1404/01/12

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد را بخوانید!

۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد را بخوانید!

زایمان طبیعی مزایای بسیار زیادی دارد، اما بیشتر زنان از درد زیاد آن می‌ترسند. اگر بارداری سالم و بدون عارضه‌ای دارید، احتمالاً کاندیدای خوبی برای زایمان طبیعی هستید و حتی می‌توانید یک زایمان طبیعی بدون درد داشته باشید. فقط کافی است که ۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد را در این مقاله بخوانید.

10 قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد

زایمان طبیعی هر چند که ترسناک به نظر می‌رسد، اما روش‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید درد خود را تا حد خوبی کاهش دهید و یک تجربه بهتر و راحت‌تر داشته باشید. ۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد را در این مقاله یاد بگیرید. 

در این مقاله می‌خوانید:

  • زایمان بدون درد چیست؟
  • ۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد
  • چه بخوریم تا زایمان طبیعی راحتی داشته باشیم؟

زایمان بدون درد چیست؟

هدف اولیه اپیدورال کاهش درد انقباضات تا یک سطح قابل قبول است.

زایمان طبیعی بدون درد یا زایمان اپیدورال تکنیکی است که در آن از غلظت بسیار خاص نوعی دارو استفاده می‌شود که اگرچه این دارو، درد را کاهش می‌دهد، اما توانایی شما در بیرون راندن نوزاد از کانال زایمان را نیز حفظ می‌کند.
یک سوزن و یک لوله پلاستیکی بسیار نازک (کاتتر اپیدورال) در این تکنیک دخیل هستند و داروی کاهش درد به طور مداوم از طریق این لوله با کمک پمپ آنفوزیون تزریق می‌شود. هدف اولیه اپیدورال کاهش درد انقباضات تا یک سطح قابل قبول است. این روش معمولاً درد زایمان را کاملاً کاهش می‌دهد.

۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد

اگر به فکر یک زایمان راحت هستید، ۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد را در زیر بخوانید:

۱- از توپ‌های بادی کمک بگیرید

توپ‌های بادی زایمان که شکلی شبیه به بادام زمینی دارند، در هنگام زایمان پس از بیهوشی اپیدورال برای زنان مفید هستند. این توپ‌ها در اندازه‌های مختلف وجود دارند و می‌توانند به زنان کمک کنند که هنگام زایمان در راحت‌ترین وضعیت موجود قرار بگیرند. 
برای رسیدن به زایمان بدون درد، توپ بین پاهای زن قرار می‌گیرد تا او به موقعیت بهینه برای زایمان حرکت کند و خروجی لگن باز شود. این موقعیت به کودک فضای بیشتری برای چرخش و پایین آمدن از کانال زایمان می‌دهد که می‌تواند روند زایمان را تا حد زیادی سرعت ببخشد.

رسیدن به زایمان بدون درد

۲- از توپ زایمان کمک بگیرید

استفاده از توپ زایمان می‌تواند درد مادران را تا حد خوبی کاهش دهد.

توپ زایمان، یک توپ ورزشی گرد است که خواهر بزرگتر توپ‌های بادی محسوب می‌شود. شما می‌توانید روی توپ بنشینید تا به پرینه خود فشار وارد کنید و احساس درد را کاهش دهید. هم‌چنین می‌توانید زانو بزنید و روی توپ برای حمایت و شل کردن کف لگن خود خم شوید.
یک مطالعه اخیر نشان داده است که استفاده از توپ زایمان می‌تواند درد مادران را تا حد خوبی کاهش دهد.

۳- از وان گرداب گرم کمک بگیرید

خواص تسکین دهنده این وان می‌تواند به آرامش مادران باردار کمک کند و نیاز به داروهای مسکن را کاهش دهد. اگر از شمع یا روغن‌های ضروری برای کاهش استرس در خانه استفاده می‌کنید، از رایحه ‌درمانی مانند روغن اسطوخودوس در طول زایمان نیز کمک بگیرید تا از فواید مشابه آن بهره ببرید. این یکی از قدم‌های ساده و در عین حال، کاربردی برای رسیدن به زایمان بدون درد است. 

۴- تغییر موقعیت دهید!

تغییر موقعیت می‌تواند به زایمان بدون درد شما کمک کند. قبل از انجام اپیدورال، چه در حالت نشستن و چه راه رفتن، سعی کنید موقعیت خود را اغلب تغییر دهید تا از پیشرفت زایمان اطمینان حاصل کنید.
اگر دقت کنید، می‌بینید که رسیدن به زایمان بدون درد، لزوماً به یک فرمول خاص و پیشرفته نیاز ندارد و با همین کارهای ساده و کوچک قابل انجام است. 

زایمان بدون درد

۵- از موسیقی کمک بگیرید

بی ‌دردی صوتی، یا استفاده از موسیقی، نویز سفید یا صداهای محیط مانند برخورد امواج، خلق و خو را تقویت می‌کند و اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد. هم‌چنین می‌تواند در کاهش درد زایمان نیز موثر باشد. پس یادتان باشد که در هنگام آماده سازی برای زایمان، برخی از صداهای آرامش بخش را روی تلفن هوشمند خود بارگذاری کنید.

۶- از تکنیک‌های تنفس استفاده کنید

احتمالاً تکنیک‌های تنفس برای شما از تمامی موارد گفته شده در این لیست، آشناتر باشند. این تکنیک‌ها در واقع تنش را کاهش می‌دهند و حواس‌ پرتی مفیدی را در حین زایمان ایجاد می‌کنند. در نتیجه شما می‌توانید از تنفس ریتمیک مانند تمرینات لاماز در طول انقباضات برای کاهش درد خود استفاده کنید و یک زایمان راحت و بدون درد داشته باشید.

زایمان بدون درد چیست؟

۷- از سوزن نترسید!

برخی از زنان باردار نگران این هستند که انجام اپیدورال به این معنی است که زایمان واژینال نخواهند داشت. در صورتی که این یک اشتباه عامیانه است. در واقع، این نوع بیهوشی خطر سزارین را افزایش نمی‌دهد و می‌تواند منجر به یک زایمان بدون درد و راحت شود. پس ترس خود را کنار بگذارید و با پزشک خود در مورد انجام آن مشورت کنید.

۸- با ذهنی باز وارد تجربه زایمان شوید

برنامه بارداری و زایمان یک ترتیب ایده آل از رویدادها را شرح می‌دهد، اما همه ما می‌دانیم که یک فیلمنامه نیست. در واقعیت، گاهی اوقات شرایط تغییر می‌کند. بنابراین مهم است که انعطاف پذیر باشید و مطمئن شوید که تیم پزشکی شما تا حد امکان خواسته‌هایتان را برآورده می‌کند تا شما را به یک زایمان بدون درد برساند. 

زایمان طبیعی بدون درد

۹- نحوه مواجهه با انقباضات خود را یاد بگیرید

ترس باعث افزایش تنش و درد زایمان می‌شود.

یکی از رازهای رسیدن به زایمان بدون درد این است که باید در پاسخ به درد آرامش خود را حفظ کنید. در واقع، ترس باعث افزایش تنش می‌شود که به نوبه خود درد را افزایش می‌دهد. اگر بتوانید در مواجهه با انقباضات شدید تا حدودی آرام بمانید، مقاومت کمتری در برابر باز شدن واژن خود و بیرون آمدن فرزندتان خواهید داشت. تنفس ریتمیک، خود هیپنوتیزم، مدیتیشن و سایر تکنیک‌های آرام سازی ابزارهای عالی برای تمام مراحل زایمان هستند.

۱۰- یک سیستم پشتیبانی مفید و دلسوز داشته باشید

آخرین راه رسیدن به زایمان بدون درد، داشتن یک سیستم حمایتی مفید و دلسوز است. بودن در کنار همسر، شریک، دوست، ماما یا یکی از اعضای خانواده به شما کمک می‌کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید و به شما این اطمینان را می‌دهد که تنها نیستید و از این مشکل نیز عبور خواهید کرد.

زایمان طبیعی راحت

چه بخوریم تا زایمان طبیعی راحتی داشته باشیم؟

بعضی از غذاها می‌توانند روند زایمان را تسریع کنند و شما را راحت‌تر به زایمان طبیعی برسانند. این غذاها عبارتند از:

  • آناناس
  • خرما
  • غذای تند
  • بادمجان
  • کاپ کیک
  • پنیر خامه‌ای
  • چای برگ تمشک
  • ریشه شیرین بیان

زایمان راحت و بدون درد

کلام آخر

۱۰ قدم تا رسیدن به زایمان بدون درد شامل راه‌های ساده‌ای مانند استفاده از توپ‌های بادی، حفظ آرامش، تغییر موقعیت و به کارگیری تکنیک‌های تنفسی است. این راه و روش‌های به ظاهر ساده می‌توانند تجربه زایمان را برای شما راحت و خوشایند کنند.  

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین مامایی، به کلینیک بیا نی نی سر بزنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *