1403/01/09

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

مصرف چغندر در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟

مصرف چغندر در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟

مصرف چغندر در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟

چغندر در بارداری بسیار مفید تلقی می‌شود. دارای مواد مغذی زیادی است که مادر و کودک را سالم نگه می‌دارد. میوه چغندر مادر باردار و جنین را از بیماری‌ها محافظت می‌کند و به عنوان یک تصفیه‌کننده خون عمل می‌کند و می‌توان آن را به صورت خام، پخته یا دسر مصرف کرد. این مقاله به بررسی فواید و دستور العمل‌های خوشمزه برای خوردن چغندر می‌پردازد. در ادامه برخی از فواید چغندر آورده شده است:

 چغندر ایمنی را تقویت می‌کند:

زنان باردار بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌ها و بیماری‌ها هستند زیرا بدن آن‌ها به طور مداوم تغییرات هورمونی و فیزیکی را پشت سر می‌گذارد. چغندر دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که به افزایش ایمنی کمک می‌کند.

چغندر خطر کم خونی را کاهش می‌دهد:

کم خونی یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که زنان باردار را درگیر می‌کند. خوردن چغندر خام در دوران بارداری به تولید خون بیشتر کمک می‌کند زیرا سرشار از آهن است.

 چغندر منبع غنی ویتامین C است:

ویتامین C یکی دیگر از عناصر حیاتی است که زنان باردار به وفور به آن نیاز دارند. این به جذب آهن در بدن کمک می‌کند و در نتیجه خطر کم خونی را کاهش می‌دهد.

 چغندر به حفظ سطح قند خون کمک می‌کند:

چغندر طعم شیرینی دارد اما یک غذای کم گلیسمی است و تبدیل به گلوکز به زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین مصرف آن منجر به افزایش آنی سطح قند خون نمی‌شود.

 چغندر فشار خون را کنترل می‌کند:

بیشتر زنان باردار از فشار خون بالا، استرس و اضطراب رنج می‌برند. این منجر به افزایش فشار خون می‌شود. چغندر منبع غنی نیترات‌های معدنی است. با تسریع در ساخت اکسید نیتریک رگ‌های خونی را گشاد می‌کند. بنابراین خوردن چغندر خام با حفظ فشار خون طبیعی برای زنان باردار مفید است.

 چغندر تراکم استخوان را حفظ می‌کند:

سیلیس و منیزیم به وفور در چغندر یافت می‌شود. آن‌ها به بدن در استفاده از کلسیم کمک می‌کنند. بنابراین چغندر تراکم استخوان زنان باردار را حفظ کرده و خطر پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

چگونه چغندر را مصرف کنیم؟

سوپ چغندر

مواد لازم:

  • ۱-۲ چغندر خام یا آب پز شده به قطعات کوچک خرد شده
  • نوک قاشق زنجبیل رنده شده
  • یک قاشق غذاخوری آبلیمو
  • آب به میزان لازم
  • طرز تهیه:
  • چغندر، زنجبیل رنده شده و مقداری آب را در مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
  • این خمیر را در یک لیوان یا کاسه خالی کنید.
  • آب لیمو را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.

سالاد چغندر

مواد لازم:

  • ۱-۲ چغندر، پوست کنده و به مکعب‌های کوچک برش دهید
  • ۱ فنجان مکعب پنیر یا کشک
  • روغن خوراکی یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه و نمک به دلخواه

طرز تهیه:

مکعب‌های پنیر یا حبه‌های کشک و چغندر را در یک کاسه مخلوط کنید.

نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

همه مواد را با هم مخلوط کنید.

یک قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه گرم و مواد را داخلش بریزید.

بعد از چند دقیقه درب را بردارید و سرو کنید.

آیا چغندر برای کودک مفید است؟

چغندر دارای ویتامین B، ویتامین C، فولات، مس و بسیاری مواد معدنی دیگر است. این مواد مغذی سرعت جذب آهن در بدن را افزایش می‌دهند و در نتیجه سلامت نوزادان را حفظ می‌کنند.

آیا آب چغندر و هویج در بارداری مفید است؟

بله، چغندر حاوی مواد معدنی و ویتامین‌هایی مانند اسید فولیک، آهن و غیره است. آب هویج دارای بتاکاروتن است. هر دوی آن‌ها ایمنی را تقویت می‌کنند و خطر ابتلا به فشار خون بالا، هیپرگلیسمی، کم خونی و پوکی استخوان را در زنان باردار کاهش می‌دهند.

آیا چغندر برای رحم مفید است؟

بله. چغندر سرشار از اکسید نیتریک است که به گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند. بنابراین جریان خون غنی از مواد مغذی و اکسیژن به رحم را تضمین می‌کند.

آیا خانم‌های باردار می‌توانند هویج بخورند؟

بله، یک خانم باردار می‌تواند هویج بخورد. آن‌ها منبع غنی ویتامین A هستند که برای رشد کودک در مرحله جنینی مفید است.

 

منبع:

www.riversideonline.com

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *