1403/07/15

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

در دوران بارداری روی شکم نخوابید

در دوران بارداری روی شکم نخوابید

در دوران بارداری روی شکم نخوابید

هنگام بارداری، بسیاری از افراد نیاز به خواب راحت دارند. افراد ممکن است نگران باشند که وضعیت خواب آنها روی کودک آنها تأثیر می گذارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد خوابیدن روی شکم در هفته های اولیه بارداری باعث آسیب می شود. دیواره های رحم و بالشتک مایع آمنیوتیک از جنین محافظت می کنند. با این حال ، بیشتر افراد خوابیدن روی شکم با رشد شکم و بالا آوردن تنه، چالش برانگیز است و باعث تغییر در انحنای طبیعی ستون فقرات می شود. خوابیدن روی شکم همچنین ممکن است باعث مشکلات گردن و شانه مانند سفتی و درد شود. برخی از افراد در دوران بارداری احساس کمر درد و کمربند لگنی می کنند که خوابیدن را دشوارتر می کند. محققان ارتباطی بین کاهش کیفیت خواب و چندین نتیجه در دوران بارداری مشاهده کرده اند، مانند:

۱- پره اکلامپسی

۲- فشار خون بالا

۳- دیابت بارداری

۴- تولد زودرس

۵- زایمان بدون برنامه سزارین

بهترین موقعیت های خواب در دوران بارداری:

پزشکان معمولاً به افراد توصیه می کنند در دوران بارداری به پهلو بخوابند. زیرا خوابیدن در دو طرف در حالی که باردار هستید ایمن است.

۱- سمت چپ:

بسیاری خوابیدن در سمت چپ را موقعیت ایده آل خواب در دوران بارداری می دانند. این بیشتر به دلیل جریان خون است. یک رگ بزرگ، معروف به ورید اجوف تحتانی (IVC)، به موازات ستون فقرات در سمت راست حرکت می کند. IVC خون اکسیژن زدایی را از پایین بدن و به سمت راست قلب حمل می کند.از آنجا که IVC در سمت راست ستون فقرات است ، دراز کشیدن در سمت چپ ممکن است اجازه دهد جریان خون بهینه در قلب و خون و مواد مغذی به جنین برسد.

۲- سمت راست:

از نظر تئوری، خوابیدن در سمت راست به ویژه در مراحل آخر بارداری ممکن است IVC را فشرده کند، باعث کاهش بازگشت خون به قلب و کاهش جریان خون جفت می شود. با این حال ، تحقیقات اخیر نشان می دهد افرادی که در حین بارداری به پهلوی راست خود می خوابند نسبت به افرادی که در سمت چپ خود می خوابند، احتمال مرگ دیررس در نوزاد ندارند. خوابیدن در هر دو طرف به نظر می رسد به همان اندازه ایمن باشد.

چه طور در دوران بارداری وضعیت خواب را تغییر دهیم؟

افرادی که  هنگام خوابیدن به پهلو اذیت می شوند می توانند بالش محکم و حمایتی زیر شکم بگذارند تا استرس کمر را کاهش دهند. قرار دادن یک بالش محکم در پشت کمر و پاها نیز می تواند تلنگر زدن در طول شب به پشت را دشوارتر کند. افرادی که به سختی می توانند کنار هم بخوابند می توانند بالش ها را در پشت قسمت بالایی خود قرار دهند تا زاویه راحتی پیدا کنند.

راه حل هایی برای بهبود خواب در دوران بارداری:

افراد طی بارداری طیف وسیعی از علائم و تغییرات بدنی و هورمونی را تجربه می کنند که ممکن است در خواب تداخل ایجاد کند، مانند:

بیخوابی

بیماری بازگشت اسید به مری

آپنه خواب

سندرم پاهای بی قرار

افزایش ادرار شبانه

کمردرد

تنگی نفس

افزایش اندازه شکم

استفاده از بالشت های بارداری:

در دوران بارداری، فردی که به پهلو می خوابد باید زانوها را در یک زاویه راحت خم نگه دارد و یک بالش نازک و نرم بین زانوها قرار دهد تا استرس کمر را کاهش دهد. بالش بارداری به شکل هلال می تواند از بازوها و زانوها پشتیبانی کند. افراد مبتلا به سوزش معده همچنین می توانند بالش را زیر قسمت بالایی بدن خود قرار دهند تا کمی آن را بالا ببرد تا خطر ریفلاکس را کاهش دهد. در اواخر بارداری، افرادی که دچار تنگی نفس می شوند نیز ممکن است از خوابیدن به پهلو یا داشتن بالش هایی که در قسمت بالاتنه قرار دارند، سود ببرند. کمی بالا بردن پاها با بالش همچنین ممکن است به افرادی که تورم یا درد پا دارند کمک کند.

 

منبع: www.medicalnewstoday.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *