1403/02/01

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟

میوه‌های خشک و آجیل سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند و می‌توانند به شما در رفع نیازهای تغذیه‌ای در دوران بارداری کمک کنند. اما میزان مصرف آجیل در بارداری چقدر باید باشد؟ در این مقاله، پاسخ سئوالتان را پیدا می‌کنید.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟

میوه‌های خشک و آجیل سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند و می‌توانند به شما در رفع نیازهای تغذیه‌ای در دوران بارداری کمک کنند. اما میزان مصرف آجیل در بارداری چقدر باید باشد؟ در این مقاله، پاسخ سئوالتان را پیدا می‌کنید.
میوه‌های خشک و آجیل سرشار از فیبر هستند، به‌خصوص آجیل که می‌تواند یبوست را که یک شکایت رایج در بارداری است، کاهش دهد.

در این مقاله می‌خوانید:

  • میزان مصرف آجیل در بارداری
  • نتایج یک تحقیق در اسپانیا درباره مصرف آجیل در بارداری
  • غذاهایی که در بارداری باید از آن‌ها اجتناب کنید
  • آیا خوردن گردو در دوران بارداری بی‌خطر است؟
  • فواید تغذیه‌ای مصرف گردو در دوران بارداری
  • خطرات خوردن گردو در دوران بارداری چیست؟
  • آلرژی به گردو در بارداری

    آجیل‌ها دارای چربی و کالری بالایی هستند، به‌خصوص اگر تفت داده شوند، یا دارای روکش شکری باشند.

میزان مصرف آجیل در بارداری
آجیل منبع خوبی از آهن و پروتئین است که اگر گیاهخوار هستید می‌تواند مفید برایتان باشد.
دریافت آهن کافی برای جلوگیری از کم‌خونی در دوران بارداری، اهمیت ویژه‌ای دارد.
ویتامین سی هم به بدن در جذب موثر آهن کمک می‌کند، بنابراین آجیل و میوه‌های خشک را با یک لیوان آب پرتقال میل کنید تا آهن دریافتی خود را افزایش دهید.
به خاطر داشته باشید که آجیل‌ها دارای چربی و کالری بالایی هستند، به‌خصوص اگر تفت داده شوند، یا دارای روکش شکری باشند. برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، بهتر است آن‌ها را مانند هر غذای دیگر و در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف یک مشت آجیل و میوه خشک در روز کافی است.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
نتایج یک تحقیق در اسپانیا درباره مصرف آجیل در بارداری
محققان اسپانیایی گزارش کرده‌اند که خوردن آجیل در دوران بارداری می‌تواند به بهبود توانایی شناختی در کودکان منجر شود.
این مطالعه شامل ۲هزار و ۲۰۸ کودک بود که مادرهای آن‌ها پرسشنامه‌های غذایی را در سه ماهه اول و سوم بارداری پر کردند و محققان تست‌های توانایی حرکتی و هوشی را زمانی که کودکان در سنین یک سال و نیم، پنج و هشت قرار داشتند، انجام دادند.
محققان دریافتند که در حالی که یک‌سوم زنان اصلا آجیل نمی‌خوردند، فرزندان زنانی که آجیل مصرف کرده بودند، به طور قابل‌توجهی امتیاز بیشتری در تست‌های توجه پایدار، حافظه فعال و آی‌کیو کسب کردند.
محققان توصیه می‌کنند خانم‌ها حداقل سه بار در هفته انواع آجیل به‌خصوص بادام، گردو و فندق مصرف کنند.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
غذاهایی که در بارداری باید از آن‌ها اجتناب کنید
مصرف بیشتر غذاها و نوشیدنی‌ها در دوران بارداری بی‌خطر است. اما مواردی وجود دارد که باید در مصرف آن‌ها مراقب باشید یا از آن‌ها اجتناب کنید.

۱- کافئین
شما می‌توانید کافئین مصرف کنید، اما مقدر آن نباید بیشتر از ۲۰۰میلی‌گرم در روز باشد.
مقدار کافئین در انواع نوشیدنی کافئین‌دار به این ترتیب است:

  • ۱۰۰میلی‌گرم در یک فنجان قهوه فوری
  • ۱۴۰میلی‌گرم در یک فنجان قهوه فیلتر
  • ۷۵میلی‌گرم در یک فنجان چای (چای سبز هم می‌تواند به اندازه چای معمولی کافئین داشته باشد)
  • ۴۰میلی‌گرم در یک قوطی کوکاکولا
  • ۸۰میلی‌گرم در یک قوطی ۲۵۰میلی‌لیتری نوشیدنی انرژی‌زا
  • کمتر از ۲۵میلی‌گرم در ۵۰گرم شکلات تلخ ساده
  • کمتر از ۱۰میلی‌گرم در یک تکه ۵۰گرمی شکلات شیری ساده

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
۲- الکل
نوشیدن الکل در بارداری می‌تواند به آسیب طولانی‌مدت در جنین منجر شود.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، ایمن‌ترین روش این است که به هیچ‌وجه الکل ننوشید.

۳- دمنوش‌های گیاهی
شما نباید بیش از ۴فنجان چای گیاهی در روز بنوشید.

۴- شیرین‌بیان
شیرین‌بیان بی‌خطر است. اما باید از ریشه شیرین‌بیان اجتناب کنید.

۵- میوه‌ها، سبزیجات و سالاد
مراقب میوه‌ها، سبزیجات و سالادها باشید چون ممکن است روی آن‌ها خاک باشد که باعث ناراحتی شما می‌شود.
تمام میوه‌ها، سبزیجات و مواد تشکیل‌دهنده سالاد را کاملا بشویید.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
۶- بادام‌زمینی
لازم نیست در دوران بارداری از خوردن بادام‌زمینی خودداری کنید.

در صورت توصیه پزشکتان یا اگر به آجیل حساسیت دارید از خوردن بادام‌زمینی خودداری کنید.

فقط در صورت توصیه پزشکتان یا اگر به آجیل حساسیت دارید از خوردن بادام‌زمینی خودداری کنید.

۷- ویتامین‌ها
از مصرف مکمل‌های مولتی‌ویتامین با دوز بالا یا هر مکملی که ویتامین آ در آن وجود دارد، پرهیز کنید.

آیا خوردن گردو در دوران بارداری بی‌خطر است؟
گردو برای مصرف در دوران بارداری بسیار سالم و کاملا بی‌خطر است. مغز گردو نه تنها شبیه مغز است بلکه به عملکرد صحیح مغز هم کمک می‌کند. بجز این، مصرف گردو در دوران بارداری دارای مزایای بسیار است.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
فواید تغذیه‌ای مصرف گردو در دوران بارداری
اعتقاد بر این است که مادرانی که در دوران بارداری آجیل می‌خورند کمتر احتمال دارد بچه‌هایی به دنیا بیاورند که به آجیل آلرژی داشته باشند. گردوی خوشمزه و ترد، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است که برای خانم باردار مفید است.

۱- اسیدهای چرب امگا۳
گردو منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای رشد فعالیت مغز نوزاد ضروری است. خوردن گردو در دوران بارداری همچنین می‌تواند رشد مغز کودک را تقویت کند.

۲- سرشار از ویتامین ای
گردو حاوی ویتامین ای است که به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی منحصر به فردش شناخته می‌شود. حتی به خلاص شدن از شر رادیکال‌های آزاد مضر هم کمک می‌کند.

۳- منبعی غنی از ویتامین‌ها
گردو منبعی غنی از ویتامین‌ها، فیبر، منیزیم، مس و منگنز است. همچنین کلسیم، آهن، روی و سلنیوم دارد که به مزایای بی‌شمار گردو می‌افزایند.
گردو یک منبع عالی از «اسید آلفا لینولنیک» است که یک اسید چرب ضروری برای رشد کودک به شمار می‌رود.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
خطرات خوردن گردو در دوران بارداری چیست؟
در حالی که مصرف گردو در دوران بارداری مفید است، اما نباید در مصرف آن افراط کرد. افراط در هر چیزی می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد و در مورد گردو هم این موضوع صادق است.

شما می‌توانید در دوران بارداری گردو مصرف کنید به شرطی که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از ۳۰گرم گردو در روز در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

شما می‌توانید در دوران بارداری گردو مصرف کنید به شرطی که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از ۳۰گرم گردو در روز در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.
در ادامه برخی از عوارض احتمالی را که ممکن است در صورت مصرف بیش از حد گردو در دوران بارداری ایجاد شود، برایتان بیان می‌کنیم:

  • مصرف بیش از حد گردو می‌تواند منجر به اسهال در دوران بارداری شود.
  • خوردن بیش از حد گردو ممکن است در جذب آهن اختلال ایجاد کند و در دراز مدت منجر به کم‌خونی شود.
  • آلرژی خفیف به گردو ممکن است در دوران بارداری تشدید شود. اگر به آجیل حساسیت زیادی دارید، در دوران بارداری حتی مقدار کمی گردو می‌تواند باعث بثورات پوستی، تورم لب‌ها، خارش، سرگیجه و خس‌خس سینه شود.
  • «مصرف بیش از حد گردو» ممکن است احتمال خونریزی در هنگام زایمان را افزایش دهد.

میزان مصرف آجیل در بارداری، میخواهید آسیب نبینید؟
آلرژی به گردو در بارداری
اگر به آجیل به‌خصوص به گردو حساسیت دارید باید در دوران بارداری و حتی بعد از زایمان از مصرف گردو خودداری کنید. اما اگر به گردو حساسیت ندارید، می‌توانید آن را به مقدار متوسط مصرف کنید.
بسیاری از زنان بر این باورند که خوردن آجیل در دوران بارداری خطرناک است و ممکن است کودک در آینده به آجیل حساسیت پیدا کند. مصرف آجیل در دوران بارداری خطر ابتلای کودک به آلرژی به آجیل را افزایش نمی‌دهد.
می‌توانید در دوران بارداری بدون نگرانی روزانه بیت ۲ تا ۳عدد گردو مصرف کنید. تا زمانی که مصرف گردو، انواع دیگر آجیل و مواد غذایی دیگر را در حد اعتدال نگه دارید، هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند.
در هنگام خرید گردو دقت کنید که گردوهای مستطیلی و دارای پوسته نازک را انتخاب کنید. از مصرف گردوهایی که دارای لکه‌های تیره و طعم ترش هستند خودداری کنید.

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک بیا نی نی سر بزنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *