1403/06/11

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری چیست؟

علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری چیست؟

علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری ممکن است موارد بسیاری باشد. برخی از آن‌ها عبارتند از: دندان در آوردن نوزاد، بیماری، درد، ناراحتی، استرس یا حواس پرتی نوزاد. البته راهکار‌هایی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد.

علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری چیست؟
 

علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری چیست؟

شیوه مدیریت شیر نخوردن نوزاد در بیداری

شیر نخوردن نوزاد برای پدر و مادر  او بسیار ناراحت کننده است. مادران ممکن است احساس طرد شدن و افسردگی داشته باشند. اما بایستی بدانند که هیچ تقصیری در این باره متوجه آنان نیست.


بیشتر بدانید: افسردگی پس از زایمان چیست؟ علل و راه‌های درمان


بهتر است در این شرایط صبور باشید. برای جلوگیری از خشک شدن شیر، شیر را به بطور مرتب از پستان‌ها بدوشید و نگهداری کنید. شما می‌توانید شیر دوشیده شده را با قاشق، قطره چکان، سرنگ یا شیشه شیر به نوزاد بدهید. همچنین می‌توانید:

  • از تلاش کردن دست برندارید. پستان را بفشارید تا شیر روی نوک پستان ظاهر شود. سپس نوک پستان را به روی لب‌های نوزاد بکشید تا مشتاق به خوردن شیر شود. اگر نوزاد تمایلی به شیر خوردن نشان نداد، دست نگه دارید و مدتی بعد دوباره تلاش کنید.
  • موقعیت شیردهی را تغییر دهید. موقعیت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید. اگر نوزاد ریفلاکس دارد، موقعیت‌هایی که سر نوزاد بالاتر از بدنش قرار می‌گیرد را امتحان کنید. تخلیه محتویات بینی نوزاد با پوآر بینی نیز به بهبود شیر خوردن نوزاد کمک میکند.
  • موجبات حواس پرتی نوزاد را برطرف کنید. سعی کنید نوزاد را در یک اتاق نسبتا تاریک و آرام، بدون هیچ گونه صدای مزاحم و حواس پرتی شیر بدهید. یا رویکرد خود را تغییر دهید. سعی کنید در جهتی او را در آغوش بگیرید که همزمان با شیر خوردن بتواند موضوع مورد علاقه خود را پیگیری کند.
  • نوزاد را در آغوش بگیرید. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد موجب ترشح بیشتر هورمون پرولاکتین، افزایش شیر و تمایل بیشتر نوزاد برای شیر خوردن می‌شود.
  • مراقب دندان درآوردن نوزاد باشید. اگر نوزاد در حال دندان در آوردن است، پیش از شیردهی با یک دستمال حوله‌ای خنک یا انگشتان تمیز خود، لثه‌های نوزاد را ماساژ دهید. اگر نوزاد هنگام شیردهی پستان‌ها را گاز گرفت، واکنش بیش از حد نشان ندهید. انگشت خود را از گوشه دهان نوزاد، بین لثه‌ها وارد کنید تا مکیدن و گاز گرفتن را متوقف کند.
  • بروز تغییرات در برنامه روزانه شما و نوزادتان را به دقت پیگیری کنید. به تغییراتی که در برنامه روزمره نوزاد ایجاد شده و موجب تشویش و ناراحتی او شده است فکر کنید. آیا شما تحت استرس هستید؟ آیا داروی جدیدی را مصرف می‌کنید؟ آیا رژیم غذایی شما تغییر کرده است؟ آیا از یک نوع جدید از عطر و یا صابون‌های معطر استفاده می‌کنید؟ آیا دوباره باردار شده اید؟ از سلامت جسمی و فیزیکی خود غافل نشوید.
 

شیر نخوردن نوزاد - گریه نوزاد

 

سخن آخر اینکه

اگر شیر نخوردن نوزاد بیش از چند روز طول کشید و تعداد پوشک‌های مرطوب نوزاد در طول روز کاهش پیدا کرد، بایستی به دنبال علت شیر نخوردن نوزاد در بیداری باشید. با مراجعه به پزشک کودکان دلیل این مشکل را پیدا کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنید.


اگر سوال یا تجربه‌ای در این زمینه دارید آن رابا ما و سایر کاربران بیا نی نی در میان بگذارید.

برگرفته از: mayoclinic


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *