1403/02/01

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

نمونه برداری از توده پستانی، چه زمانی لازم است؟

نمونه برداری از توده پستانی، چه زمانی لازم است؟

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که در چه مواردی نمونه برداری سینه لازم است؟

سوال : در چه مواردی نمونه برداری سینه لازم است؟

پاسخ : سونوگرافی پستان یک روش حساس و غیر تهاجمی است که بطور رایج برای بررسی برخی از علایم سرطان پستان بویژه در خانمهای جوان که بافت سینه آنها متراکم تراست به کار میرود. در واقع سونوگرافی رایج ترین روش برای بررسی مشکلات پستان است و دقت آن مستلزم وجود سونوگرافیست مجرب می باشد.

برای آگاهی بیشتر از زمان انجام سونوگرافی سینه به سراغ مرکز فوق تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی دکتر مهرشاد جمالی رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به مرکز فوق تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی دکتر مهرشاد جمالی یا دریافت نوبت از مرکز فوق تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی دکتر مهرشاد جمالی کلیک کنید.

نمونه برداری از توده پستانی، چه زمانی لازم است؟

نمونه برداری پستان چیست و چطور انجام می شود؟

در صورتی که تشخیص ابتدایی بابت ریسک ابتلا به سرطان پستان داده شده و نتایج ماموگرافی یا سونوگرافی این تشخیص را تائید کنند، غالبا از روش تکمیلی بیوپسی یا نمونه برداری استفاده می شود.

نمونه برداری از پستان، در واقع به برداشت ریزنمونه از بافت سینه گفته می شود که برای انجام آن از یک سوزن مخصوص استفاده می گردد. انجام بیوپسی را می توان به لحاظی یک عمل جراحی دانست که البته سرپایی انجام می شود و برای انجام آن نیازی به بستری بیمار جز در شرایط خاص نخواهد بود.

به چه دلایلی نمونه برداری از پستان انجام می شود؟

نمونه برداری از پستان به دلایل مختلفی انجام می شود که مهم ترین آن ها به شرح زیر هستند:

  • احساس توده در پستان
  • نتیجه مثبت وجود توده در پستان در ماموگرافی یا سونوگرافی
  • مشاهده تغییرات در نوک پستان (ترشح)

روش های انجام بیوپسی یا نمونه برداری

بیوپسی یا نمونه برداری به لحاظ ماهیت یک عمل واحد است که به روش های کمی متفاوت از هم انجام می پذیرد.

نمونه برداری از توده پستانی، چه زمانی لازم است؟

بیوپسی آسپیراسیون

بیوپسی آسپیراسیون به وسیله یک سوزن نازک انجام شده و از طریق این سوزن، نمونه گیری لازم صورت می گیرد.

بیوپسی سوزنی

در بیوپسی سوزنی از سوزنی با قطر بزرگتر استفاده شده و از طریق همین سوزن چون روش بالا، نمونه برداری از مایع میان بافتی انجام می شود.

بیوپسی با جراحی

در این روش طی انجام یک جراحی سرپایی، نمونه لازم از بافت سینه برداشته می شود و به نسبت دو روش قبلی، کمی سنگین تر خواهد بود.

مراحل انجام نمونه برداری

برای انجام برداری باید بیمار روی تخت به سمت پهلو دراز بکشد. پس از آن پزشک متخصص، با ضدعفونی کردن محل نمونه برداری، به آن ماده بی حس کننده موضعی تزریق می کند. (انجام این کار نیازی به بیهوشی کامل ندارد.)

پس از بی حس شدن محل مورد نظر، پزشک به وسیله سوزن بیوپسی، نمونه برداری را انجام داده و مقداری از مایع میان بافتی را خارج می کند. پس از آن گاز استریل روی محل نمونه برداری گذاشته شده و محل آن بسته می شود.

در انجام نمونه برداری با جراحی، لازم است که در محل مورد نیاز، یک برش ریز زده شده و احتمالا به جز بی حسی موضعی از یک خواب ملایم یا بیهوشی کامل نیز استفاده می شود. با ایجاد شکاف کوچک، بافت مورد نظر از بافت سینه برداشته شده و نمونه گیری انجام می پذیرد. پس از انجام نمونه برداری، شکاف توسط پزشک بخیه زده شده و بسته می شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *