1403/09/19

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

آشنایی با فواید و مضرات زنجبیل در بارداری

آشنایی با فواید و مضرات زنجبیل در بارداری

مصرف روزانه پودر زنجبیل یا یک تا دو گرم ریشه گیاه زنجبیل در بارداری به صورت روزانه، در کاهش دفعات تهوع، شدت تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است.

زنجبیل در بارداری، مضرات زنجبیل در بارداری، فواید زنجبیل در بارداری، خواص زنجبیل

 

بیا نی نی | بخش مادر و کودک – اختلال‌های گوارشی و داشتن حالت تهوع به ویژه تهوع صبحگاهی، شایع‌ترین شکایت دوران بارداری است. حالت تهوع و استفراغ در این دوران در ۵۰ تا ۸۰ درصد زنان باردار مشاهده می‌شود و در درجه خفیف، متوسط و شدید زنان باردار را گرفتار کرده و موجب سلب آرامش و سلامت آنان می‌شود. از سویی مضر بودن استفاده از داروهای شیمیایی و خطرات مصرف این داروها بر سلامت جنین، سبب شده است تا استفاده از گیاهان دارویی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شوند.

 

تحقیقات انجام شده در زمینه مصرف زنجبیل در بارداری

زنجبیل به عنوان یک ماده گیاهی در طب سنتی برای کاهش و مداوای تهوع و استفراغ و تعدیل این حالت به ویزه تهوع صبحگاهی از گذشته مورد شناخت و معرفی شده است. تحقیقات در زمینه مصرف زنجبیل در بارداری نشان دهنده آن است که مصرف روزانه ریشه گیاه زنجبیل یا پودر آن باعث کاهش میزان شدت تهوع می‌شود. همچنین بررسی‌ها نشان دادند که میزان رضایت از ریشه گیاه زنجبیل برای رفع تهوع بیشتر از پودر آن است.

در مطالعه دیگری، در گروهی از زنان باردار که در طول بارداری خود به ویژه چند ماه اول که از زنجبیل استفاده می‌کردند، نسبت به گروه شاهد که هیچ استفاده‌ای از زنجبیل نداشتند، تعداد دفعات تهوع و شدت تهوع بسیار کاهش یافته بود ولی از لحاظ آماری دارای اختلاف معنی داری نبودند. در اغلب مطالعات میان مصرف ویتامین B6 و زنجبیل اثرات مشابهی دیده شده است و به این نتیجه رسیدند که زنجبیل تا ۵۰ درصد باعث کاهش دفعات استفراغ می‌شود.

طبق مطالعات بررسی شده، مصرف روزانه پودر زنجبیل یا یک تا ۲ گرم ریشه گیاه زنجبیل در بارداری به صورت روزانه، در کاهش دفعات تهوع و شدت تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است.

خواص زنجبیل در بارداری

از مهمترین خواص زنجبیل را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهبود گردش خون: مصرف زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین میشود.

کاهش کلسترول خون: زنجبیل باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود و از این طریق عوارض و خطرات احتمالی ناشی از بالا بودن کلسترول در دوران بارداری را کاهش میدهد.

رفع تهوع صبحگاهی: استفاده از زنجبیل تهوع صبحگاهی دوران بارداری را تخفیف و رنج ناشی از آن را تسکین میدهد.

ضد التهاب: زنجبیل به دلیل دارا بودن حدود ۱۲ نوع آنتی اکسیدان، به صورت یک ماده ضدالتهاب عمل کرده و رادیکال های آزاد را خنثی میکند. بنابراین مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر در این دوره حساس از زندگی خواهد شد.

تقویت سیستم ایمنی جنین: زنجبیل تازه حاوی آهن، ویتامین C و اسید فولیک است، بنابراین به تقویت سیستم ایمنی جنین نیز کمک می کند و احتمال بروز نقایص مادرزادی بدو تولد را کاهش میدهد.

بهترین شکل مصرف زنجبیل در دوران بارداری، مصرف زنجبیل تازه به میزان طبیعی است مثلا به مقدار کمی که ممکن است در پخت غذا یا یک وعده چای زنجبیل استفاده کنید. خوردن چای زنجبیلی، در هر ساعت از شبانه روز، برای رفع حالت تهوع بی‌نهایت موثر است. می توانید آن را به شکل چای کیسه‌ای تهیه کرده و یا مقداری از زنجبیل تازه را در آب جوش ریخته و میل کنید.

 

مضرات مصرف زنجبیل در بارداری

یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید داروهای گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است. یکی از اصول استفاده از خواص دارویی گیاهان برای بیماری‌های مختلف این است که همه گیاهان دارویی کاملاً بی‌خطر نیستند و برای استفاده بیشتر و بهره‌گیری از خواص دارویی آنها، باید ابتدا برخی از اطلاعات اساسی مانند خواص، ترکیب شیمیایی آن گیاه و عوارض جانبی مصرف آنها را بدانیم و بشناسیم. به طور کلی اگرچه ترکیبات موثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق‌تر و در نتیجه اثرات جانبی آن‌ها کمتر است، اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد، به ویژه در دوران بارداری که سلامت جنین ممکن است در خطر قرار بگیرد.

در مورد مصرف زنجبیل در بارداری، خوردن زنجبیل تازه بعید است که باعث بروز مشکلاتی برای جنین شود. با این حال، توجه داشته باشید که مصرف مکمل زنجبیل به مقدار زیاد، بالقوه خطرناک است و می تواند باعث سقط جنین یا خونریزی قاعدگی شود. بنابراین از مصرف خودسرانه و زیادهروی در خوردن زنجبیل پرهیز نموده و قبل از اضافه کردن زنجبیل به رژیم غذایی خود، با پزشکتان مشورت کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *