1403/07/23

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

چرا بچه ام لباسشو میخوره؟ باید نگران شم؟

چرا بچه ام لباسشو میخوره؟ باید نگران شم؟

جویدن لباس توسط کودک

تمام دلایل و علل خوردن لباس توسط بچه ها

آیا تا به حال مشاهده کرده اید که بچه ای مقابل یک جمع ایستاده؛ به حرف های آن ها گوش می دهد و همزمان دستش را داخل دهانش می کند؟ گاهی اوقات بعضی از آن ها لباس شان را هم داخل دهان شان می‌ کنند؛ در واقع شروع به جویدن لباسی می‌ کنند که بر تن دارند که این قضیه علت‌ های متفاوتی دارد. شاید فرزندِ شما هم جزء این بچه ها باشد که در این قسمت از بیا نی نی اطلاعاتی را در مورد آن ها به شما خواهیم گفت.

گاهی اوقات بعضی از بچه ها یقه لباس، آستین و قسمت های مختلف دیگری از لباس شان را داخل دهان می گذارند. ممکن است که لباس را بمکند یا این که آن را بجوند و همین باعث می شود که لباس شان پاره، پوسیده یا سوراخ شود. قطعاً در چنین حالتی دوستان، خانواده یا حتی معلم آن ها شروع به سرزنش کردن می‌ کنند؛ البته بعضی متوجه می‌ شوند که ممکن است مشکلی در کار باشد که باعث انجام چنین حرکتی در کودک شده است.

چرا بعضی از کودکان لباس شان را می خورند؟

حرکتِ دهان نقش مهمی در رشد کودک دارد. در واقع حرکت دهان در آن ها باعث ایجاد حس آرامش می شود؛ به خاطر همین دهانشان را مشغول به انجام کاری می کنند. اگر سن بچه خیلی پایین؛ یعنی در سنین نوزادی باشد، گاهی اوقات این اتفاق به خاطر حس گرسنگی یا تشنگی رخ می‌ دهد و کاملاً ناخودآگاه است.

بعد از آن کم کم شروع به جویدن و خوردن لباس می کند تا به خود آرامش بدهد. دقیقا شبیه به بچه هایی که به جای لباس، انگشت شست را می‌ مکند. در واقع می‌ خواهند از این طریق آرامش بگیرند و با فشار زیادی که از طریق لباس به دهان شان وارد می کنند، می خواهند یک رفتار قابل پیش ‌بینی را نشان دهند.

جویدن لباس

چه زمانی باید بابت این قضیه نگران بود؟

گاها؛ این رفتار طبیعی است و ریشه در اتفاقات کودکی دارد و در سنین پایین نباید آن را جدی گرفت اما از سن سه سالگی به بعد بچه‌ ها دیگر لباس شان را داخل دهانشان نمی کنند و در واقع اجسام مختلف را داخل دهان نمی گذارند؛ زیرا متوجه شده اند که چیز های مختلف چه کاربردی دارند.

به خاطر همین اگر بعد از این سن، باز هم کودک به این رفتار ادامه داد، باید این مسئله را پیگیری کنید. البته بعضی از متخصصان عقیده دارند که انجام این کار آسیب زننده نیست و یک نوع واکنش کودک به ایجاد آرامش در خودش می باشد.

اما زمانی وضعیت شدید می شود که جویدن لباس؛ باعث شود تا او دیگر نتواند کار ها و روتین روزانه اش را به انجام برساند و در بین بچه های دیگر باشد؛ همچنین ممکن است باعث ایجاد خفگیِ او شود.

در چنین شرایطی اگر احساس کردید که کودک تان خیلی این رفتار را تکرار می کند، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. جویدن لباس می تواند علامت ابتلا به اختلال بیش‌ فعالی و مشکلات مربوط به رشد هم باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *