1403/09/19

بیا نی نی

سایتی برای نی نی ها و مامانا

درمان‌های مناسب برای آکنه در بارداری

درمان‌های مناسب برای آکنه در بارداری

درمان‌های مناسب برای آکنه در بارداری

بارداری یکی از زیباترین و خاطره انگیزترین دوران زندگی است. باور عمومی وجود دارد که می‌گوید بارداری باعث زیباترشدن خانم‌ها می‌شود. اما گاهی خانم‌ها در دوران بارداری ممکن است از مشکلات پوستی مختلفی رنج ببرند. یکی از مهمترین آنها آکنه بارداری است که حدودا ۳۰ درصد از خانم‌ها را در طی دوران بارداری مبتلا می‌کند.
خانم‌های باردار برای درمان جوش چه کار باید انجام بدهند و چه بایدها و نبایدهایی را باید رعایت کنند، ما در این مقاله سعی داریم که مروری روی این موضوعات و راه‌های و پیشگیری از درمان آکنه بارداری داشته باشیم.

علت ایجاد آکنه در بارداری

۳۰ درصد از خانم‌ها فارغ از اینکه قبل از دوران بارداری مشکل آکنه داشته باشند یا نه در طی دوران بارداری با مشکل آکنه مواجه می‌شوند، مشکل آکنه در دوران بارداری به سه دلیل عمده ایجاد می شود:

  •  تغییرات هورمونی که در طی دوران بارداری در بدن خانم اتفاق می‌افتد

همانطور که می‌دانید به دلیل اینکه هورمون‌های استروژن و آندروژن در طی دوران بارداری در بدن خانم‌ها بیشتر از حالت عادی ترشح می‌شوند باعث می‌شوند که ترشح دوم پوست افزایش پیدا کند و مشکل آکنه را تشدید کند.

درمان جوش در دوران بارداری
  • استرس یک عامل تشدید کننده جوش است

استرس ذاتا در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند و این باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول می‌شود.

  •  تغییر عادات مراقبت روزانه از پوست در طی بارداری

خیلی از خانم‌ها با باور اینکه نباید در دوران بارداری از مرطوب کننده، ضد آفتاب یا شوینده به خاطر سلامت جنین استفاده کنند تمام عادت‎های سالم دوران قبل از بارداری را کنار می‌گذارند که این باعث تشدید آکنه می‌شود.

نکات مهم در بهداشت پوست در بارداری

۱- شوینده مناسب انتخاب کنید
اولین نکته‌ایی که باید به آن دقت ویژه شود انتخاب یک شوینده مناسب برای پوست صورت در افرادی است که از جوش بارداری رنج می‌برند انتخاب شوینده مناسب کار سخت و پیچیده‌ای نیست، یک شوینده مناسب علیرغم تبلیغات مختلف برندهای مختلف باید دوتا خاصیت ساده داشته باشد:

  • با مصرف دوبار در روز لایه چربی اضافه روی پوست را بردارد.
  • به پوست آسیب نزند.

پس بهتر است یک شوینده از نسل جدید مثل فوم‌ها و تونرها استفاده کنید و اینکه دوبار در روز از یک شوینده ملایم استفاده کنید. برای اینکه بدانید آیا به پوستتان آسیب می‌زند یا نه یک ملاک باید درنظر داشته باشید و آن اینکه بعد از استفاده از یک شوینده نباید پوستتان خشک شود.

۲- یک ضد آفتاب مناسب برای این دوران انتخاب کنید
یادتان باشد که ضد آفتاب یک رکن اساسی در درمان آکنه چه در دوران بارداری چه در دوران غیر بارداری است. یک باور قدیمی و غلط وجود دارد که آفتاب باعث خشک شدن جوش‌ها می شود که این موضوع پایه علمی ندارد.
در صورتی که آفتاب به دو دلیل خیلی مهم یکی به این دلیل که خشکی مضاعفی ایجاد می‌کند و دوم به دلیل تخریب لایه سطحی پوست و تجمع سلول‌های مرده روی پوست باعث می‌شود آکنه تشدید شود.
پس یک خانم باردار حتما باید از یک ضد آفتاب مناسب استفاده کند، ضد آفتاب مناسب خانم‌های باردار می‌تواند یک ضد آفتاب مینرال یا فیزیکی با میزان SPF حداقل ۳۰ باشد.

۳- به تغذیه مناسب در دوران بارداری توجه کنید
در مورد نقش تغذیه و آکنه بین پزشکان اختلاف نظر‌های زیادی وجود دارد اما آن چیزی که همه بر آن اجماع دارند در زمان بارداری خانم‎ها باید از مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بسیار و مواد خیلی شیرین اجتناب کنند چون مواد شیرین به دلیل اینکه انسولین خون را به شدت افزایش می‌دهند باعث تحریک ترشح چربی پوست می‌شوند و این مشکل آکنه را تشدید می‌کند. نکته‌ای که در مورد تغذیه باید به آن توجه کنند این باور غلط است که خانم‌های باردار محصولاتی که شامل چربی و شیرینی بالا هستند استفاده کنند در حالی که این مواد غذایی تاثیر منفی بر پوست داشته و ایجاد آکنه می‌کند. یادتان باشد که استفاده از میوه و سبزیهای غنی شده می‌تواند به کاهش میزان بروز آکنه کمک کند.

جوش در دوران بارداری

۴- از ماسک های طبیعی مجاز استفاده کنید
خیلی از ماسک‌های طبیعی صورت می‌تواند اثر درمانی روی آکنه داشته باشند مثلا: ماسک آلوورا که می‌توان هفته‌ای سه بار از آن استفاده کرد اما در مورد بایدها و نبایدها و هشدارهایی که در زمان بارداری باید به آن توجه شود بهتر است با پزشک مشورت کنید.

۵- از استرس دوری کنید
یکی از مهم‌ترین و اصلی ترین مواردی که باید به آن دقت کنیم دوری از استرس است که ذاتا خود دوران بارداری یک عامل استرس برانگیز است. نگرانی وضعیت جنین و نگرانی سلامت مادر مواردی هستند که افرادی که این دوران را تجربه می‌کنند با آن مواجه هستند. به همین خاطر باید توسط روشهایی که بتواند استرس را کاهش دهد به مادر کمک کنیم تا این دوران را با آرامش بیشتری طی کند.

۶- در استفاده از درمانهای دارویی آکنه احتیاط شود
دارو های زیادی است که برای آکنه بسیار موثر هستند اما در دوران بارداری بسیار مضر بوده و منع مصرف دارند که از جمله آنها میتوان به رآکوتان انواع رتونوئید و بنزن پروکساید اشاره کرد.

۷- از اسکراب و شستشوی زیاد صورت پرهیز کنید
از اسکراب و ساییدن و تمیزکردن مضاعف پوست به شدت پرهیز کنید چرا که این مسئله باعث تشدید ترشح سبوم به صورت جبران کردن میزان خشکی ایجاد شده می شود که این باعث رشد بیشتر آکنه و ترشح چربی می‌شود خانم های باردار باید بدانند به هیچ عنوان از اسکراب‌ها و لیف‌های خشن و ساییدن زیاد در دوران بارداری به ویژه روی ضایعات التهابی اجتناب کنند.

۸- از ترکیبات گیاهی ضد آکنه استفاده کنید
ترکیبات گیاهی ضد آکنه موثری وجود دارد که خانم های باردار می‌توانند از آن برای درمان آکنه استفاده کنند یکی از مهمترین این ترکیبات عصاره درخت چای است. این ترکیب خاصیت آنتی باکتریال خوبی دارد و به راحتی می‌توان در دوران بارداری از آن استفاده کرد همچنین ترکیبات اسید میوه مانند AHAها هم می‌تواند درمان مناسبی در این مقطع باشند.

۹- حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید
مراجعه به پزشک برای درمان آکنه‌های متوسط یک الزام است این موضوع در خانم‌های باردار اهمیت بیشتری دارد.

۱۰- از دستکاری و فشردن ضایعات اجتناب کنید
فشردن ضایعات هیچ کمکی به درمان نمی‌کند و تنها عفونت و التهاب را به لایه‌های عمقی‌تر وارد می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *