ماموگرافی سالانه پس از چهل سالگی مهم ترین روش در پیشگیری و درمان زودهنگام سرطان سینه است و می تواند تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. مطالعات چندی قبل محققان دانشگاه کلرادو نشان می‌دهد تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در صورتی که ماموگرافی سالانه پس از ۴۰ سالگی انجام شود، حدود ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. ماموگرافی سالانه پس از ۴۰ سالگی، بهترین شیوه برای پیشگیری از مرگ ناشی از سرطان سینه است.
مطالعات نشان می‌دهد با این که ماموگرافی سالانه مهم ترین عامل در پیشگیری و درمان زودهنگام سرطان سینه است، حدود نیمی از زنان بالای چهل سال به طور میانگین هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام می‌دهند. لازم به ذکر است به رشد کنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می شود.  هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه ای در کنارهم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری است. هر لوب از بخش های کوچک تری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود. سرطان سینه در زنان شایع تر است، اگرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
وجود توده در هر ناحیه از سینه و زیر بغل، تورم در ناحیه زیر بغل، درد یا حساسیت در سینه، مسطح شدن یا فرو رفتگی در سطح سینه، هر گونه تغییر شکل، رنگ و اندازه در سینه، تغییر دمای پوست ناحیه سینه، تغییر شکل نوک سینه و احساس فرورفتگی، خارش و سوزش در این ناحیه، ایجاد بثورات پوستی در ناحیه سینه و هر گونه ترشح روشن یا خونی از سینه از مهم ترین علایم سرطان سینه است.
سرطان سینه تهاجمی ترین نوع سرطان زنان در سراسر جهان است و ۱۶ درصد آمار سرطان های زنان را به خود اختصاص می دهد. با توجه به پیشرفت علم، بیشتر بیماران درمان می شوند و بدون کوچک ترین تغییر به زندگی خود ادامه می دهند.
امید به زندگی و حمایت خانواده، یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در درمان سرطان سینه است و در کشورهای توسعه یافته به دلیل فرهنگ سازی در زمینه تغذیه سالم و فعالیت مستمر بدنی، درمان با موفقیت بیشتری انجام می گیرد.