1403/02/06

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

عوارض آمپول ضدبارداری چیست؟

عوارض آمپول ضدبارداری چیست؟

عوارض آمپول ضدبارداری چیست؟

آمپول ضدبارداری یک آمپول هورمونی است که مانع از بارداری به مدت ۳ ماه میشود. هورمون موجود در این آمپول پروژستین است. آمپول ضدبارداری مانند قرصهای جلوگیری از بارداری عمل میکند و مانع از تخمک گذاری و موجب افزایش حجم مخاط اطراف دهانه رحم میشود.

آمپول ضدبارداری چیست؟

آمپول ضدبارداری هر سه ماه یکبار تزریق میشود و به منظور پیشگیری از بارداری استفاده میشود. این آمپول حاوی هورمون پروژستین است. پروژستین با پیشگیری از تخمک گذاری مانع از باردای میشود. زمانی که هیچ سلول تخمی در لوله‌های فالوپ وجود نداشته باشد، بارداری نیز اتفاق نمی‌افتد. این آمپول همچنین باعث غلیظ شدن ترشحات مخاطی میشود و به همین دلیل اسپرم نمیتواند وارد شود.

آمپول ضد بارداری

آمپول ضدبارداری موثر است؟

با توجه به مطالعات مختلف تاثیر آمپول تا ۹۹ درصد است. برای اطمینان از کارایی مطلوب این آمپول باید هر سه ماه یک بار تزریق انجام شود. اگر خانمی آمپول ضدبارداری را طبق نسخه و تجویز پزشک مصرف نکند تاثیر این آمپول تا ۹۴ درصد کاهش می یابد. دریافت آمپول هر ۱۲ هفته برای پیشگیری از بارداری حیاتی است. آمپول ضدبارداری مانند قرصهای جلوگیری از بارداری نمیتواند از بیماریهای مقاربتی جلوگیری کند و برای حفاظت از این بیماریها باید روش دیگری را به کار ببرید.
بعد از آخرین آمپول ممکن است به دوره قاعدگی منظم پیشین خود بازنگردید و توانایی بارداری را ۱۰ بعد از آخرین آمپول خواهید داشت. اگر شما به دنبال کنترل موقت بارداری هستید به نظر میرسد آمپول ضدبارداری گزینه مناسبی نباشد.

آمپول ضدبارداری از بیماریهای مقاربتی پیشگیری می‌کند؟

آمپول ضدبارداری نمیتواند از بروز بیماریهای مقاربتی پیشگیری کند. این آمپول در جلوگیری از بارداری بسیار موثر است اما نمیتواند مانع از ابتلا به بیماریهای مقاربتی شود. استفاده از کاندوم در زمان رابطه جنسی تا حدود زیادی از بروز بیماریها مقاربتی پیشگیری میکند. یک مزیت دیگر استفاده از کاندوم این است که از بارداری پیشگیری میکند و به این ترتیب محافظت دوباره انجام میشود.

عوارض جانبی آمپول ضد بارداری

هم آمپول و هم قرص ضدبارداری برای اغلب خانمها داروهای ایمنی به حساب می‌آیند اما همانند هر داروی دیگری میتوانند عوارضی برای بدن به همراه داشته باشند. به طور کلی برخی عوارض جانبی آمپول ضدبارداری عبارت است از:
دوره های قاعدگی نامنظم (که در ۶ تا ۱۲ ماه بعد از اولین آمپول شایع است)

  • افزایش لکه بینی
  • تغییر اشتها
  • افزایش وزن
  • تغییرات خلقی در رابطه جنسی
  • حالت تهوع
  • درد سینه
  • سردرد
  • تغییرات خلق و خو

برای از بین بردن عوارض جانبی آمپول ضدبارداری یک راه حل آسان وجود ندارد. تا زمانی که دارو در بدن شماست به مدت سه ماه اثرات آن باقی میماند. در این زمان ممکن است شما دچار عوارض جانبی شوید و این عوارض تا مدتی در بدن شما خاموش مانده باشد.

عوارض آمپول ضد بارداری

عوارض محل تزریق آمپول ضدبارداری

یکی از رایجترین و شاید نگران کننده ترین علائم آمپول ضدبارداری واکنشهای موضعی نسبت به آمپول است. بعضی از خانمها از درد ناشی از تزریق شکایت میکنند در حالی که ۶ درصد واکنشهای پوستی در اطراف منطقه تزریق را گزارش کرده اند. این دو مشکل خود به خود طی یکی دو روز بعد از تزریق حل خواهد شد و نیاز به مداخله پزشکی ندارد اما سایر عوارض جانبی سیستمیک عبارتند از:

  • درد شکمی
  • سرماخوردگی
  • سردرد
  • ضعف و خستگی
  • عصبانیت

در بیشتر موارد این نوع علائم نیز به مرور زمان و در مدت زمان طولانیتری بهبود میبابد و معمولا نیاز به درمان ندارد.

عوارض استخوانی ناشی از آمپول ضدبارداری

بر روی جعبه آمپول ضدبارداری یک کادر مشکی از احتمال از دست رفتن استخوانها با مصرف آمپول ضدبارداری هشدار میدهد. براساس مطالعات اگر آمپول ضدبارداری به طور مداوم برای بیش از ۲ سال استفاده شود خطر از دست دادن کلسیم و ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی آنها بالا میرود. به همین دلیل توصیه میشود زنان حداکثر ۲ سال از این آمپول استفاده کنند و پزشکان نیز مصرف کلسیم و مکمل ویتامین D را همراه با رژیم غذایی غنی از کلسیم پیشنهاد می‌دهند.

مواد غذایی حاوی ویتامین دی

دلیل عوارض جانبی آمپول ضدبارداری

آمپول ضدبارداری همانند قرص آن باعث افزایش هورمون در بدن میشود. هر بار هورمون موجود در بدن شما به شکل هدفمند تغییر میکند میتوانید منتظر عوارض جانبی آن باشید. البته سطح هورمونها در قرصهای پیشگیری از بارداری چندان زیاد نیست. پزشکان و محققان تلاش زیادی کرده اند تا کمترین دوز هورمونی وارد بدن خانمها شود. اما در مورد آمپول ضدبارداری هورمون یکباره و با دوز بالا وارد بدن میشود و میتواند عوارض جانبی بیشتری برای فرد به همراه داشته باشد.

عوامل خطرناک در مصرف آمپول ضدبارداری

گرچه آمپول ضدبارداری برای بیشتر خانمها ایمن است اما ممکن است پزشکان این دارو را برای برخی خانمها تجویز نکنند. اگر شرایط زیر را داشته باشید نباید آمپول ضدبارداری مصرف کنید:

  • ابتلا به سرطان سینه
  • مصرف دارویی که برای درمان سندرم کوشینگ تجویز میشود
  • شکنندگی استخوان و پوکی استخوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *