1403/01/10

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

به این دلایل، هرگز کودکتان را قلقلک ندهید!

به این دلایل، هرگز کودکتان را قلقلک ندهید!

هیچ چیز روز یک پدر و مادر را به اندازه ی خنده های فرزندشان نمی سازد. دیدن شادی در چشم های او و شنیدن صدای خنده اش، به گوش پدر و مادر یک موسیقی است که هیچ احساس دیگری به گردش نمی رسد. با این حال، بعضی کارشناسان معتقدند خنده ی غیر قابل کنترل آنقدری که به نظر می رسد مفرح نیست، به خصوص درباره ی کودکان خردسال.

 

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

قلقلک ندادن کودکان

بیا نی نی: بیا نی نی: هیچ چیز روز یک پدر و مادر را به اندازه ی خنده های فرزندشان نمی سازد. دیدن شادی در چشم های او و شنیدن صدای خنده اش، به گوش پدر و مادر یک موسیقی است که هیچ احساس دیگری به گردش نمی رسد. با این حال، بعضی کارشناسان معتقدند خنده ی غیر قابل کنترل آنقدری که به نظر می رسد مفرح نیست، به خصوص درباره ی کودکان خردسال. در ادامه می خواهیم ببینیم وقتی کودکی را قلقلک می دهیم دقیقاً چه اتفاقی رخ می دهد و چرا نباید این کار را انجام داد.

قلقلک دادن می تواند تروماتیک باشد

 

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان! 

    بهترین فرد برای قضاوت درباره ی اینکه آیا باید نوزاد خود را قلقلک دهیم یا نه، خود دوران خردسالی مان است. بیشتر ما دست کم یک خاطره ی ناخوشایند از تلاش برای متوقف کردن کسی که ما را قلقلک می داد داریم اما از خنده ی زیاد قادر به صحبت نبودیم. گاهی هم پشت هم از آن شخص می خواستیم بس کند یا سعی می کردیم از دست او فرار کنیم.

قلقلک طولانی می تواند ضربان قلب را بالا ببرد، ترس از خفگی در کودک ایجاد کند و باعث بیش انگیختگی او شود. در نتیجه ی این وضعیت، کودک انرژی اضافه ای پیدا می کند که اگر تخلیه نشود، منجر به تروما می شود.

 

قلقلک دادن می تواند باعث فلج موقت شود

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

 

قلقلک سرگرم کننده است اما ممکن است خطرناک هم باشد. احساس قلقلک داده شدن بیشتر اوقات این حس را به افراد می دهد که مورد حمله قرار گرفته اند. هیجان زدگی مکرر و شدید باعث کاتاپلکسی (Cataplexy)، نوعی فلج موقت می شود که توانایی مقابله با قلقلک را از فرد می گیرد.

خنده ی پس از قلقلک، یک واکنش غیرارادی است

 

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

 

ما اغلب تصور می کنیم خنده نشانه ی شادی است. اما برعکس، انسان ها هنگام قلقلک داده شدن، در واکنشی غیر ارادی شروع به خندیدن می کنند. به همین دلیل، ما هیچ کنترلی بر واکنش خود نداریم و این مسأله در مورد نوزادان و کودکان خردسال بدتر است چون آن ها توانایی بیان نیازها و خواسته های خود را ندارند.

 

قلقلک از نظر فیزیکی دردآور است

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

 

قلقلک های شما ممکن است فریاد فرزند خردسال تان را به همراه خنده ی او بلند کند. با این حال، این کار می تواند برای او دردآور و ناخوشایند باشد. تحقیقی بر روی حالت های چهره نشان داده قلقلک دادن یک وجه ناخوشایند دارد، چون شرکت کنندگان این تحقیق با آنکه در حال خنده بودند، اما چهره ی خود را در هم کشیده بودند، موضوعی که حاکی از درد کشیدن آن ها بود.

قلقلک حق آن ها برای در اختیار داشتن کنترل بدن خود را زیر پا می گذارد

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

 

وقتی به قلقلک دادن فکر می کنیم، تصویر کسی را می بینیم که در حالی که با حالتی عصبی در حال خنده است و به خود می پیچید، سعی بر فرار دارد. در هنگام قلقلک، قسمت های حساسی از بدن لمس می شوند، مثل زیر بغل، شکم و کف پا.

چون سخت می شود فهمید که آیا کودک از قلقلک داده شدن لذت می برد و مرز این کار کجا است، احتمالش زیاد است که با صدای خنده ی او به اشتباه بیافتید و تلاش هایش برای فرار را نادیده بگیرید. این کار یک پیام اشتباه به کودک می دهد و تلویحاً به او می گوید که ما به مرزبندی های او و حقش برای در اختیار داشتن کنترل بدنش احترام نمی گذاریم.

راه هایی دیگر برای خنداندن نوزادان

6 دلیل مهم برای قلقلک ندادن کودکانتان!

اگر می خواهید با نوزاد خود بازی کنید، راه های زیادی برای سرگرم کردن او بدون به خطر انداختن سلامت روانی یا جسمی او وجود دارد. مثل شکلک درآوردن، دالی بازی و صحبت کردن با یک صدای بامزه یا زبانی ساختگی.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *