به یکی از دوستانم خیلی وابسته ام
خراسان/ دختری هستم حدودا ۱۴ ساله. به یکی از دوستانم خیلی وابسته ام اما ناراحتم چون سال دیگر نمی توانم او را ببینم و او از مدرسه مان می رود. چه کار کنم؟
پاسخ
سلام دوست عزیز. از زیباترین و به یاد ماندنی ترین دوره های زندگی ما آدم ها، دوران دوستی در مدرسه است. دوستی هایی که هر کدامشان بخش مهمی از زندگی ما را پر می کنند و به آن رنگ و نور می پاشند. بسیار با ارزش است که شما، دوستی خوبی را رقم زده بودی و خاطره خوبی از آن داری. خودت به این رابطه به شکل «وابستگی» نگاه می کنی، خوب بود اگر درباره این وابستگی بیشتر می دانستم. به هر حال برخی راهکارها می تواند برای پذیرش شرایطی که با آن روبه رو هستی مفید باشد.
حفظ دوستی های قدیمی
اگر شرایط مناسبی وجود دارد، ارتباط با دوستت را حفظ کن. هر از گاهی به هم سر بزنید، به هم زنگ بزنید و از حال هم با خبر شوید. شما همدیگر را از دست نداده اید و می توانید از ارتباط دورادور با هم لذت ببرید.
دوستان جدید
فرصت دوست یابی همیشه مغتنم است. با همه سختی هایش تو آن را تجربه کرده ای، پس باز هم می توانی آن را تکرار کنی و با دوستان جدیدی آشنا شوی. به یاد داشته باش قرار نیست عین همان دوستی را تکرار کنی، هر ارتباط جدیدی چیزهای جدیدی برای تو خواهد داشت.
افزایش اعتماد به نفس
یکی از دلایل وابستگی این است که شخص وابسته خودش را قبول ندارد و به دیگری تکیه می کند. اگر تو بتوانی خودت را قبول داشته باشی، قدم بزرگی برای نداشتن وابستگی برداشته ای. برای افزایش اعتماد به نفس، در ارتباطی که با دوستت داشتی به دنبال زمان های هرچند کم و کوتاهی بگرد که تو به دوستت کمک کردی و او به تو تکیه کرد یا نیاز داشت. می بینی که تو هم توانمند هستی و تجربه های موفق داشته ای.
مطالعه
خواندن کتاب به ویژه کتاب هایی که داستان تجربه آدم های موفق را روایت می کند، هم الگوهای جالبی برای دوست یابی و حفظ دوستی ها ارائه می دهد هم اعتماد به نفس تو را بالا می برد.
ثبت توانمندی ها
موفقیت های کوچک و بزرگ خودت را در هر زمینه ای یادداشت کن: هر کاری که می کنی و به تو احساس توانمندی می دهد حتی در حد سلام کردن به یک دوست جدید را یادداشت کن. هیچ چیز را کوچک و نادیده نگیر. به تدریج تعداد و مقدار آن ها بالا می رود و حس خوبی از خودت به دست می آوری؛ این کار در پذیرش خودت و شرایطی که با آن روبه رو هستی بسیار سودمند خواهد بود.