1403/02/30

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

اصولی که باید برای تنها ماندن کودک در خانه رعایت کرد

اصولی که باید برای تنها ماندن کودک در خانه رعایت کرد

تنهایی کودک

آیا کودک شما به حدی بزرگ شده که بتواند تنها بماند

یک روز برفی و تعطیلی مدارس و داشتن یک قرار کاری مهم. این دلایل کافی است تا شما را مجبور کند کودک خود را درمنزل تنها گذارید. اما باید این سوال را از خود بپرسید که واقعا کودکتان می تواند به تنهایی در منزل بماند و خطری جان وی را تهدید نمی کند؟ البته این نگرانی تا حدی طبیعی است اما شما می توانید با اندیشیدن تدابیری امنیتی خطرات احتمالی را کاهش داده و با خیال راحت کودک خود را تنها گذارید.

من یک مادرِ تنها هستم که با پسر هفت ساله ام زندگی می کنم. با توجه به این که ساعاتِ زیادی از روز را بیرون از خانه و دور از فرزندم، در محل کار به سر می برم و خانواده ام هم امکانِ مراقبت از فرزندم را ندارند، تنهایی های پسرم به خصوص در روزهای بلند تابستان را چگونه پر کنم و چه کنم که از این شرایط، کمترین آسیب را ببیند؟

به طور کلی، ملاحظاتِ این سبک زندگی، چیست؟
برای بسیاری از مادرانی که مسئولیت زندگی را برعهده دارند، بسیار پیش می آید که مجبور می شوند، فرزندشان را در خانه تنها بگذارند و نگرانی شما را به عنوان یک مادر درک می کنم. البته این نکته را در نظر بگیرید که تنها گذاشتن کودک در خانه را به عنوان آخرین راه حل در نظر بگیرید. جای خوشحالی دارد که کودک شما در سن مدرسه است و می تواند تا حدودی از خود مراقبت کند.

از خود مراقبت کردن برای کودکان، تجربه ای لذت بخش و مفید است، در صورتی که آمادگی آن را داشته باشند. ملاحظات این سبک زندگی بسیار زیاد است. در این جا به چند نکته اشاره می کنم و برای دریافت راهکار های کامل تر می توانید از کتاب هایی که در زمینه مهارت های فرزندپروری نوشته شده است یا کلاس هایی که در این زمینه برگزار می شود، استفاده کنید.

نکاتی که در هنگام تنها گذاشتن کودکان در منزل باید رعایت شود

کیفیت رابطه مهم تر از مدت رابطه است

اولین نکته در رابطه شما با کودکتان این است که کیفیت رابطه تان با فرزندتان مهم تر از مدت زمان با هم بودن است؛ برای مثال مادری که افسرده و تمام مدت در خانه است، نه تنها رابطه مناسبی با فرزندش ندارد بلکه حتی باعث رنجش وی نیز می شود.
کودکتان را برای این شرایط آماده کنید

اول از همه مطمئن شوید که در خانه را می تواند با کلید باز یا قفل کند، شماره تماس شما را حفظ است و در صورت نیاز می تواند با شما تماس برقرار کند، در شرایط ضروری می تواند از یک همسایه مورد اعتماد کمک بگیرد و شماره پلیس و آتش نشانی را می داند.
چگونگی پاسخ به غریبه ها

به کودکتان نحوه پاسخ گویی به تلفن و زنگ در را آموزش بدهید و این که چگونه رفتار کند، بدون این که فرد غریبه بفهمد او تنهاست.
 
تنهایی کودک

تنهایی کودک

برنامه ریزی برای کار های روزمره

 یک سری کارها را با همکاری هم مشخص کنید و بر عهده او بگذارید؛ برای مثال شستن ظرف ها و تمیز کردن خانه. با این کار هم باعث اعتماد به نفس و تقویت مسئولیت پذیری در فرزندتان می شوید و هم باری از دوش شما برداشته و اوقات فراغت کودک نیز پر می شود.
صحبت با کودک درباره چگونگی گذراندن روز

بعد از این که از سر کار برگشتید، با او صحبت کنید و از او بخواهید درباره اتفاقاتی که در طول روز افتاده با شما صحبت کند و از نگرانی هایش با شما بگوید.
در آخر فراموش نکنید کودک شما به بازی، گردش و تفریح و ارتباط با دیگران نیاز دارد. می توانید زمان هایی را با هم برنامه ریزی کنید و بیرون بروید. از اقوام غافل نشوید. خواهر یا برادر زاده ها دوستان خوبی برای کودک هستند. تمام وقت خود را برای کار نگذارید، درست است که تامین مالی مهم است اما کودک شما از نظر روانی به شما احتیاج دارد.
درباره احساسات و مشکلات خود نیز با او صحبت کنید و اجازه بدهید او هم احساساتش را با شما در میان بگذارد. سعی کنید زمان خاصی را برای این کار مشخص کنید؛ مثلا بعد از شام و فلان ساعت و به آن عمل کنید و با تمام دقت به حرف های او گوش دهید. کار های مثبت اورا تشویق کنید.
کودکی که ارتباط خوبی با مادرش دارد، احساس امنیت بیشتری می کند و شما می توانید بدون نگرانی و با اعتماد به نفس به کار خود ادامه دهید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *