1403/06/28

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

نشانه های بارداری؛ ۱۵ علامت که اوایل بارداری اتفاق می افتد!

نشانه های بارداری؛ ۱۵ علامت که اوایل بارداری اتفاق می افتد!

احتمال می‌دهید باردار باشید؟ اثبات این موضوع، آزمایش بارداری است. اما بهتر است قبل از این کار با نشانه های بارداری آشنا باشید تا در صورت بروز علائم اولیه برای اطمینان آزمایش بارداری دهید. نشانه هایی مثل لکه بینی، دل درد و تعویق در پریود…

نشانه های بارداری؛ ۱۵ نشانه ای که در اوایل بارداری اتفاق می افتد!

بیا نی نی | بخش مادر و کودک در حالی که تست بارداری و سونوگرافی تنها راه‌های تعیین باردار بودن هستند، علائم دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید به وسیله‌ی بروز آن‌ها متوجه بارداری شوید. عقب افتادن عادت ماهیانه جزء اولین علائم بارداری  است. همچنین ممکن است این علائم شامل تهوع صبحگاهی، حساسیت به بو و خستگی باشد. در ادامه ۱۵ مورد از نشانه های بارداری را با هم خواهیم دید.


در این مطلب می‌خوانید:

  • چه زمانی نشانه های بارداری ظاهر می‌شوند؟
  • ۱۵ مورد اولیه از نشانه های بارداری
  • نشانه های بارداری در اواخر دوران حاملگی

چه زمانی نشانه های بارداری ظاهر می‌شوند؟

اگرچه ممکن است عجیب به نظر برسد اما هفته‌ اول بارداری شما بر اساس تاریخ آخرین دوره‌ی قاعدگی شما است. آخرین عادت ماهیانه‌ی شما، هفته‌ی اول بارداری محسوب می‌شود، حتی اگر در آن زمان باردار نبوده‌اید. تاریخ زایمان با استفاده از روز اول آخرین پریود شما محاسبه می‌شود. به همین دلیل، هفته‌های اول که ممکن است علائم نداشته باشید، در حاملگی ۴۰ هفته‌ای تان محاسبه می‌شود. نشانه‌های اولیه بارداری در هفته‌های مختلف حاملگی خود را نشان می‌دهند که می‌توانید در جدول زیر آن‌ها را مشاهده کنید.

علائم بارداری در هفته های مختلف حاملگی
نشانه های بارداری زمانبندی ( از تاریخ آخرین پریود)
دل درد خفیف و لکه بینی هفته ۱ الی ۴ 
عادت ماهیانه‌ی عقب افتاده هفته ۴
خستگی هفته ۴ یا ۵
حالت تهوع هفته ۴ الی ۶
سوزن شدن یا درد سینه‌ها هفته ۴ الی ۶
تکرر ادرار هفته ۴ الی ۶
نفخ هفته ۴ الی ۶
تهوع ناشی از حرکت هفته ۵ الی ۶
نوسانات خلقی هفته ۶
تغییرات دمای بدن هفته ۶
فشار خون بالا هفته ۸
خستگی شدید و سوزش معده هفته ۹
تپش قلب هفه ۸ الی ۱۰
تغییرات سینه‌ها و نوک پستان هفته ۱۱
آکنه هفته ۱۱
افزایش وزن چشمگیر هفته ۱۱
پوست درخشان هفته ۱۲

 

 

۱۵ مورد اولیه از نشانه های بارداری

علائم بارداری در هر زنی متفاوت بروز می‌کند. حتی ممکن است یک خانم علائمی که در بارداری اول داشته را در بارداری دوم خود نداشته باشد. اما به طور کلی نشانه های اولیه بارداری جزئی از موارد زیر هستند:

۱- دل درد خفیف و لکه بینی

از هفته ۱ تا هفته ۴، همه چیز تنها در سطح سلولی اتفاق می‌افتد. تخم بارور شده باعث ایجاد بلاستوسیست (یک گروه سلول پر از مایعات) می‌شود بعدها به اعضای بدن نوزاد تبدیل می‌گردد. حدود ۱۰ تا ۱۴ روز (هفته ۴) بعد از لقاح، بلاستوسیست در آندومتر یعنی آستر رحم کاشته می‌شود. این امر می‌تواند باعث خونریزی در اثر لانه گزینی شود، که ممکن است با یک پریود سبک اشتباه گرفته شود. نشانه‌های این خونریزی از جمله موارد زیر است:

  • رنگ: رنگ این لکه‌ها ممکن است صورتی، قرمز یا قهوه‌ای باشد.
  • مقدار خونریزی: خونریزی معمولاً با دوره قاعدگی منظم شما مقایسه می‌شود. این لکه بینی فقط با دستمال کشیدن مشخص می‌شود.
  • درد: درد ممکن است خفیف، متوسط ​​یا شدید باشد. براساس مطالعه‌ی ۴۵۳۹ زن طبق منبع معتبر، ۲۸ درصد از خانم‌ها لکه بینی و خونریزی سبک را با درد همراه داشتند.
  • مدت زمان: احتمالاً لکه بینی لانه‌گزینی کمتر از سه روز ادامه خواهد داشت و نیازی به درمان ندارد.

اگر این علائم را دارید از سیگار کشیدن، نوشیدن الکل یا استفاده از دارو‌های غیرمجاز که همراه با خونریزی شدید است، خودداری کنید.

 

نشانه های بارداری؛دل درد و لکه بینی

 

 

۲- عقب افتادن عادت ماهیانه

پس از لانه گزینی، بدن شما تولید هورمون (hCG) را آغاز می‌کند. این هورمون به بدن کمک می‌کند تا حاملگی را حفظ کند. همچنین به تخمدان‌ها می‌گوید هر ماه از آزادسازی تخمک‌های بالغ خودداری کنند. به احتمال زیاد چهار هفته بعد از آغاز بارداری دیگر پریود نخواهید شد. اگر قاعدگی نامنظم داشته باشید، می‌‌توانید برای اطمینان آزمایش بارداری انجام دهید. اکثر آزمایشات خانگی می‌توانند hCG را به محض هشت روز پس از یک عادت ماهیانه‌ی عقب افتاده تشخیص دهند. آزمایش بارداری نظیر تست بی بی چک قادر به تشخیص سطح hCG در ادرار شما بوده و نشان می‌دهد که باردار هستید یا خیر. 

نکات:

  • اگر تست بارداری شما مثبت است با پزشک یا ماما تماس بگیرید و وقت معاینه تعیین کنید.
  • اگر از داروی خاصی استفاده می‌کنید، از پزشک خود بپرسید که آیا خطری برای رشد کودک شما ایجاد می‌کند یا خیر.

 

 

۳- افزایش دمای بدن

درجه حرارت بالاتر از حد نرمال بدن نیز ممکن است نشانه بارداری باشد. درجه حرارت اصلی بدن ممکن است در حین ورزش یا در هوای گرم راحت‌تر افزایش یابد. در این مدت، باید مطمئن شوید که بیشتر آب بنوشید و با احتیاط ورزش کنید.

نکته:

  • در این مرحله، خنک نگه داشتن اتاق خواب‌تان می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد کند. 

 

۴- خستگی بیش از حد

خستگی می‌تواند در هر زمان در دوران بارداری ایجاد شود اما در اوایل بارداری شایع‌تر است. در دوران بارداری سطح پروژسترون بالا می‌رود، که این امر می‌تواند باعث خواب آلودگی شما شود.

نکته:

  • هفته‌های اول بارداری می‌تواند احساس خستگی زیادی با خود به همراه داشته باشد. سعی کنید خواب کافی داشته باشید.

 

۵- افزایش ضربان قلب

حدود هفته‌های ۸ تا ۱۰، قلب شما ممکن است سریعتر و سخت‌تر خون را در بدنتان پمپاژ کند. تپش قلب و ضربان نامنظم در بارداری شایع است. این امر معمولاً به دلیل هورمون‌های بارداری است. افزایش جریان خون به دلیل رشد جنین بعداً در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. اگر مشکل اساسی قلبی دارید، پزشک شما می‌تواند به نظارت بر مصرف دارو‌ها برای مشکل قلبتان کمک کند.
 

۶- تغییرات در سینه‌ها؛ سوزن سوزن شدن، درد و بزرگ شدن آن‌ها

تغییرات پستان‌ها ممکن است بین هفته‌های ۴ و ۶ رخ دهد. به دلیل تغییرات هورمونی احتمالاً سینه‌های شما نرم و متورم می‌شوند. این احتمال وجود دارد که پس از چند هفته بدن شما با هورمون‌ها تطابق پیدا کند. تغییرات سینه و نوک پستان‌ها نیز می‌تواند حدود هفته ۱۱ رخ دهد. همچنین این هورمون‌ها باعث رشد سینه‌های شما می‌شوند. ناحیه اطراف نوک پستان نیز ممکن است به رنگ تیره تری تغییر کرده و بزرگتر شود. اگر قبل از بارداری دوره‌ای با آکنه داشته اید، ممکن است دوباره دچار آن شوید.

نکات:
  • با خرید یک سوتین راحت، حساسیت در سینه‌هایتان را تسکین دهید. سوتین پنبه‌ای بدون سیم معمولاً راحت‌ترین نوع است.
  • سوتین کشی یا با غزن‌هایی در سایزهای مختلف انتخاب کنید که به شما فضای بیشتری برای رشد سینه‌ها در ماه‌های آینده بدهد.
  • برای کاهش اصطکاک در نوک سینه‌ها و درد نوک پستان، از سوتین‌هایی همراه با پد استفاده کنید.

 

۷- تغییرات خلقی

میزان استروژن و پروژسترون در دوران بارداری زیاد می‌شود. این افزایش می‌تواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد و شما را نسبت به معمول احساساتی‌تر یا واکنش پذیرتر کند. نوسانات خلقی در دوران بارداری بسیار شایع است و ممکن است باعث احساس افسردگی، تحریک پذیری، اضطراب یا سرخوشی شود.

 

۸- تکرر یا بی اختیاری ادرار

در دوران بارداری بدن شما میزان بیشتری خون را در بدن پمپاژ می‌کند. این امر باعث می‌شود کلیه بیش از حد معمول مایعات را پردازش کند، که منجر به مایعات بیشتر در مثانه شما می‌شود. هورمون‌ها همچنین نقش زیادی در سلامت مثانه دارند. بنابراین ممکن است خود را بیشتر از معمول در دستشویی بیابید.

نکات:

  • هر روز حدود ۳۰۰ میلی لیتر (کمی بیشتر از یک فنجان) مایعات بنوشید.
  • برای جلوگیری از بی اختیاری، زمان دستشویی رفتن خود را قبل از موعد برنامه ریزی کنید.

 

۹- نفخ و یبوست

نفخ ممکن است در اوایل بارداری رخ دهد. این امر ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد که می‌تواند دستگاه گوارش شما را نیز کندتر کند که در نتیجه احتمالا به یبوست منجر می‌شود. همچنین یبوست می‌تواند احساس نفخ شکم را افزایش دهد.

 

 

۱۰- حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع صبحگاهی معمولاً در حدود هفته ۴ تا ۶ بارداری به وجود می‌ٖآید. گرچه به آن تهوع صبحگاهی گفته می‌شود، اما هر زمان در طول روز یا شب نیز ممکن است رخ دهد. دقیقاً مشخص نیست چه عواملی باعث حالت تهوع می‌شوند، اما به احتمال زیاد هورمون‌های بارداری نقش زیادی در این مسئله دارند. در سه ماهه‌ی اول بارداری، بسیاری از خانم‌ها حالت تهوع خفیف تا شدید صبحگاهی را تجربه می‌کنند. ممکن است در انتهای سه ماهه‌ی اول شدیدتر نیز شود، اما با ورود به سه ماهه‌ی دوم از شدتشان کاسته می‌شود.

نکات:
  • بسته‌ای از بیسکوییت‌های نمکی را در کنار تخت خود نگه دارید و صبح‌ها قبل از بیدار شدن، مقداری از آن‌ها بخورید تا به شما در رفع حالت تهوع صبحگاهی کمک کند.
  • با نوشیدن مقدار زیادی آب هیدراته بمانید تا آب بدنتان را از دست ندهید.

 

نشانه های بارداری؛ حالت تهوع صبحگاهی

 

 

۱۱- فشار خون بالا و سرگیجه

در بیشتر موارد، فشار خون در مراحل اولیه بارداری افزایش می‌یابد. این امر ممکن است باعث احساس سرگیجه شود، زیرا در این حالت رگ‌های خونی شما گشاد می‌شوند. فشار خون بالا بر اثر بارداری به دشواری قابل تعیین است. تقریباً همه موارد فشار خون در ۲۰ هفته‌ی اول نشان دهنده‌ی مشکلات اساسی است. فشار خون ممکن است در اوایل بارداری ایجاد شود، اما ممکن است از قبل نیز وجود داشته باشد. بهتر پزشک شما در اولین معاینه، فشار خونتان را اندازه‌گیری کند تا به شما کمک کند تا فشار خون نرمال خود را در طول دوران بارداری بدانید و در صورت تغییر اقدامات لازم را انجام دهید.

نکات:
  • بیاموزید که چگونه به طور مرتب فشار خون خود را اندازه‌گیری کنید.
  • از پزشک خود دستورالعمل‌های مربوط به رژیم غذایی شخصی بخواهید که به کاهش فشار خون کمک کند.
  • به طور منظم به میزان کافی آب و میان وعده بنوشید تا به جلوگیری از سرگیجه کمک کند. در هنگام بلند شدن از صندلی به آرامی بلند شوید.

 

۱۲- حساسیت نسبت به بو و مواد غذایی

حساسیت بویایی یک علامت بارداری در هفته‌های اول است. شواهد علمی کمی در مورد حساسیت به بو در سه ماهه‌ی اول وجود دارد. اما این علامت مهمی در بارداری محسوب می‌شود، زیرا حساسیت به بو باعث تهوع و استفراغ می‌شود. همچنین ممکن است باعث ایجاد طعم شدید برای برخی غذا‌ها شود. یک منبع معتبر به بررسی گزارشات مربوط به رابطه بو و بارداری از سال ۱۹۲۲ تا ۲۰۱۴ میلادی پرداخته است. نتایح این تحقیق نشان داده است که زنان باردار حساسیت بیشتری نسبت به بوها در سه ماهه‌ی اول بارداری خود نشان داده‌اند. 

 

 

۱۳- افزایش وزن

افزایش وزن تا پایان سه ماهه اول شما متداول‌تر می‌شود. ممکن است در چند ماه اول حدود ۰.۵ تا ۲ کیلوگرم وزن اضافه کنید. میزان کالری مورد نیاز برای اوایل بارداری نسبت به رژیم معمول شما تغییر نخواهد کرد، اما با پیشرفت بارداری افزایش می‌یابد.
در مراحل بعدی بارداری، وزن ناشی از حاملگی اغلب شامل موارد زیر است:

  • سینه‌ها (حدود ۰.۵ تا ۱.۵ کیلوگرم)
  • رحم (حدود ا کیلوگرم)
  • جفت (۰.۵ کیلوگرم)
  • مایع آمنیوتیک (حدود ا کیلوگرم)
  • افزایش حجم خون و مایعات (حدود ۲.۵ تا ۳.۵ کیلوگرم)
  • چربی (۳ تا ۴ کیلوگرم)

 

 

۱۴- سوزش معده و ترش‌کردگی

هورمون‌ها می‌توانند باعث شل شدن دریچه‌ی بین معده و مری شما شوند. این امر باعث می‌شود اسید معده نشت کند و باعث سوزش معده شود.

نکات:

  • با خوردن چندین وعده غذایی کوچک در روز به جای وعده‌های بزرگ، از سوزش معده جلوگیری کنید.
  • سعی کنید حداقل یک ساعت راست بنشینید تا زمان بیشتری برای هضم غذا فراهم شود.
  • در صورت نیاز به آنتی اسید‌ها، با پزشک خود در مورد آنچه ممکن است برای شما و کودک شما بی خطر باشد صحبت کنید.

 

نشانه های بارداری؛ سوزش معده

 

۱۵- پوست درخشان

بعد از این که مدتی از بارداری شما گذشت، بسیاری از مردم ممکن است شروع به گفتن این جمله کنند که ” شما در اثر بارداری می‌درخشید!”. ترکیبی از افزایش حجم خون و سطح هورمون‌ها، باعث می‌شود خون بیشتری در رگ‌های شما جریان یابد. این امر باعث می‌شود که غدد روغنی بدن بیش از حد کار کنند. این افزایش فعالیت غدد روغنی بدن، ظاهری شاداب و براق به پوست شما می‌بخشد. از طرف دیگر ممکن است دچار آکنه نیز شوید.

 

نشانه های بارداری در اواخر دوران حاملگی

بسیاری از تغییرات بدن و نشانه های بارداری که در سه ماهه‌ی اول تجربه کرده‌اید، پس از رسیدن به سه ماهه‌ی دوم، محو می‌شوند. در دوران بارداری، در مورد هرگونه علائمی که در زندگی روزمره شما ایجاد می‌شود با پزشک خود صحبت کنید و از او مشورت بگیرید تا بتوانید بارداری راحت و بی دردسری را پشت سر بگذرانید. 

 

کلام آخر

نشانه های بارداری بخشی از روند حاملگی محسوب می‌شوند. یک زن باردار می‌تواند همه‌ی علائم حاملگی را داشته باشد، یا شاید فقط یکی یا دو مورد را تجربه کند. اگر هر یک از این علائم آزار دهنده است، با پزشک خود در مورد آن‌ها صحبت کنید تا بتوانید آن‌ها را کنترل نمایید. اگر به تازگی تصمیم به بچه دار شدن و حاملگی گرفته‌اید پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه مطلب  اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. در پایان منتظر نظرات و تجربیات ارزشمند شما در این زمینه و اشتراک گذاشتن آن‌ها با ما و دیگر مخاطبین بیا نی نی هستیم.

 

برگرفته از: healthline


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *