1403/02/06

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

۷ واقعیت عجیب درباره جنین؛ از گریه کردن تا دیدن نور!

۷ واقعیت عجیب درباره جنین؛ از گریه کردن تا دیدن نور!

7 واقعیت عجیب درباره جنین؛ از گریه کردن تا دیدن نور!

جنین انسان خارق‌العاده است و مراحل رشد او پر از شگفتی است. بعد از خواندن هشت واقعیت عجیب درباره بارداری حالا بهتر است برای آشنا شدن با هفت مورد از شگفتی‌های جنین، این مقاله را از دست ندهید.

۱. جنین از کی می‌شنود؟

بیشتر ساختارهای گوش که وظیفه شنیدن صدا را دارند، تا هفته شانزدهم بارداری شکل گرفته‌اند. از آن به بعد است که جنین می‌تواند صدای نفس کشیدن مادر، حرف زدن، راه رفتن، تپش قلب و حتی عمل هضم او را بشنود؛ بنابراین رحم جای شلوغ و پر سر و صدایی است! جالب است بدانید شنیدن صداهای ملایم و آرام باعث ایجاد آرامش زیاد در جنین خواهد شد. تحقیقات جالب دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد جنین انسان می‌تواند صداها را از هم تفکیک کند و صدای مادرش را بشناسد.

جنین و تاثیر صدا بر روی او

۲.فرزندتان متوجه نور می‌شود؟

هم‌زمان با کامل شدن ساختار شنوایی جنین، ساختار بینایی او هم در حال رشد است. با رسیدن هفته ۱۶ بارداری فرزندتان می‌تواند نور را ببیند؛ اما هنوز ساختار بینایی او کامل نشده است. بینایی فرزندتان در رحم شما تار است. او با تقلای زیاد نسبت به منابع نوری مختلف مثل خورشید یا نور فلاشی که به سمت شکم مادر تابیده شود، واکنش نشان می‌دهد. (البته هیچ وقت این کار را نکنید و خودتان را در معرض نور فلاش یا خورشید قرار ندهید!)

۳. وقتی کار خرابی می‌کنند

از حدود هشت هفتگی، جنین داخل مایع آمنیوتیک ادرار می‌کند؛ با وجود این تولید واقعی ادرار از حدود هفته ۱۳ تا ۱۶ بارداری شروع می‌شود که کلیه بیشتر شکل گرفته است. با رسیدن هفته ۲۰ بارداری، درست در روزهایی که تکان خوردن جنین را احساس می‌کنید، بیشتر از مایع آمنیوتیک، این ادرار است که به جای مایع آمنیوتیک وجود دارد.

۴. فهمیدن بو و طعم غذایی که مادر می‌خورد

مولکول‌های حاوی طعم غذاهایی که مادر می‌خورد از طریق خون او به جفت و سپس از طریق مایع آمنیوتیک به جنین منتقل خواهد شد. پرزهای چشایی فرزندتان از حدود هفته ۱۱ بارداری شکل می‌گیرد و به همین دلیل او می‌تواند طعم غذاهایی را که می‌خورید، احساس کند. این احساس در هفته ۲۸ بارداری و همچنین هفته ۲۹ حاملگی قوی‌تر خواهد شد. جنین همچنین می‌تواند بوی غذاها را هم از طریق مایع آمنیوتیک احساس کند.

خوردن و تاثیر آن بر جنین

۵. سلیقه غذایی‌اش به شما می‌رود؟

تحقیقات زیادی نشان داده‌اند اگر شما در دوران بارداری‌تان از خوردن غذاها و خوراکی‌های خاصی پرهیز کرده باشید، احتمال اینکه جنین بعد از به دنیا آمدن آن غذاها را پس بزند، وجود دارد. این وضعیت در مورد دوران شیردهی شما هم صدق خواهد کرد و فرزندتان از طریق شیر شما طعم‌ها را خواهد فهمید. حتی یکی از تحقیقات نشان داده است، فرزندان مادرانی که از رازیانه استفاده کرده بودند، شیر مادر را با طعم رازیانه ترجیح می‌دادند.

۶. تپل می‌شوند اگر…

ارتباط بین حمایت اطرافیان از مادر و احتمال وزن گرفتن جنین، هنوز به خوبی ثابت نشده است؛ ولی مادرانی که از حمایت خوبی برخوردار بوده‌اند، احتمالا استرس کمتری خواهند داشت؛ بنابراین بهتر می‌خوابند، بهتر غذا می‌خورند و انتخاب‌های بهتری در مورد سبک زندگی‌شان خواهند داشت که باعث وزن گرفتن فرزندشان خواهد شد.

۷. بچه در رحم گریه می‌کند

زمانی که محققان مشغول تحقیق روی تاثیر سیگار و کوکائین بر جنین بودند، خیلی تصادفی متوجه شدند اگر صدایی را رو به شکم مادر پخش کنند، بچه نسبت به آن واکنش‌هایی مثل تکان خوردن ناگهانی، باز کردن دهان و به هق‌هق افتادن نشان می‌دهد. سونوگرافی اولتراساند حتی لرزش چانه جنین موقع گریه کردن را هم نشان می‌دهد.
 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *