1403/02/08

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

تنفس نوزادان

تنفس نوزادان

تنفس نوزادان

همانطور که چرت زدن کودک‌تان را تماشا می‌کنید نگران هر ناله، سوت یا خس خسی که می‌شنوید هستید و فکر می‌کنید که آیا تنفس نوزاد طبیعی است یا خیر. صدای تنفس نوزادان بسیار متفاوت از صدای کودکان بزرگتر است. نوزادان بیشتر از دهانشان نفس می‌کشند و راه‌های تنفسی آن‌ها بسیار کوچک است. در نتیجه ممکن است صدای تنفس پر سر و صدای زیادی بشنوید یا حتی در تنفس مکث کنید. در بیشتر مواقع دلیلی برای نگرانی نیست.

صدای تنفس طبیعی در نوزادان تازه متولد شده چگونه است؟

یک نوزاد تازه متولد شده در هنگام بیداری حدود ۴۰ تا ۶۰ نفس در هر دقیقه می‌کشد. نرخ تنفس طبیعی در طول خواب نوزاد بین ۳۰ تا ۶۰ تنفس در دقیقه است. اگر کودک سریع‌تر نفس می‌کشد ممکن است نشان‌دهنده مشکلات تنفسی او باشد. الگو‌های تنفس نوزاد در طول خواب نیز می‌تواند نامنظم به نظر برسد و این طبیعی است (حتی اگر برای شما استرس‌زا باشد). ممکن است به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه متوقف شود سپس دوباره با یک تنفس سریع با سرعت ۵۰ تا ۶۰ نفس در دقیقه به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه شروع شود، سپس قبل از تکرار مجدد و تنفس منظم انجام می‌شود. برای یافتن سرعت تنفس نوزادتان تعداد دفعاتی را که معده او در ۳۰ ثانیه بالا و پایین می‌رود بشمارید.

 

علت مشکلات تنفسی در نوزادان چیست؟

– تنفس سریع:

هنگامی که کودک بیدار است می‌تواند بیش از ۶۰ نفس در دقیقه بکشد به خصوص اگر او از شدت گریه بیدار شود و این کاملاً طبیعی است.

– خس خس سینه:

اگر کودک شما به ویروس تنفسی مبتلا شود ممکن است متوجه تنفس پر سر و صدا یا خس خس سینه شوید. این به احتمال زیاد به دلیل عفونتی است که در ریه‌های کودک شما مستقر شده استدوضعیتی که به عنوان برونشیولیت شناخته می‌شود. در غیر این صورت به کودک خود مایعات زیادی بدهید، قطره‌های نمک بینی را امتحان کنید و از سرنگ حباب برای کمک به رفع احتقان استفاده کنید.

– غرغر کردن:

ممکن است تعجب کنید که چرا نوزاد شما معمولاً هنگام بازدم غرغر می‌کند. بسیاری از غرغرها به این دلیل اتفاق می‌افتد که نوزادان از بینی تنفس می‌کنند. این چیز خوبی است زیرا این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌کند که همزمان نفس بکشند و شیر بخورند. اما غرغر مداوم در واقع می‌تواند نشان دهنده چیز جدی باشد.

– سوت زدن:

صدای خس خس برای برخی از نوزادان طبیعی است. هنگامی که این اتفاق می‌افتد استریدور نامیده می‌شود و به دلیل تنگی راه هوایی است. در نوزادان بسیار رایج است زیرا راه‌های هوایی آن‌ها بسیار ریزبوده و یک انسداد کوچک می‌تواند تنفس را سخت‌تر کند. شایع‌ترین علت در نوزادان لارنگومالاسی است و وضعیتی که در آن بافت‌های گلو بسیار نرم هستند و در مجرای تنفسی فرو ‌می‌روند. معمولاً تا زمانی که فرزند شما ۲ ساله شود برطرف می‌شود.

– سرفه پارس:

این اغلب به دلیل کروپ است و بیماری که معمولاً توسط یک ویروس تنفسی ایجاد می‌شود. کروپ باعث متورم شدن بافت‌های گلو می‌شود و ورود هوا به ریه‌ها را سخت‌تر می‌کند. معمولاً در شب بدتر می‌شود. شما می‌توانید با آوردن کودک به بیرون در هوای سرد یا داخل یک منطقه مرطوب (به دوش بخار آب گرم فکر کنید) این مشکل را تسکین دهید. در موارد شدید ممکن است کودک شما نیاز به درمان استروئیدی داشته باشد.

چه زمانی با پزشک تماس بگیریم؟

ممکن است تعجب کنید که چه زمانی باید نگران تنفس کودک خود باشید. نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد نوزاد شما هوای کافی دریافت نمی‌کند. اگر متوجه هر یک از موارد زیر شدید با ۱۱۵ تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید:

– تنفس سریع (بیش از ۶۰ نفس در دقیقه) که وقتی آرام است کند نمی‌شود

– غرغر مداوم هنگام بازدم

– گشاد شدن سوراخ‌های بینی

– مکث بین نفس‌هایی که بیش از ۱۰ ثانیه طول می‌کشد

قفسه سینه کودک شما با هر نفس به داخل می‌کشد، به خصوص در اطراف استخوان- ترقوه و دنده‌ها

 

منبع:

www.whattoexpect.com


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *