1403/01/09

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

چه طور فینگر فود مناسب کودک را انتخاب کنیم؟

چه طور فینگر فود مناسب کودک را انتخاب کنیم؟

چه طور فینگر فود مناسب کودک را انتخاب کنیم؟

هنگامی که کودک شما برای غذاهای فینگر فودی آماده شد، فرصت های کاملاً جدیدی برای غذا خوردن ایجاد می‌شود. کودک شما به تنهایی شروع به کشف غذاهای جدید می کند. فقط هنگام تهیه این فینگر فودهای ساده برای کودک خود حتما نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنید.

غذاهای انگشتی میوه ای:

اگر میوه از قبل به طور طبیعی نرم است نیازی به جز برش دادن آن در قطعات کوچک نیست. از آنجا که نوزاد هنوز ممکن است نتواند بجود میوه را به تکه هایی به اندازه انگشت برش دهید تا کودک بتواند آن را بردارد. به محض اینکه کودک دسته چنگال را گرفت (حدود نه تا ۱۰ ماهگی)، می توانید غذاها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. احتمالاً توصیه می شود این میوه ها را نیز پوست بگیرید. برای میوه های سفت و محکم  شما باید مواد را کمی بخارپز کنید تا نرمتر و برای بلعیدن کودک شما ایمن تر شود. در اینجا فقط چند ایده برای غذای فینگر فود وجود دارد:

۱- موز: خرد کردن موز برای کودک راحت تر است زیرا راحت تر میتواند آن را بخورد. حتی موز را میتوانید له کنید و آن یک پنکیک درست کنید.

۲- هلو،گلابی،آلو: این میوه ها را می‌توانید خرد کنید و به صورت خام یا بو داده به کودک بدهید.

۳- خربزه: خربزه را به صورت مستطیلی نازک برش دهید. اگر کودکتان بزرگتر است آن ها را می‌توانید فقط خرد کنی و نیازی به برش های نازک ندارید.

۴- بلوبری: بلوبری را به صورت خام و له شده به کودک بدهید.

۵- آووکادو: آووکادو را له کنید و روی نان تست بریزید و مصرف کنید.

۶- کیوی یا انبه: کیوی یا انبه را پوست بکنید و به صورت خلالی برش دهید.

غذاهای فینگرفودی گیاهی:

برای استفاده از سبزیجات، در ابتدا نیاز به بخارپز کردن و نرم کردن همه آنها دارید. بسته به نوع سبزیجات ممکن است لازم باشد پوست آنها را نیز بگیرید. سبزیجات را به اندازه  کوچک خرد کنید تا کودک راحت تر آن را بخورد. در اینجا چند ایده برای غذای فینگرفودی گیاهی وجود دارد:

۱- سیب زمینی شیرین: سیب زمینی ها را خرد کنید و آن ها را بپزید.

۲- هویج: هویج را بخار پز شده و به صورت نوارهای نازک خرد کنید و یا آن را رنده کنید تا کودک راحت تر هوبج ها را بخورد.

۳- لوبیا سبز: لوبیا سبز را بخارپز کنید تا کاملا نرم شود.

۴- کدو حلوایی: کدو حلوایی را خرد کنید. سپس آن را بخار پز کنید تا کاملا نرم شود.

۵- نخودفرنگی: نخودفرنگی ها را بپزید و کمی له کنید.

۶- کلم بروکلی: کلم بروکلی را شسته و خرد کنید و ان ها را بپزید تا از خامی در بیایند.

 

سایر غذاهای فینگر:

لازم نیست کودک خود را فقط به میوه ها و سبزیجات محدود کنید. شما در غلات، لبنیات و سایر مواد غذایی گزینه های زیادی دارید. مانند:

گوشت ها: به صورت نرم پخته و قطعه قطعه می شوند.

پاستا: زمانی که کاملا نرم شده باشند.

شاید از خواندن برخی از غذاهای این لیست مانند تخم مرغ و ماهی متعجب شوید. تنها غذاهایی که باید برای همه نوزادان به تأخیر بیفتد غذاهایی هستند که خطر خفگی دارند و موارد ایمنی غذایی (مانند گوشت کم پخته و عسل) دارند. با پزشک متخصص اطفال در مورد اینکه کودک شما چه زمانی می تواند هریک از این غذاها را بخورد صحبت کنید.

 

منبع: www.verywellfamily.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *