فیزیوتراپی در دوران بارداری

کمردرد:
شایع ترین شرایطی که در دوران بارداری تجربه میشود کمردرد است که پس از سه ماهه سوم با تغییر مرکز ثقل به دلیل اندازه معده افزایش مییابد. این را میتوان با فیزیوتراپی دستی و غیرفعال، حمایت از پشت، آموزش وضعیت و برخی تمرینات پیلاتس درمان کرد.
درد در مفصل ساکروایلیاک:
این مفاصل در پایین ترین ناحیه کمر وجود دارند. این درد معمولاً در ناحیه باسن متمرکز می شود. در دوران بارداری به دلیل ترشح بیش از حد هورمون بافتهای همبند بدن تمایل به شل شدن دارند تا ماهیچهها برای کمک به زایمان کشیده شوند. این ممکن است باعث تحرک بیشتر ماهیچهها و رباطهای ساکروایلیاک شود و باعث حرکات شدید مفصل شود.
بی اختیاری ادرار (به دلیل ضعف کف لگن):
به دلیل تغییرات هورمونی ماهیچههای کف لگن شل میشوند تا انعطاف پذیر و آماده زایمان شوند. بنابراین این ماهیچهها در دوران بارداری و زایمان ضعیف شده و منجر به بی اختیاری ادرار و اختلال در عملکرد لگن میشود. فیزیوتراپیستها با تقویت تمرینات ورزشی به شما در تقویت عضلات کف لگن کمک میکنند و برنامه ورزشی مبتنی بر پیلاتس نیز به کاهش ضعف عضلانی که ممکن است بعد از زایمان رخ دهد کمک میکند.

سیاتیک:
فشار مداوم یا فشار بر عصب سیاتیک میتواند منجر به کمردرد و ضعف، بی حسی و سوزن سوزن شدن پا یا نواحی مرتبط با آن شود. فیزیوتراپی از تمرینات کششی و درمان دستی برای تسکین این علائم استفاده میکند.
سندرم تونل مچ دست:
تجمع مایع بیش از حد منجر به تورم در تونل کارپال در مچ دست میشود. ممکن است علائمی مانند درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن و هماهنگی زیاد در دست و انگشتان خود را تجربه کنید. تکنیکهای فیزیوتراپی مانند تقویت، تمرینات کششی و استفاده از روشهای الکتریکی به کاهش این علائم کمک میکند.
منبع: asterhospital.com