1403/07/23

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

۱۰ راهکار برای تربیت کودک با اراده

۱۰ راهکار برای تربیت کودک با اراده

10 راهکار برای تربیت کودک با اراده

۱۰ راهکار برای تربیت کودک با اراده

تربیت کودک با اراده تنها از والدینی برمی‌آید که خود دارای اراده و انگیزه کافی برای تربیت صحیح کودک خود باشند. در واقع کودکان با اراده، دارای والدینی با اراده و پشتکار قوی هستند که همواره آنان را در راه رسیدن به هدف‌هایشان یاری داده‌اند. البته منظورمان از یاری دادن به کودکان، نازپرورده کردن آنان نیست. متأسفانه بسیاری از والدین فکر می‌کنند هر چه بیشتر به کمک کودکانشان بشتابند، بیشتر به نفع آنان است. در این مقاله می‌خواهیم به ۱۰ راهکار مهم و اصولی برای تربیت کودکان با اراده آهنین و محکم بپردازیم.

فرصت تجربه کردن و تلاش کردن را به کودک خود بدهید

یکی از مهم‌ترین اصول تربیت کودک با اراده، دادن فرصت کافی به او برای تجربه کردن و آموختن است. بسیاری از والدین فکر می‌کنند باید همه چیز را به کودکان خود بیاموزند. در حالی که اگر کودک خود موقعیت‌های مختلف را تجربه کند، با تلاش خود می‌تواند واکنش درستی در آن موقعیت نشان دهد. به جای اینکه همه چیز را به کودک خود گوشزد کنید، به او فضای کافی برای تجربه کردن و تلاش بدهید.

 

نظم و انضباط را در تربیت کودک فراموش نکنید

برای تربیت کودک با اراده و پشتکار قوی، نظم و انضباط حرف اول را می‌زند. البته این مسئله بسیار مهم است که والدین این نظم و انضباط را ابتدا از خود شروع کنند. زیرا والدین برای کودکان خود نمونه و الگو هستند. بنابراین سعی کنید نظم و انضباط را از سنین پایین به کودک خود بیاموزید.

تعیین وظیفه برای کودک جهت افزایش مسئولیت‌پذیری

در تربیت کودک خود سعی کنید همواره وظایف معینی برای او تعیین کرده و آنان را در انجام وظایف خود یاری دهید. یاری دادن به معنی انجام دادن کارها به جای آنان نیست. بلکه تنها کافی است چگونگی انجام وظایف را به او یاد داده و همواره او را تحت نظارت داشته باشید. دادن وظیفه و مسئولیت به کودک باید بر اساس سن و توانایی‌های او باشد.

تشویق کردن و افزایش اعتماد به نفس در تربیت کودک

اگر کودکان کاری را به خوبی انجام می‌دهد حتماً او را تشویق کنید. تشویق کردن می‌تواند اعتماد به نفس کودک را بالا برده و پشتکار او را برای انجام بهتر کارها افزایش دهد. حتی زمانی که کودکتان کاری را به نادرستی انجام می‌دهد او را به انجام درست آن کار تشویق کنید.

صبر کردن را به کودک خود یاد دهید

در تربیت کودک با اراده، صبر و پشتکار همواره با هم مکمل هستند. کودکانی که در انجام کارها عجله می‌کنند، نمی‌توانند کارها را به خوبی به اتمام برسانند. این موضوع می‌تواند در آینده برای کودک مشکل ساز باشد. سعی کنید به کودک خود بیاموزید که صبر کردن و انجام درست کارها مهم‌تر از عجله کردن و انجام نادرست و ناقص کارها است.

آموزش اولویت‌بندی در تربیت کودک

اگر می‌خواهید در تربیت کودک با اراده موفق عمل کنید اولویت‌بندی کارها جزء بهترین راهکارها است. کودکان با اراده همواره کارهای خود را بر اساس اولویت‌بندی که دارند انجام می‌دهد. مثلاً به کودک خود بیاموزید که انجام دادن تکالیف بر انجام بازی‌های رایانه‌ای اولویت دارد.

دادن حق انتخاب به کودک

در بحث تربیت کودک، دادن حق انتخاب به کودک باعث افزایش اعتماد به نفس، افزایش اراده و حس مسئولیت‌پذیری در او می‌شود. مثلاً زمانی که می‌خواهید برای کودک خود کتابی خریداری کنید، به او اجازه نظر دادن و انتخاب بدهید. این گونه کودک می‌فهمد که نظر او قابل احترام بوده و برای خریدی که انجام می‌دهد، ارزش و احترام قائل می‌شود.

از بازی و سرگرمی برای تربیت کودک با اراده غافل نشوید

تربیت کودک با اراده

بازی‌ها و سرگرمی‌های مختلف می‌توانند در تربیت کودک با اراده معجزه کنند. بازی‌ها و سرگرمی‌های زیادی وجود دارند که در آنان کودک باید برای رسیدن به هدف خاصی تلاش کند. با انجام این بازی‌ها، هم ارتباط خود و کودکتان را تقویت می‌کنید و هم تلاش و پشتکار را به او می‌آموزید.

تنبیه و سرزنش، قاتلان اراده کودک

تنبیه و سرزنش در تربیت کودک نه تنها کودکی با اراده از او نمی‌سازند بلکه موجب کاهش اعتماد به نفس کودک نیز می‌شوند. البته این بدین معنی نیست که در برابر کارهای اشتباه کودک خود، بی تفاوت باشید. سعی کنید به جای تنبیه و سرزنش کردن کودک خود، راه درست و اصولی را به او نشان دهید.

به علایق و احساسات کودک خود احترام بگذارید

تربیت کودک با اراده با احترام گذاشتن به علایق و احساسات او میسر می‌شود. والدینی که مرتباً احساسات و علایق کودک را سرکوب می‌کنند موجب تربیت کودکانی با اراده ضعیف می‌شوند. این کودکان در آینده با کمبود اعتماد به نفس و انگیزه مواجه خواهند شد.

منبع

mayoclinic.org


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *