1403/01/29

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

خطرات مصرف آویشن در بارداری

خطرات مصرف آویشن در بارداری

مصرف آویشن در بارداری باعث سقط جنین می‌شود و مادران باردار باید از مصرف آویشن در بارداری خودداری کنند.

گیاه آویشن

آویشن گیاهی کوهستانی و معطر از تیره نعناییان است که تنوع زیادی دارد. این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک بوده، از آن معمولاً به عنوان ادویه برای طعم‌دار کردن انواع غذاها استفاده می‌‌کنند.

از آویشن در کشور ما معمولاً به صورت دمنوش، جوشانده و خشک شده استفاده میشود ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را به عنوان سبزی نیز در غذا مصرف می‌کنند. آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشک آن دارد. این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد.

از گیاه آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده‌های متنوعی می‌شود. قسمت‌های دارویی این گیاه، گل، سرشاخه‌ها و برگ خشک شده آن است. برخی خواص آویشن عبارتند از تقویت دید، تقویت معده، کمک به هضم غذا، تقویت نیروی جنسی، کاهش درد سیاتیک و دردهای مفصلی، ضد عفونی کننده، خرد کردن سنگ مثانه، خون رسانی، ضد نفخ و ریزش مو، تسکین درد رحم، دل پیچه، کوفتگی عضلات و ایجاد نشاط. همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد انگلی، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم‌های داخلی، ضد آلزایمر و قابض است.

آنچه که مهم است آویشن سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب می‌شود، بنابراین زنان باردار باید از مصرف اویشن در بارداری خودداری کنند. ماده تیمول موجود در این گیاه کمی سمی است، لذا زیادهروی در مصرف و خوردن آویشن مضر خواهد بود.

 

خواص آویشن، سقط جنین، عوارض آویشن در بارداری، دوران بارداری


مصرف آویشن در بارداری و خطر سقط جین

سقط جنین، به معنای پایان یافتن بارداری در هر مرحله‌ای است که زندگی نوزاد در جریان است، از نظر علمی و از دیدپزشکی خاتمه یافتن بارداری به واسطه جراحی یا خارج کردن جنین یا رویان از رحم (پیش از آنکه قادر به ادامه حیات باشد) را سقط جنین می‌گویند. سقط جنین یا بصورت خود به خود رخ می‌دهد که به آن معمولاً سقط جنین غیر عمدی (ناخواسته) گفته می‌شود، یا می‌تواند عامدانه باشد.

یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است.

یکی از اصول استفاده از خواص دارویی گیاهان برای بیماری‌های مختلف این است که همه گیاهان دارویی کاملاً بی‌خطر نیستند و برای استفاده بیشتر و بهرهگیری از خواص دارویی آنها، باید ابتدا برخی از اطلاعات اساسی مانند خواص، ترکیب شیمیایی آن گیاه و عوارض جانبی مصرف آنها را بدانیم و بشناسیم .

به طور کلی اگرچه ترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق‌تر و در نتیجه اثرات جانبی آن‌ها کمتر است، اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد، به ویژه در دوران بارداری که سلامت جنین ممکن است در خطر قرار بگیرد و از آن مهمتر برخی از گیاهان باعث سقط جنین می‌شوند.

استفاده از گیاه آویشن علیرغم خواص دارویی فراوان و گستردهای که دارد به دلیل خطر سقط جنین از مصرف آن در دوران بارداری باید اجتناب کرد، اما استفاده از عسل آویشن در بارداری بلامانع بوده، چرا که به دلیل تغییراتی که در بدن زنبور بر روی شهد گیاه انجام میشود، خطرات ایجاد شده از آن به حداقل میرسد و مصرف عسل آویشن در بارداری نه تنها مضر نبوده، بلکه استفاده از آن باعث میشود در این دوران نیز از خواص مفید این گیاه بهره برد. به طور کلی برای زنان باردار افراط در کلیه خوراکی‌ها به ویژه گیاهان دارویی و دمنوشها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *