1403/02/21

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

تجربه مادران در نخستین روزهای تولد نوزاد

تجربه مادران در نخستین روزهای تولد نوزاد

تجربه مادران در نخستین روزهای تولد نوزاد

نی‌نی سایت: آنهایی که برای نخستین مادر می‌شوند ممکن است در روزهای نخست این تجربه لذت‌بخش بیش از هر زمان دیگری به هم‌فکری و استفاده از تجربه مادران دیگر در نگهداری از نوزاد دلبندشان نیاز داشته باشند. در این جا تلاش شده تا تجربه‌هایی به ظاهر ساده اما اثرگذار از سوی مادران سراسر جهان در قالب نکاتی کوتاه ارایه شود تا یک ماه نخست تولد نوزادتان به خوشی سپری شود!

 حین شیردهی، به این کار فکر کنید
نوزاد تازه متولد شده شیر می‌خورد و شیر می‌خورد. او عاشق خوردن است. با این حال شیردادن به نوزاد در صورت توجه به برخی نکات به فرآیندی شیرین‌تر هم برای مادر و هم برای نوزاد تبدیل می‌شود.
۱. یادتان باشد مادر شدن یک تجربه تازه است پس برای موفق بودن در این مسیر «از دیگران بپرسید» و «از تجربه مادران دیگر استفاده کنید». همچنین بد نیست از یک مشاور پزشکی برای بهبود شیردهی و حتی افزایش میزان آن (در صورت نیاز) راهنمایی بگیرید.

۲. در برخی بیمارستان‌ها کلاس‌های مخصوص مشاوره شیردهی وجود دارد. بد نیست تا پیش از ترک بیمارستان سری به این کلاس‌ها هم بزنید. تا زمانی که در بیمارستان بستری هستید هر زمان که آمادگی شیردهی به نوزادتان را دارید تعلل نکنید.

 

۳. در خانه خود را برای شیردادن به نوزاد مجهز کنید. با فرض اینکه هر لحظه نوزادتان برای شیر خوردن شروع به گریه می‌کند، بد نیست لیوان آب و کتاب یا مجله‌ای نزدیک خود آماده کنید تا برای شیردادن به نوزاد دغدغه چندانی نداشته باشید. من حتی ترجیح می‌دهم پیش از شروع شیردهی به نوزاد حتما دستشویی بروم.

۴. اگر احساس می‌کنید شیر به راحتی از سینه‎ها خارج نمی‌شود و حسی همچون مسدود شدن مجاری خروج شیر دارید نگران نباشید. از چیزی شبیه کیسه آب گرم برای ماساژ دادن آن استفاده کنید. به طور کلی گرمای مطبوع موجب می‌شود تا فرآیند شیردهی روان‌تر انجام شود.

۵. اگر پس از شیردهی احساس کردید سینه‌هایتان دردناک شده است باز هم نگران نباشید. استفاده از یک کمپرس سرد، محل شیردهی را تسکین می‌دهد.

۶. حین شیردادن به نوزاد به این کار آرامش‌بخش «فکر کنید» و به نوعی روی آن تمرکز کنید. این توصیه از سوی کارشناسان بهداشتی مطرح می‌شود و موجب ایجاد پیوند فکری بهتر میان مادر و نوزد می‌گردد.

در ادامه این سلسله نکات ساده اما کاربردی به مواردی نظیر «خواب نوزاد»، «چگونه کمک گرفتن از همسر»، و «گریه نوزاد» اشاره می‌کنیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *