1403/02/06

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

۷ توصیه برای نگهداری راحت کودک در شب قدر

۷ توصیه برای نگهداری راحت کودک در شب قدر

7 توصیه برای نگهداری راحت کودک در شب قدر

ماه رمضان و شب قدر امسال برای برخی از خانم‌ها متفاوت از سال‌های دیگر بوده است. برخی از آنان  رمضان امسال را در حالی سپری می‌کنند که یک نوزاد یا نوپا به جمع خانواده اضافه شده و در روال هر ساله آنها تغییراتی ایجاد کرده است. ممکن است مادرانی به دلیل شیردادن به بچه یا موارد مربوط به این عضو جدید موفق به روزه‌داری نشده باشند یا از مراسم ختم قرآن، سفره‌های افطار و… بازمانده باشند. اما شب قدر مناسبتی نیست که هیچ کس حاضر به از دست دادنش باشد.
 ما می‌خواهیم چند پیشنهاد بدهیم که با استفاده از آنها این دسته از مادران بتوانند حتی برای ساعتی بیرون از منزل به اعمال مذهبی شب قدر بپردازند و کودک‌شان را نیز با فضای معنوی آن آشنا کنند.

توصیه‌هایی برای نگهداری کودکان در مراسم احیای شب قدر

۱- اگر شما کودک نوپایی داشته باشید کارتان از برخی جهات راحت‌تر است. می‌توانید ساعت خواب کودک را به نحوی تنظیم کنید که در طول روز به قدر کافی استراحت کند تا شب را همراه شما و در محیط بیرون از خانه بیدار بماند. به خاطر قرارگیری کودک در یک جمع بزرگ در این مراسم، اگر به اندازه کافی استراحت کرده باشد و چند هم‌بازی کوچک هم پیدا کند، می‌توانید مطمئن باشید که برای ساعات طولانی خیال‌تان از بابت بهانه‌گیری او راحت خواهد بود و می‌توانید با آسودگی به عبادت و انجام اعمال این شب بپردازید.

۲- برای سرگرم کردن کودک خود می‌توانید مقداری وسایل بازی او را همراه خود ببرید. اما توجه داشته باشید که از وسایل بی‌صدا و نرم استفاده کنید که موجب مزاحمت برای دیگران یا آسیب رساندن به کودک نشود. یک وسیله بسیار مفید و مهم در چنین موقعیتی چند کاغذ و مداد است تا وقتی مشغول خواندن دعا هستید کودک‌تان هوس گرفتن کتاب دعای شما یا خط خطی کردن آن را نکند و با وسایل خودش سرگرم شود.

۳- بهتر است یک بالش و پتوی کوچک همراه خود ببرید تا در صورت به خواب رفتن کودک بتوانید جای مناسبی برای او فراهم کنید. از طرف دیگر می‎توانید او را تشویق به خوابیدن و بازی کردن در جای خودش بکنید تا از تعقیب کردن و مواظبت دائمی او آسوده باشید.

۴- قبل از خارج شدن از خانه حتما پوشک بچه را تعویض کنید و به اندازه کافی به او غذا بدهید. کودکی که خوب خورده باشد و به اندازه نیاز استراحت کرده باشد و جایش هم تمیز باشد سرحال است و کمتر شما را اذیت می‌کند. البته توجه داشته باشید که از بردن غذای اضافی و پوشک نیز غافل نمانید!

۵- اگر کودک شما هنوز نوزاد است، باید مسائل دیگری را در نظر داشته باشید که مهم‌ترین آن استفاده از هدفون یا گوش‌گیر برای فرزندتان است. نوزادان از صدای بلندی که در مساجد و امکان دیگر برگزاری مراسم قدر وجود دارد، آزرده شده و شروع به بهانه‌گیری و گریه می‌کنند. این مشکل با یک گوش‌گیر نوزاد به راحتی قابل حل است!

۶- اگر نوزاد شما شیرخوار است اما می‌خواهید از شیردادن به او در مراسم قدر آسوده باشید، می‌توانید قبل از رفتن به مراسم مقداری از شیر خود را داخل شیشه بریزید و همراه خود ببرید چون شیر مادر در دمای معمولی نیز تا چند ساعت سالم باقی می‌ماند.

۷- بهتر است هنگام گریه در این مراسم صورت خود را بپوشانید تا اشک‌های‌تان از دید کودک مخفی بماند. وقتی که کودک شما را در حال گریه کردن ببیند درک درستی از وضع شما ندارد و او هم به گریه می‌افتد و آرام‌کردن دوباره‌اش کار سختی است.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *