خانمم آستانه تحمل پایینی دارد
خراسان/ تقریبا چهار سال و نیم پیش بود که ازدواج کردم. خودم ۲۷ ساله هستم با مدرک کارشناسی ارشد و درآمد بالا. خانمم را دوست دارم و او هم عاشق من است اما چون کم تجربه است، آستانه تحمل پایینی دارد و سر هر مسئله کوچکی، بدخلقی میکند. چه کنم؟
پاسخ
ابراز علاقهتان به خانمتان که ادعا کردهاید دوطرفه است، یکی از مهمترین ویژگیهای لازم برای یک زندگیمشترک موفق است. با این حال، مهمترین عاملی که باید در پیامکتان به آن اشاره میکردید، سن همسرتان است. آیا واقعا تجربه او کم است یا این برداشت شماست. با این حال، بعضی افراد در طول زندگی بر اساس ویژگیهای شخصیتی و رفتاری که بر آنها غالب است، زود رنج و با کوچکترین مشکلی، سریع برانگیخته میشوند. در واقع آنها آستانه تحمل پایینی دارند. آستانه تحمل به عوامل زیادی بستگی دارد. زمانی که آستانه تحمل افراد بیش از حد پایین باشد، عواقب بدی میتواند گریبانگیر خود فرد و اطرافیان او شود. بنابراین چند توصیه به شما میکنیم.
شاید شرایط باعث حساس شدنش شده
زمانی که همسر شما آستانه تحمل پایینی دارد، گاهی کوچکترین و بیاهمیتترین مشکلات برای او تبدیل به یک مشکل بزرگ و غیرقابل حل میشود. در بعضی از موقعیتهای خاص زندگی، آستانه تحمل افراد به صورت طبیعی پایین میآید مانند بیماری، امتحان داشتن، مکانهای استرسزا و زمانی که منتظر شنیدن خبری هستیم. پس نمیتوان آستانه تحمل هر فرد را مشخص کرد زیرا در موقعیتهای حساس آستانه تحمل افراد تغییر میکند. یک نکته مهم این است که شاید همسر شما از نگاه و دید شما آستانه تحمل پایینی دارد و در واقع ریشه اصلی این مشکل در جای دیگری است. پس در مرحله اول ابتدا دلیل و ریشه رفتار همسرتان را پیدا کنید.
همسر تان را درک کنید
در زمانی که همسر شما طاقتش تمام میشود، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که او را درک کنید و به احساساتش اهمیت دهید. از او بخواهید با خونسردی تمام درباره تمام مواردی که باعث آزار او شده، با شما صحبت کند. تمام خاطرات خوبی را که با هم داشتید، مرور کنید. سعی کنید با یادآوری خاطرات خوب زندگی و جایگزین کردن آنها با اتفاقات تلخی که همسر شما را آزرده است، شرایط را تغییر دهید. به همراه همسرتان به پیادهروی بروید و قدم زنان از او بخواهید که تمام احساسش را درباره این روزهایش بیان کند.
این مطلب را به همسرتان بدهید
در ادامه چند مهارت و تکنیک را برای افزایش آستانه تحمل بیان میکنم که اگر بتوانید این مطلب را به همسرتان بدهید، کمک بزرگی به زندگی مشترک تان کرده اید. ۱- مهارت حلمسئله را بیاموزید تا به وسیله آن یاد بگیرید که چگونه میتوانید با مشکلات کنار بیایید و آنها را برطرف کنید. ۲- در زمان رویارویی با مشکلات، آموزش تنفس عمیق را فرا بگیرید و از آن بهره ببرید. ۳- هر زمان فکر و مشکلی شما را آزرده خاطر میکند، آن موضوع را یادداشت کنید و برای آن یک جمله بنویسید. سپس به انتها و عاقبت آن موضوع توجه کنید تا به بیاهمیت بودن بعضی از افکار که شما را حساس میکنند، پی ببرید. ۴- در صورت نیاز به یک روانشناس بالینی مراجعه کنید تا مشکلتان به صورت ریشهای حل شود.
نویسنده : دکتر سیدعلی ظریفی | مشاور خانواده