1404/01/17

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

۷ کلید طلایی در رفتار با کودک نافرمان

۷ کلید طلایی در رفتار با کودک نافرمان

نکته مهم در رفتار با کودک نافرمان، حفظ آرامش است. با پرهیز از مجادله کلامی با کودک و دادن حق انتخاب به او، به بهبود رابطه خود کمک کنید.

7 کلید طلایی در رفتار با کودک نافرمان
 
بیا نی نی | دسته مادر و کودک – رفتار با کودک نافرمان برای پدر و مادر‌ها بسیار مساله ساز است. برای کودکان نافرمان، حمام کردن، خوردن غذا یا رفتن به رختخواب نبردی هر روزه است. معمولا پدر و مادر‌ها وقتی کودک قشقرق به راه می‌اندازد، هرچه می‌خواهد به او می‌دهند، به این ترتیب نافرمانی را در او تقویت می‌کنند.
بهترین راه برای مقابله با نافرمانی کودک این است که به او نشان دهید بد رفتاری‌هایش نتیجه مثبتی در پی ندارد. با توجه و تشویق رفتار خوب کودک، این مساله به مرور زمان اصلاح خواهد شد. در ادامه راهنمایی‌های روانشناسان کودک، پیرامون نحوه رفتار با کودک نافرمان آمده است.

رفتار با کودک نافرمان

پیش از ورود به بحث رفتار با کودک نافرمان، بهتر است با ویژگی‌های شخصیتی این کودکان بیشتر آشنا شوید.

خصوصیات کودک نافرمان

  • آن‌ها نیاز جدی به دیده شدن و تحسین شدن دارند، به همین دلیل به دنبال جلب توجه شما هستند.
  • کودکانی مستقل هستند.
  • با تمام وجود برای کاری که دوست دارند تلاش می‌کنند.
  • بیشتر از دیگر کودکان قشقرق به راه می‌اندازند.
  • دارای ویژگی‌های یک رهبری قوی هستند و می‌توانند در گروه کودکان “رئیس” باشند.
  • دوست دارند کار‌ها را با سرعت انجام دهند.

مدیریت رفتار با کودک نافرمان ممکن است دشوار باشد، اما نشدنی است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد کودکانی که نافرمانی می‌کنند و برخلاف هنجار‌ها رفتار می‌کنند، اغلب در پایان تحصیلاتشان دستاورد‌های بسیاری را به دست می‌آوردند. همچنین این کودکان احتمال کمتری دارد که پیرو دوستان ناباب شوند.

راهنمایی رفتار با کودک نافرمان

نافرمانی کودک، در هر سنی اتفاق می‌افتد. ممکن است شما یک کودک نوپای نافرمان داشته باشید که از ماندن در کالسکه، مسواک زدن یا خوردن سرلاک سرباز می‌زند، یا کودک شش ساله‌ای داشته باشید که هر روز بخواهد همان لباس تکراری روز گذشته را بپوشد و از هر دستوری که به او می‌دهید، نافرمانی می‌کند. در ادامه ۸ کلید رفتار با کودک نافرمان به شما معرفی می‌کنیم.

۱. گوش کنید، بحث نکنید

ارتباط یک خیابان دو طرفه است. اگر می‌خواهید فرزندتان به شما گوش دهد، باید اول شما به حرف‌های او گوش دهید. کودکان نافرمان تمایل به اظهار نظر و استدلال دارند. اگر کودک احساس کند که صحبت هایش شنیده نمی‌شود، خشمگین می‌شود. اغلب موارد زمانی که کودک اصرار دارد کاری را انجام دهد یا ندهد، گوش دادن به او و صحبت کردن در مورد آنچه که او را ناراحت می‌کند، می‌تواند مشکل را حل کند. حال چگونه به یک کودک ۵ ساله بیاموزیم که به حرفمان گوش دهد؟ به آرامی به او نزدیک شوید، با او همقد شوید و صحبت کنید، بدون بالا بردن صدا.

۲. با آن‌ها ارتباط برقرار کنید، آن‌ها را مجبور نکنید

وقتی به کودکان چیزی را تحمیل می‌کنید، آن‌ها تمایل به شورش و انجام همه کار‌های ممنوع پیدا می‌کنند. برای نمونه، مجبور کردن کودک شش ساله‌ای که مشغول تماشای تلویزیون است برای رفتن به رختخواب، کار بیهوده‌ای است؛ به جای آن بهتر است کنار او بنشینید و به آنچه می‌بیند علاقه نشان دهید. هنگامی که او توجه شما را ببیند، به درخواست شما پاسخ بهتری می‌دهد. کودکانی که با پدر و مادر خود ارتباط برقرار می‌کنند، با آنها همکاری بیشتری دارند. سوزان استیفلمن در کتاب “والد گری بدون جنگ و دعوا” می‌گوید ایجاد یک ارتباط پایدار با کودکان نافرمان، رفتار کردن با آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *