1403/04/18

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد از تولد تا یکسالگی)

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد از تولد تا یکسالگی)

توجه به مساله وزن گیری نوزاد از ابتدای تولد امری بسیار مهم است که والدین باید آن را تا یکسالگی، ماهانه بررسی کنند و اگر نوزاد کاهش وزن داشت به پزشک متخصص مراجعه کنند. این مقاله یک راهنمای صحیح از وزن گیری نوزاد است که وزن مطلوب و غذایی که نوزاد باید بخورد، را از ابتدای تولد تا ۱۲ ماهگی بیان کرده است.

کمک به نوزاد برای افزایش رشد و بهبود وزن در سال اول زندگی کودک، بسیار موثر است. در این مقاله درباره افزایش وزن نوزاد صحبت شده است و وزن گیری نوزاد از روز اول تولد

تا ۱۲ ماهگی بیان شده است. با خواندن این مقاله می‌توانید، از توصیه‌های پزشک برای افزایش وزن نوزاد خود استفاده کنید و در عین حال سلامت نوزاد هم حفظ خواهد شد. 
 

وزن نوزاد تازه متولد شده (۱ تا ۴ هفته)

در حال حاضر کودک تازه متولد شده از همه سنین ظریف‌تر است. طبق نظر نویسنده یک کتاب درباره مادران و نوزادان، اگر نوزادتان بعد از تولد چند گرم وزن خود را از دست داد، نگران نباشید؛ زیرا اکثر نوزادان همین طور هستند. یک نوزاد سالم بعد از ۱۰ تا ۱۲ روز وزن خود را دوباره بدست می‌آورد.

آنچه نوزاد باید بخورد: شیر مادر یا شیرهای مخصوص نوزادان. اگر کودک به شیر حساسیت یا آلرژی داشت، با پزشک متخصص نوزاد خود صحبت کنید، زیرا ممکن است مادر نوزاد، چیزی خورده باشد که نوزاد حساسیت پیدا کرده است.

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد)


وزن گیری نوزاد یک ماهه

از حالا تا زمانی که کودک ۶ ماهه می‌شود، در هر ماه ۱ اینچ (۲/۵ سانتی متر) افزایش قد می‌یابد و در هر هفته حدود ۱۴۰ تا ۲۰۰ گرم به وزن کودک اضافه می‌شود. اگر تغذیه کودک خوب پیش رود، وزن گیری نوزاد دامه می‌یابد.

آنچه نوزاد باید بخورد: شیر مادر یا شیر‌های مخصوص نوزادان. زمان‌های تغذیه نوزاد غیر قابل پیش بینی است و نمی‌توان میزان شیری که نوزاد در هر بار می‌خورد، را تعیین نمود. نوزاد در این سن باید ۸ تا ۱۲ بار در روز تقریباً هر دو تا سه ساعت یک بار، شیر بخورد.

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد)


وزن نوزاد ۲ ماهه

کودک باید هر هفته افزایش وزن داشته باشد. اگر شما در این باره شک دارید با یک مشاور تغذیه نوزادان یا پزشک متخصص درباره میزان تغذیه و وزن گیری نوزاد خود مشورت کنید. طبق نظر میشل لاروو نویسنده و پرستار نوزادان، گاهی برخی نوزادان نمی‌توانند به خوبی شیر را بمکند یا نمی‌توانند شیر را به اندازه کافی از مادر دریافت کنند یعنی مادر به اندازه کافی شیر ندارد. 

آنچه نوزاد باید بخورد: شیر مادر یا شیرهای مخصوص نوزادان. سعی نکنید به نوزاد غذای جامد بدهید تا زمانی که او حداقل ۴ ماهه شود و بهتر است در ۶ ماهگی تغذیه با غذای جامد را به کودک شروع کنید. یک پزشک کودکان و متخصص چاقی در کودکان می‌گوید: غذا دادن زود هنگام به نوزاد باعث ایجاد مشکلات گوارشی در کودک می‌شود.

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد)


وزن نوزاد ۳ ماهه

در این مرحله نوزاد افزایش وزن حدود ۱۱۰ تا ۱۷۰ گرم در هفته خواهد داشت؛ این بدین معنی است که کودک در این ماه حدود نیم کیلو افزایش وزن خواهد داشت و همینطور تا هفت ماهگی ادامه می‌یابد.
آنچه نوزاد باید بخورد: شیر مادر یا شیر‌های مخصوص نوزادان. میزان تغذیه با شیر مادر در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نسبت به نوزادانی که از شیر‌های دیگر تغذیه می‌کنند، به ۵ تا ۸ بار در روز کاهش می‌یابد؛ احتمالاً نوزاد در این سن هنوز شب‌ها از خواب برای تغذیه بیدار می‌شود، ولی نه اینکه همه شب‌ها بیدار شود.

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد)


وزن نوزاد ۴ ماهه

در پایان این ماه، کودک کم کم برای تغذیه با غذا‌های جامد آماده می‌شود. برخی از نشانه‌های این امر عبارتند از:
  • او می‌تواند سر خود را نگه دارد.
  • می‌تواند در حالی که او را گرفته اید، بنشیند.
  • همچنین به آنچه شما می‌خورید، علاقه نشان می‌دهد.
انتقال تغذیه نوزاد از شیر مایع به غذا‌های جامد یک مرحله حساس است، بنابراین اگر کودک آماده نیست، او را مجبور نکنید که غذا‌های جامد را به زور بخورد.

به ۳ برابر وزن زمان تولد، رسیده است و نوزاد اولین گام‌های خود را به سمت دوران کودکی برمی‌دارد.

راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد)

 

 برگرفته از: parent

گروه مادر و کودک بیا نی نی 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *