1403/01/10

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

طرز تهیه غذا برای نوزاد ۷ تا ۹ ماهه

طرز تهیه غذا برای نوزاد ۷ تا ۹ ماهه

طرز تهیه غذا برای نوزاد 7 تا 9 ماهه

شیرخوارانی که غذا خوردن را به‌تازگی شروع کرده‌اند و در ماه هفتم زندگی‌شان هستند می‌توانند خوردن پوره‌های غلیظ‌تر را تجربه کنند. در این مرحله می‌توانید از ترکیب دو یا چند ماده غذایی در غذای کمکی نوزاد استفاده کنید ولی پیش از آن اطمینان داشته باشید که به این مواد حساسیت نداشته باشد. بعد از طرز تهیه چند دستور غذایی برای نوزادان ۴-۶ ماه در ادامه چند دستور برای شیرخواران ۷-۹ ماه آمده است:

طرز درست کردن فرنی برای کودک

این غذا یکی از غذاهای محبوب و قدیمی در بین ایرانیان است. برای تهیه فرنی خوشمزه برای نوزادتان می‌توانید از یک قاشق مربا‌خوری آرد برنج، نصف قاشق مرباخوری شکر ،۵ قاشق مرباخوری شیر و کمی آب استفاده کنید. بهتر است از شیر مادر استفاده کنید.
تمامی مواد به‌جز شیر را روی حرارت قرار می‌دهیم تا مخلوط شوند. سپس شیر را به آن اضافه می‌کنیم تا به قوام موردنظر برسد. همچنین می‌توانید شیر مادر را بعدازاینکه تمامی مواد با یکدیگر به غلظت لازم رسیدند، به آن اضافه کنید. در دفعات اول بهتر است غلظت آن کمی از شیر مادر بیشتر باشد و در دفعات بعدی به غلظت فرنی واقعی نزدیک شود.

پوره موز و انبه برای کودک

این دو میوه طبع گرمی دارند و با داشتن طعمی دوست‌داشتنی برای شیرخوار شما مفید هستند. برای تهیه این پوره به روش زیر اقدام کنید:

  • یک عدد انبه و یک عدد موز را پوست بکنید.
  • داخل مخلوط‌کن بریزید تا بافت آن یکدست شود.
  • متناسب با توانایی جویدن فرزندتان غلظت آن را با آب، شیر خودتان یا شیر خشک تغییر دهید.
  • این پوره را تا ۳ روز در ظرفی که محکم در آن را بسته‌اید در یخچال و تا سه ماه می‌توانید در فریزر نگهداری کنید.
پوره برای نوزادان- طرز تهیه فرنی

پوره هلو

هلو نیز از آن میوه‌های خوش‌طعم و عطر است. این میوه را می‌توانید به‌صورت مجزا پوره‌کنید یا همراه میوه‌هایی مانند زردآلو. برای تهیه این پوره روش زیر را در پیش بگیرید:

  • در ابتدا هلو را بلانچ کنید؛ یعنی یک دقیقه در آب جوش بیندازید و سپس خارج کنید تا خنک شود.
  • هلو را پوست بگیرید و به قطعات ۲.۵ سانتی خردکنید.
  • سپس در داخل قابلمه و در سبد بخارپز قرار دهید تا بپزد. بسته به میزان رسیدگی میوه تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد.
  • هلو را خارج کرده و آب مانده در ظرف را نگه‌دارید.
  • بعد از خنک شدن آن را در غذا ساز بریزید و پوره‌کنید. برای رقیق‌تر کردن پوره، از آب هلویی که در قابلمه مانده یا شیر استفاده کنید.

پوره گوشت بوقلمون یا مرغ

پروتئین نیز مانند سایر مواد غذایی برای بدن شیرخواران نیاز است. این پوره برای نوزادان بالای ۶ ماه مناسب است. برای تهیه این غذا روش زیر را در پیش بگیرید:

  • ۲۵۰ گرم گوشت چرخ­کرده مرغ یا بوقلمون را در ماهی‌تابه موردنظر بر روی شعله ملایم قرار دهید و سه قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
  • با یک قاشق چوبی گوشت را هم بزنید تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود و به‌طور کامل بپزد.
  • اجازه دهید گوشت خنک شود و بعد در غذا ساز بریزید تا مخلوط شود.
  • برای رقیق‌تر شدن به آن آب یا شیر اضافه کنید.
  • به همراه این غذای کمکی می‌توانید از پوره میوه یا سبزیجات نیز استفاده کنید.
طرز تهیه پوره برای کودکان

پوره کدوسبز

کدوی سبز یکی از موادی است که به کمک آن می‌توانید فرزندتان را با طعم سبزیجات آشنا کنید. وقتی پوره کدو را درست می‌کنید به دلیل دارا بودن آب در بافت خود، نیازی به اضافه کردن آب به پوره ندارید. می‌توانید این پوره را با توجه به قدرت جویدن فرزندتان با سایر سبزیجات مانند سیب زمینی یا پوره جو دوسر ترکیب کنید. برای تهیه این پوره مطابق دستور زیر عمل کنید:

  • یک عدد کدوی سبز را پوست بکنید و خردکنید.
  • در داخل قابلمه‌ای آب ریخته و با قرار دادن سبد بخارپز، کدوها را بپزید.
  • بعد از حدود ۵ دقیقه که کدو نرم شد آن را خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
  • در داخل غذا ساز آن را میکس کنید. غلظت آن برای فرزندتان مناسب است.

زرده تخم مرغ

از پایان ۷ ماهگی می‌توانید از زرده تخم مرغ به‌عنوان یک ماده مغذی که در رشد مغز او مؤثر است، استفاده کنید. برای درست کردن این غذای سبک که می‌تواند آهن لازم را به بدن نوزادتان برساند، یک عدد تخم مرغ را آب‌پز کنید تا زرده سفت شود و آن را باکمی شیر مادر مخلوط‌کنید. البته نباید تمام زرده را در یک وعده به او بدهید، چون حجم آن زیاد است.

پوره برای کودکان

پوره مرغ و سیب زمینی

برای اینکه طعم‌های جدید را به نوزادتان بچشانید می‌توانید از گوشت مرغ نیز در غذای او استفاده کنید. گوشت می‌تواند پروتئین و آهن را به بدن نوزادتان برساند. برای تهیه این پوره مقداری گوشت مرغ چرخ شده را با یک سیب زمینی پخته‌شده میکس و پوره‌کنید.

پوره کدو حلوایی و گلابی

این دستور ساده و خوشمزه سرشار از بتاکاروتن، آهن، پتاسیم، ویتامین E و C است. برای تهیه پوره کدو حلوایی و گلابی در فصل پاییز به‌این‌ترتیب پیش بروید:

  • کدو حلوایی را خردکرده و تخمه‌های آن را خارج کنید.

  • کدوها را در داخل سینی فر بچینید و در دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه قرار دهید تا نرم شود.

  • بعد از خارج کردن از فر اجازه دهید تا خنک شده و سپس پوست آن را بکنید.

  • گلابی را پوست بگیرید و بخارپز کنید.

  • کدو و گلابی را در غذا ساز بریزید و پوره‌کنید. برای رسیدن به غلظت موردنظرتان به آن آب اضافه کنید.

  • در این دستور می‌توانید کدوحلوایی را خردکرده و مانند گلابی به مدت ۱۲ دقیقه بخار‌پز کنید. بعد از خنک شدن پوست آن را بگیرید.

  • این پوره را در ظرف‌های کوچک فریز کنید و در مواقع لازم استفاده کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *