کارهای بزرگ و تأثیرگذار معمولا با اسم‌های بزرگ و خیلی مشهور گره خورده‌اند؛ بزرگ سالانی نابغه، بااراده و خستگی‌ناپذیر که توانسته‌اند مسیر تاریخ را عوض کنند. خب پس طبیعی است که نتیجه بگیریم برای انجام دادن هر کار مهمی باید صبر کنیم تا بزرگ شویم اما تاریخ، چیز دیگری می‌گوید. در ادامه با افرادی آشنا می‌شوید که در نوجوانی تأثیرگذار بوده‌اند.

کلودت کالوین
مبارزه با تبعیض نژادی
«کلودت» قهرمان گمنام جنبش حقوق مدنی است که قبل از «رزا پارکس» به جداسازی سفیدپوست‌ها و سیاه‌پوست‌ها در اتوبوس‌ها اعتراض کرد. ماجرای رزا پارکس را حتما می‌دانید؛ زن سیاه‌پوست شجاعی که در اتوبوس روی صندلی مشخص سیاهان ننشست و در برابر اعتراض یک مرد سفیدپوست مقاومت کرد. رزا به‌خاطر این کارش بازداشت و جریمه شد اما اقدام اعتراضی‌اش علیه تبعیض نژادی، سرآغاز جنبش حقوق مدنی سیاهان آمریکا شد. ماه‌ها پیش از این واقعه، کلودت ۱۵ساله به‌دلیل پیروی نکردن از قانون نژادپرستانه در اتوبوسی در آمریکا، دستگیر و زندانی شده‌ بود.

 ایستون لاچَپل
 پرینت سه‌بعدی برای کمک به علم پزشکی
امروزه استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی برای کاهش هزینه‌های تولید اندام‌های مصنوعی پزشکی، اتفاق عجیب و نادری نیست و خب کسانی برای رساندن فناوری به این مرحله تلاش کرده‌اند؛ از جمله «ایستون» که وقتی ۱۴ساله بود، یک دست روباتیک با لگو ساخت. او در نمایشگاهی که دست لگویی‌اش را ارائه کرد، با بچه‌ای آشنا شد که از یک بازوی پروتزی بسیار گران‌قیمت استفاده می‌کرد. ایستون وقتی فهمید تولید اندام‌های مصنوعی چه هزینه هنگفتی دارد، تصمیم گرفت با چاپگر سه‌بعدی، مخارج تمام‌ شده آن‌ها را کاهش دهد. او حالا مدیر یک شرکت فناوری بزرگ است و طرح اندام‌های مصنوعی‌اش را به‌طور رایگان در اختیار عموم قرار می‌دهد.

جیلان آرنولد
تلاش برای عادی‌سازی تفاوت‌ها
جیلان، نوجوانی است مبتلا به «سندروم توره»، اختلالی در سیستم عصبی و «سندروم آسپرگر» نوعی اختلال رشدی و «اختلال وسواس فکری-عملی». اختلالات جیلان در سه، چهار و هشت‌سالگی او تشخیص داده‌ شدند و او از همان ابتدا با آزارها و قلدری‌های کسانی مواجه شد که درکی از تفاوت‌ها نداشتند و تصمیم گرفت به‌جای مقابله فیزیکی با این موضوع، صدای میلیون‌ها کودک دیگر شود که به‌دلیل متفاوت بودن آزار می‌بینند. او که می‌دانست استرس و ناراحتی نشانه‌های بیماری افراد مشابه او را تشدید می‌کند، بنیاد «چالش جیلان» را راه انداخت که تا امروز توانسته‌ است به بیشتر از ۱۰۰ هزار کودک، درک و برخورد صحیح با تفاوت‌ها را آموزش دهد.
 

 کاساندرا لین
  روغن خوراکی به‌عنوان سوخت
ایده جالب کاساندرا وقتی به ذهنش رسید که یک روز سر کلاس درس فهمید روغن پخت‎‌وپز قابل تبدیل به سوخت زیستی است پس کار بزرگش را با قدم‌های کوچک شروع کرد. کاساندرا به رستوران‌های اطراف محل زندگی‌اش سر زد و سعی کرد آن‌ها را قانع کند که روغن‌های استفاده‌شده‌شان را به مراکز بازیافت تحویل دهند تا بتوان آن‌ها را فراوری و به سوخت تبدیل کرد. او کارش را به شهرهای اطراف گسترش داد و طرح «تبدیل روغن به سوخت/ TGIF» به‌مرور جنبه رسمی گرفت. حالا شبکه‌ای از رستوران‌ها به این طرح پیوسته‌اند و قانونی تصویب شده ‌است که همه مشاغل مرتبط، باید روغن‌ مصرفی خود را بازیافت کنند.
نویسنده : الهه توانا| روزنامه نگار
منابع: idtech.com، worldofchildren.org، thextraordinary.org