1403/02/05

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

علت سیاهی لثه کودکان

علت سیاهی لثه کودکان

مشاهده لثه‌های سیاه فرزندتان می‌تواند ترسناک باشد. اگر می‌خواهید بدانید علت سیاهی لثه کودکان چیست، در این مقاله، ما را همراهی کنید.

علت سیاهی لثه کودکان

مشاهده لثه‌های سیاه فرزندتان می‌تواند ترسناک باشد. اگر می‌خواهید بدانید علت سیاهی لثه کودکان چیست، در این مقاله، ما را همراهی کنید.

در این مقاله می‌خوانید:

  • علت سیاهی لثه کودکان
  • بیماری پریودنتال
  • دستورالعمل شیر
  • رویش دندان
  • ملانوم
  • پرسش و پاسخ درباره علت سیاهی لثه کودکان

علت سیاهی لثه کودکان
دلایل زیادی برای سیاهی لثه کودکان وجود دارد. به طور کلی، مصرف شیر دلیل مستقیم سیاه شدن لثه نیست، اما ممکن است به بیماری پریودنتال که لثه را درگیر می‌کند، کمک کند.
با این حال، به جای حذف کردن شیر از منوی غذایی فرزندتان، اقدامات احتیاطی را برای کمک به تمیز نگه داشتن دندان‌هایش و بررسی سایر دلایل احتمالی تغییر رنگ لثه‌های او انجام دهید.

بیماری پریودنتال
بیماری پریودنتال زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها در دهان رشد و پلاک‌هایی ایجاد می‌کنند که به دندان‌ها و لثه‌ها آسیب می‌زنند.
اگر رشد باکتری شدید شود، وضعیتی به نام بیماری پریودنتال حاد ایجاد می‌شود که در آن لثه سیاه شده و از بین می‌رود.
بیماری پریودنتال در کودکان معمولا تا این سطح پیشرفت نمی‌کند، اگر چه برخی از کودکان به «پریودنتیت» زودرس مبتلا می‌شوند، بیشتر این موارد شامل اختلالات ایمنی یا حساسیت ژنتیکی است.
مانند هر غذا یا نوشیدنی دیگری، اگر دندان‌ها به طور مرتب مسواک نشوند، یا اگر اجازه بدهید شیر برای مدت طولانی در دهان کودک جمع شود، شیر می‌تواند به بیماری پریودنتال کمک کند.


علت سیاهی لثه کودکان
دستورالعمل شیر
از آنجایی که به خواب رفتن کودک در حین نوشیدن شیر می‌تواند در ایجاد بیماری پریودنتال نقش داشته باشد، والدین باید از انجام این کارها خودداری کنند. قبل از خواب به کودکتان شیر ندهید. همچنین اگر کودک از شیر خشک استفاده می‌کند از دادن بطری یا فنجان شیر در حال بازی به کودک خودداری کنید.
پس از این‌که کودک شیر یا آبمیوه می‌نوشد، دندان‌های او را مسواک بزنید یا اگر به اندازه کافی بزرگ است که مسواک را به دست بگیرد، از او بخواهید که خودش دندان‌هایش را مسواک بزند.

علت سیاهی لثه کودکان

رویش دندان
در کودکان، رویش دندان بیشتر از بیماری حاد پریودنتال، دلیل سیاه شدن لثه است. در طول فرایند رویش دندان لثه‌ها می‌توانند سیاه و کبود شوند، چون دندان‌های زیرین از میان لثه‌ها بالا می‌روند و سعی می‌کنند از سطح آن عبور کنند.
گاهی اوقات هنگامی که دندان‌ها در لثه پایین درمی‌آیند، کیسه‌ای پر از مایع به نام کیست تشکیل می‌شود که می‌تواند یک توده در لثه ایجاد کند.
اگر خون وارد کیست شود، به رنگ بنفش تیره یا سیاه در می‌آید که هماتوم نامیده می‌شود.
معمولا هماتوم رویشی پس از درآمدن دندان برطرف می‌شود. گاهی اوقات دندان به دلیل کیست بیرون نمی‌آید. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، ممکن است دندانپزشک نیاز داشته باشد کیست را برش دهد.
در طول فرایند دندان درآوردن هر گونه ضربه جزئی حتی گاز زدن یک تکه غذا می‌تواند باعث کبودی‌هایی شود که سیاه، آبی یا خاکستری به نظر می‌رسد.
این اتفاق معمولا در نوزادان و کودکان نوپا در هنگام رویش دندان‌های آسیاب یا دندان‌های جلو رخ می‌دهد، اما کودکان بزرگ‌تر که دندان‌های دائمی آن‌ها در حال رشد است هم ممکن است لثه‌های سیاه پیدا کنند یا لثه‌هایشان تغییر رنگ بدهد.

علت سیاهی لثه کودکان

ملانوم
یکی دیگر از علل بسیار نادر سیاهی لثه، ملانوم دهان است که نوعی سرطان است. حتی اگر فکر می‌کنید که تغییر رنگ بیشتر در نتیجه دندان درآوردن است، باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا نگاهی به دهان کودک داشته باشد تا از سرطان دهان یا بیماری پریودنتال پیشگیری شود.

علت سیاهی لثه کودکان

پرسش و پاسخ درباره علت سیاهی لثه کودکان
سئوال مخاطب بیا نی نی: با سلام پسرم یک ساله هست. تا الان شش دندان جلو را درآورده. الان لثه بالا عقب قسمت دندان کرسی یا آسیاب متورم شده و به کبودی می‌زند و سیاه است. علتش چیست؟ نگران‌کننده هست یا خیر؟

پاسخ دکتر رامین مظفری، فوق‌تخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران:
با درآمدن دندان، لثه متورم و بافت آن به تدریج نازک و نازک‌تر می‌شود و در نتیجه ایجاد خونریزی می‌کند. از طرفی دیگر موقع غذا خوردن، دندان‌های پایین باعث می‌شود به لثه بالا فشار وارد و خود به خود سبب خونریزی شود.
کبودی‌های ایجادشده در لثه به دلیل همین خونریزی بوده و طبیعی است. جای نگرانی نیست، ولی اگر کودکتان به خاطر این مساله شب‌ها بی‌قراری می‌کند، می‌توانید یک نوبت به کودک استامینوفن بدهید تا آرام‌تر شود.

اگر سئوال بیشتری دارید آن را با متخصصان دندانپزشکی در کلینیک بیا نی نی مطرح کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *