1403/02/05

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

چاقی کودکان را چطور برطرف کنیم؟

چاقی کودکان را چطور برطرف کنیم؟

چاقی کودکان را چطور برطرف کنیم؟

چاقی در کودکان به‌ویژه چاقی شکمی درست مانند چاقی در بزرگ‌سالان یک مشکل سلامتی حساب می‌آید. بنا بر تحقیقات ارائه‌شده در سال ۲۰۱۴ در نشریه اطفال، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ تقریباً ۳۳ درصد از کودکان بین ۶ تا ۱۸ سال به چاقی شکمی مبتلا بودند. در بزرگ‌سالان چاقی شکمی می‌تواند ناشی از افزایش سن و تغییرات هورمونی باشد؛ اما در کودکان این‌چنین نیست. کاهش چربی شکم در کودکان با تغییر در رژیم غذایی، تمرینات ورزشی و تغییر سبک زندگی‌شان اتفاق می‌ا‌‌فتد.

درمان چاقی در کودکان چطور ممکن است؟

کودکان می‌توانند همانند بزرگ‌سالان با استفاده از روش‌هایی چاقی شکمی‌شان را کاهش ‌دهند. اولین قدم برای درمان چاقی کودکان، تغییر رژیم غذایی و فعالیت بیشتر آن‌ها‌ است. برای کاهش ۵۰۰ کیلوگرم چربی، نیاز است تا ۳۵۰۰ کالری از رژیم غذایی کم شود. چربی شکم از اولین چربی‌هایی است که با شروع یک رژیم غذایی سالم شروع به آب شدن می‌کند؛ البته رژیم غذایی سخت برای کودکان پیشنهاد نمی‌شود چون رسیدن مواد مغذی به بدنشان بسیار مهم است. در ابتدا باید مواد غذایی ناسالم و تنقلات مضر را از رژیم غذایی‌شان حذف کنید. این کار باعث می‌شود تا مواد مغذی موردنیاز برای رشد به مغز و بدنشان برسد. البته در کنار این رژیم غذایی بهتر است ورزش را نیز شروع کنند. بر اساس تحقیقات انجام‌شده در مرکز فیتنس و پرزیدنت تنها یک نفر از سه کودک به‌صورت روزانه فعالیت بدنی دارد.

 

درمان چاقی کودکان
  

قدم اولی که باید در کمک به کودکان در حذف چاقی به‌ویژه چاقی شکمشان کنید این است که نوشابه را از رژیم غذایی‌شان حذف کنید. نتایج تحقیقات در سال ۲۰۱۳ نشان داده است که در کودکان ۷ تا ۱۵ سال میان مصرف نوشیدنی‌های دارای شکر و چاقی کودکان ارتباط وجود دارد. درواقع این تحقیقات مهر تأییدی بر تحقیقات سال ۲۰۰۷ نشریه سلامت عمومی آمریکا بود که اعلام کرد نوشابه و سایر نوشیدنی‌های قندی با افزایش وزن و خطر ابتلا به مشکلات سلامت رابطه مستقیمی دارد. به‌علاوه کودکانی که نوشیدنی‌های قندی دریافت می‌کنند، کلسیم و مواد مغذی کافی را از شیر دریافت نمی‌کنند. در عوض آب، آب گازدار، چای سرد و حتی نوشیدن شیر به کودکان در کاهش کالری دریافتی و سوزاندن چربی شکم می‌کند.

ورزش راه‌حلی برای کاهش وزن کودکان چاق

کودکان و نوجوانان حداقل به یک ساعت ورزش روزانه نیاز دارند. این ورزش به این معنا نیست که باید روی تردمیل بدوند یا در باشگاه فعالیت‌های سخت انجام دهند. بلکه باید موقعیت‌های ورزشی را که سرگرم‌کننده هستند، پیدا کنند. ممکن است فرزندتان به کلاس ایروبیک یا عضویت در تیم فوتبال مدرسه علاقه داشته باشد. حتی دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی با خانواده یا دویدن در حیاط خانه نیز فعالیت محسوب می‌شود. آن‌ها را به پارک ببرید تا بتوانند ماهیچه‌ها و استخوان‌هایشان را با تمرینات ورزشی و بازی کردن در پارک تقویت کنند. انجام تمرین‌های ورزشی مشترک با بچه‌ها هم راه دیگری برای تشویق کردنشان به ورزش است.

نکته: سعی کنید زمان استفاده از وسایل الکترونیکی مثل زمان بازی‌های ویدیویی، تماشای تلویزیون یا استفاده از تبلت را برای کودکان محدود کنید. تحقیقاتی که در نشریه سلامت جسمی در سال ۲۰۱۴ منتشر شد می‌گوید استفاده بیش از سه ساعت از وسایل الکترونیکی باعث ایجاد چاقی در کودکان می‌شود. هر چه کودکان زمان بیشتری را برای استفاده از این وسایل بگذرانند، زمان کمتری را برای فعالیت جسمانی سپری می‌کنند.

درمان چاقی کودکان

خواب کافی و کاهش استرس مؤثر در کاهش چاقی کودکان

کودکان برای رشد مناسب و جلوگیری از چاقی شکمی به خواب کافی نیاز دارند. کودکان پیش از سن مدرسه باید بین ۱۰ تا ۱۳ ساعت در روز بخوابند. در سن مدرسه این میزان به ۹ تا ۱۱ ساعت و در نوجوانی به ۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه‌روز تغییر می‌کند. یک مقاله چاپ‌شده در نشریه اطفال در سال ۲۰۱۴ رابطه‌ای بین کودکانی که خواب بسیار کمی دارند و چاقی شکمی پیدا کرد. برای کم کردن چاقی، کودکان بهتر است زودتر به رختخواب بروند تا خواب کافی داشته باشند.
استرس همان‌طور که می‌تواند در بزرگ‌سالان باعث چاقی قسمت میانی بدن شود، بر اضافه‌وزن کودکان نیز مؤثر است. مسائل مربوط به مدرسه، فشار گروه‌های دوستی و مسائل خانوادگی می‌تواند منجر به احساس سرکوب و افزایش ترشح هورمون کورتیزول شود. این هورمون کالری اضافی را مستقیماً به شکم می‌فرستد. درواقع بر اساس تحقیقات منتشرشده در رابطه با چاقی در سال ۲۰۱۱ بین استرس و چاقی شکمی در دختران پیش از سن بلوغ رابطه وجود دارد. به یاد داشته باشید که کودک به استراحت نیاز دارد. اگر برنامه روزانه فرزندتان شلوغ است و استرس‌های زیادی در زندگی او وجود دارد زمانی را برای استراحت و تفریح برایش در نظر داشته بگیرید.
 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *