نکات مراقبتی برای کودکان در مواجهه با ویروس کرونا
اگر کودک علائم ویروس کرونا داشت چه باید کرد؟
حتما به پزشک مراجعه کنید اما دقت داشته باشید که در این فصل آنفلوآنزا نیز شیوع زیادی دارد و علائمی مانند سرفه و تب در کرونا و آنفلوآنزا مشابه و شایع است.
به مراقبتهای بهداشتی و درمانی مانند شستشوی منظم دست ادامه دهید تا کودک در برابر سایر ویروسها و باکتریها نیز محافظت شود.
مانند سایر عفونتهای تنفسی در صورت بروز علائم باید با پزشک مشورت کنید و از رفتن به اماکن عمومی خودداری کرده و کودک را نیز قرنطینه کنید تا از شیوع آن به دیگران جلوگیری شود. بیشتر بخوانید: دستورالعمل جدید برای حفاظت از کودکان مقابل کرونا
علائم بیماری کرونا در کودکان چیست؟
مطالعات نشان میدهد تا امروز محققان از ۲ هزار مورد تایید شده و مشکوک به ویروس کرونا بین ۱۶ ژانویه تا ۸ فوریه به مرکز کنترل بیماریهای چین گزارش کرده و آن را تجزیه و تحلیل کردند. مانند گزارشهای قبلی مطالعات جدید نشان داد که بیش از ۹۰ درصد این موارد خفیف یا متوسط بودند. در بین این موارد کودکان علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، عطسه و گاهی عفونت ریه یا پنومونی را تجربه کردند. اما حدود ۶ درصد از کودکان دچار بیماری شدید یا بحرانی هستند و علائمی مانند تنگی نفس و هیپوکسی یا کاهش میزان اکسیژن در بافتهای بدنشان دارند.
آیا کودکان دچار سندرم حاد تنفسی میشوند؟
در موارد بسیار نادر کودکان ممکن است دچار سندرم حاد تنفسی شوند که یک وضعیت تهدید کننده زندگی است که مانع از رسیدن اکسیژن به ریهها و به نوبه خود به جریان خون میشود. در یک مطالعه در ایالات متحده نشان داد بین حدود ۵۰۰ بیمار شناخته شده در بیمارستان کمتر از یک درصد در سن ۱۹ سال یا جوانتر بودند. در مقابل نزدیک به ۴۰ درصد بین ۲۰ تا ۵۴ سال داشتند در حالی که ۵۲ درصد در سنین ۵۵ سال و بالاتر بودند. این یافته نشان میدهد که موارد شدید کرونا بیشتر در بزرگسالان رخ میدهد.
نکات مراقبتی برای کودکان در مقابل کرونا
- آموزش شستن درست دستها: به کودکتان شستن درست دستها را آموزش دهید چون ممکن است آنها حوصله ۲۰ ثانیه شستن دستها را نداشتند باشند باید تلاش کنید با خواندن شعر یا هر خلاقیتی که به ذهنتان میرسد این زمان را برایشان رعایت کنید و در ضمن آن درست شستن دستها با آب و صابون را یادش دهید.
- به محلول ضدعفونی اکتفا نکنید: ضدعفونی کردن دست به اندازه شستن دست با آب و صابون موثر نیست و حتی ممکن است همه آلودگیهای دست کودک را از بین نبرد. زیرا بعد از استفاده از محلول باید صبر کنید تا خودش خشک شود و این ممکن است از حوصله بچهها دور باشد.
- کودک را از هرگونه تماس با دیگران منع کنید: در تلاش برای مهار ویروس کرونا باید به کودکان یاد دهید که از دست زدن به وسایلی که نمیشناسند و حتی بوس و بغل اطرافیان و خانواده پرهیز کنند.
- کفش و لباسش را کنار در دربیاورد: متخصصان تاکید میکنند که حتما کودکان و بزرگسالان در صورتی که از بیرون میآیند لباسها و کفششان را خارج از خانه دربیاورند تا محیط خانه به هیچ عنوان آلوده نشود. این موضوع در مورد کیف و دیگر وسایلی که از بیرون خریداری میشود نیز صادق است.
- استرس کودک را کم کنید: برای کاهش استرس و افزایش سلامت روان و پرت کردن حواس کودک بهتر است با کودک بازی کنید. تمرین و فعالیت بدنی و حتی فکری میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.