف کام نیز یک وضعیت مشابه است که می‌تواند همراه با شکاف لب باشد. این شرایط می‌تواند به مشکل تغذیه در نوزادان و همچنین عوارض دندانی، عفونت گوش و کاهش شنوایی احتمالی منجر شود که برای اصلاح این مشکل نیاز به جراحی است. سیگار کشیدن در مادران با افزایش خطر ابتلا به شکاف لب و کام همراه است. احتمال تولد نوزادی با مشکلات شکاف کام و لب در خانم‌های سیگاری ۱.۶۳ برابر خانم‌های غیرسیگاری است.

 

وزن کم هنگام تولد

وزن کم هنگام تولد معمولا به کمتر از ۲۲۰ گرم گفته میشود که با خطر بیماری، عفونت، اختلالات رشدی و معلولیت یادگیری همراه است. سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری خطر تولد نوزاد کم وزن را ۷۵ درصد افزایش می‌دهد. در حالی که کاهش مصرف سیگار با تاثیر مثبت بر وزن تولد ارتباط دارد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *