1403/08/13

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

علت و راههای درمان خروپف در بارداری

علت و راههای درمان خروپف در بارداری

خروپف در بارداری

 خرو پف در بارداری عملی آزار دهنده

خروپف در بارداری به علت های مختلف روی میدهد از جمله استرس .

استرس و خروپف

یکی از دلایل خروپف کردن در دوران بارداری که معمولا نادیده گرفته استرس است

 بررسی ها نشان می دهد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد زنان در دوران بارداری خروپف می کنند. نتیجه مطالعه جدید منتشر شده در مجله خواب حاکی از آن است که ۳۵ درصد زنان سه تا چهار بار در هفته یا هر روز حین خواب خروپف می کنند. علاوه بر این، ۲۶ درصد زنان تنها در دوران بارداری دچار این حالت می شوند.

خروپف کردن زمانی اتفاق می افتد که مجرای هوای فوقانی سست شده و بخشی از آن مسدود می شود. در این شرایط وارد شدن جریان کافی هوا به دهان و بینی سخت انجام می شود. همچنین دلایل متعددی وجود دارد که موجب می شود خروپف کردن در دوران بارداری شایع باشد.

با رشد جنین در رحم مادر به پرده دیافراگم فشار وارد می شود که در این شرایط نفس کشیدن به خودی خود سخت می شود و فرقی نمی کند در حال خوابیدن یا مشغول به انجام کاری باشید.

همچنین سطح بالای هورمون ها به خصوص استروژن باعث می شود غشای مخاط و مجرای بینی متورم شود. علاوه بر این حجم خون تا ۵۰ درصد افزایش می یابد که در نتیجه رگ های خونی باز شده و غشای بینی ورم می کند.

در ۳۰ سال گذشته میزان خروپف کردن در میان زنان بیشتر شده است. یکی از دلایل آن اضافه وزن پیش از شروع بارداری یا بالا رفتن وزن در پایان این دوران است. در واقع بافت اضافی اطراف گردن به خروپف کردن منجر می شود. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا، بیش از ۵۰ درصد زنان باردار دچار اضافه وزن یا چاق هستند.

یکی دیگر از دلایل خروپف کردن در دوران بارداری که معمولا نادیده گرفته می شود فاکتور استرس است. استرس بر تنفس تاثیر گذاشته و نفس کشیدن نیز بر خرخر کردن اثر می گذارد. هر گونه از فشار و استرس از جمله روانی، جسمی و احساسی یا حتی فشارهای گوارشی ناشی از خوردن میزان زیادی مواد خوراکی می تواند میزان تنفس را افزایش دهد. این افزایش که با سست شدن ماهیچه های گلو به هنگام خواب همراه است خروپف کردن را به دنبال دارد.

پزشکان با بیان اینکه این عارضه ممکن است در زنان باردار وضعیتی موقتی باشد اظهار داشتند:نباید این موضوع بی اهمیت گرفته شود. زنانی که در این دوران خروپف می کنند در معرض ابتلا به فشارخون بالا، خستگی، پری اکلامپسیا و تولد نوزادانی با وزن پایین هستند. همچنین زنانی که در این دوران دچار عارضه خروپف کردن می شوند بیشتر احتمال می رود فرزند خود را به روش سزارین به دنیا آورند.

خروپف

روش های متعددی وجود دارد که با کمک آنها می توان از بروز عارضه خروپف کردن در این دوران پیشگیری کرد یا آن را متوقف ساخت که به شرح زیر است:

۱- آگاه بودن به علائم این عارضه

۲- پایین آوردن وزن

۳- تغییر در نحوه تنفس:سعی کنید از راه بینی نفس بکشید. در صورتی که در این شرایط احساس تنگی نفس می کنید از دهان خود استفاده کنید اما به آرامی نفس بکشید.

۴- تغییر در وضعیت بدن هنگام خواب:خوابیدن به سمت چپ بدن هم به جریان خون مطلوب کمک می کند و هم موجب می شود فرد به آرامی نفس بکشد.

۵- تغییر در زمان خوردن وعده های غذایی:مصرف میزان زیادی غذا پیش از زمان خواب بر نحوه خوابیدن تاثیر می گذارد. به همین دلیل بهتر است آخرین وعده غذایی چند ساعت پیش از خوابیدن مصرف شود.

۶- استفاده از مرطوب کننده ها در فضای اتاق:به کار بردن این وسیله مجرای بینی را مرطوب نگه می دارد.

۷- حفظ آرامش در دوران بارداری


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *